Fondoten, BB krem ve pudra derken son yıllarda hayatımıza giren bir diğer cilt ürünü de makyaj bazı oldu. Şimdiye kadar makyaj bazı kullanmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Makyaj bazını sadece ağır makyaj yapanların kullanması gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü cildinizde sadece BB krem kullanıyor olsanız bile makyaj bazına ihtiyacınız var. Makyaj bazı sayesinde cildinizdeki parlamaların önüne geçerken fondoten ya da kullanacağınız diğer ürünler için de güzel bir zemin hazırlamış olacaksınız.

Neden makyaj bazı kullanmalıyım?

Makyaj bazının sağladığı faydalarına rağmen rağmen makyajında çeşitli makyaj malzemeleri kullanmayı sevenler bile bu adımı atlayabiliyor. Yağlı ya da kusurlu bir cildiniz yoksa bile makyaj bazı kullanmanın faydalarını göreceksiniz. Çünkü makyaj bazı sayesinde cildiniz pürüzsüzleşirken yaptığınız makyaj daha uzun süre dayanacaktır.

  • Makyaj bazı, fondotene zemin hazırlamak için idealdir

Fondoten için zemin hazırlamak için makyaj bazı kullanmak gerekiyor. Makyaj bazı sayesinde cilt daha yumuşak olurken cilt makyajı da daha dayanıklı oluyor. Makyaj bazları pudra, krem ya da jel formlarında olabiliyor. Kimi insanlar makyaj bazı olarak nemlendirici kullanmayı seçse de bu her zaman yeterli gelmeyecektir. Nemlendiricinin cildinizi yumuşak yapacağı doğru, ancak makyajınızın kalıcılığı üzerinde bir etkisi olmayacaktır. Bu nedenle renkli nemlendirici de kullansanız fondoten de kullansanız altına makyaj bazı uygulamanız gün boyunca aynı makyajı kullanmanıza yardımcı olacaktır.

  • İnce çizgilerin, kırışıklıkların ve gözeneklerin görünmemesi için makyaj bazı kullanabilirsiniz

Tabi ki makyaj bazı sadece makyajın kalıcılığını arttırmak için kullanılmıyor. Bunun yanında makyaj bazları cildinizin pürüzsüzleşmesinde de rol oynuyor. İyi bir makyaj bazı ince çizgilerinizin ve kırışıklıklarınızın daha az görünmesini sağlarken büyük gözenekleriniz varsa onların da daha az görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca makyaj bazları kullanım amaçlarına göre daha farklı cilt sorunlarına da çare olabilir. Örneğin, cilt kızarıklığı sorunu yaşıyor ya da akne izlerinizi kapatmak istiyorsanız bu istediğinizi gerçekleştirebileceğiniz ürünler bulmanız mümkün. Açık yeşil renkte bir makyaj bazı kullanırsanız bu sorunlarınızın görünmemesini sağlayabilirsiniz. Ya da göz makyajınızın uzun ömürlü olması için de makyaj bazı kullanabilirsiniz. Özellikle göz kapaklarınızın yapısı yağlıysa makyajınız kısa sürede bozulacaktır. Göz makyajınızın bozulmamasını istiyorsanız uygun matlaştırıcı bir makyaj bazı kullanarak uzun saatler bozulmayan makyaj elde edebilirsiniz.

  • Makyaj bazını parmak uçlarınızla uygulayabilirsiniz

Makyaj malzemelerini uygulamak için çok sayıda fırça ve sünger alternatifiniz olsa da bazı ürünleri uygulamak için en iyi yöntem parmaklarınız olabiliyor. Makyaj bazı da bu ürünlerden bir tanesi. Makyaj bazınızı parmak uçlarınızla uygularsanız iyi sonuçlar alabilirsiniz. Tabi bu küçük bölgeler için geçerli. Küçük bölgelerde makyaj bazını parmak uçlarınızla daha iyi uygulayabileceğiniz gibi uygularken cildinize masaj yaparak kan dolaşımını da hızlandırabilirsiniz. Daha geniş alanlarda makyaj bazı uygulayacaksanız fırça kullanmak uygulama kolaylığı açısından daha mantıklı olacaktır.

  • Makyaj bazı, her türlü hava durumuna karşı dayanıklılık sağlar

Makyaj bazı kullanmak hava durumlarıyla başa çıkmak için de oldukça iyi bir seçenek. Çok nemli, kuru ya da soğuk bölgelere seyahat edecekseniz makyajınız muhtemelen bozulma eğilimi gösterecektir. Ancak makyajınızın altına baz uygularsanız kalıcılığı artacak ve böylece değişen hava koşullarında da olsa dayanacaktır.

En İyi Makyaj Bazları

Yazının başında bahsedildiği gibi ağır makyajdan hoşlanmıyor olsanız da makyaj bazını günlük hayatınızda kullanabilirsiniz. Cildinizin sabah kalktığınız halinden daha sağlıkı görünmesini istiyor ve biraz da pürüzsüz olmasını istiyorsanız makyaj bazı kullanabilirsiniz. Fondotenden daha hafif bir seçenek olan makyaj bazını göz kapaklarınızı aydınlatmak için de kullanabilirsiniz.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer

Yağlı ciltler için ideal olan Smashbox makyaj bazı sayesinde gözeneklerinizin görünümü azalacak ve makyajınız uzun süre dayanacaktır. Jel yapılı olan bu makyaj bazı sayesinde cildiniz yağlı olsa da fondoten bütün gün cildinizde duracaktır.

Mac Prep + Prime Natural Radiance

Yaz günlerinde sağlıkla ışıldayan bir cilde sahip olmak istiyorsanız Mac’in bu makyaj bazı tam size göre. Cilt için faydalı vitaminler içeren baz cildinizi antioksidanlara karşı korurken kafein ile yatıştırır. Silikonsuz olan formülüyle pembe ve sarı renkte sunulan makyaj bazını isteğinize göre belirleyip sizin için ideal olan rengini alabilirsiniz.

Nars Instant Line And Pore Perfector

Nars’ın bu ürünü sayesinde pürüzsüz ve kusursuz bir cilde anında sahip olabilirsiniz. Baz, cildinizdeki ince çizgilerin görünümünü azaltırken gözeneklerin de küçülmesini sağlayarak fondoten öncesi güzel bir zemin oluşturur. İçeriğindeki hyalüronik asit sayesinde çizgi ve kırışıklıkları doldururken A, C ve E vitaminleri sayesinde cilt için koruma sağlar. Yağlı ciltler için ideal olan ürün yapışkan olmayan yapısı sayesinde cildi kurutmadan matlaştırır.

NYX Studio Perfect Primer

Cilt kusursuzlaştırıcı bu makyaj bazı ile cildinizdeki her sorun için uygulama yapabilirsiniz. Üç ayrı çeşidi olan makyaj bazından şeffaf olanı gözenek ve çizgileri kapatırken, mor renkli olanı aydınlatma ve parlatma görevi görür. Son olarak da yeşil renkli olanı kızarıklıkları kapatmaya yardımcı olur. Ürünü fondoten altına uygulayabileceğiniz gibi teninizle kolay bütünleşen bir ürün olduğu için tek başına da kullanabilirsiniz.

Benefit the POREfessional

Benefit’in makyaj bazı, gözeneklerin ve ince çizgilerin görünümünü azaltır. Cildinizin pürüzsüz olması için kullanabileceğiniz bu ürün gözeneklerin görünümü azaltırken onları tıkamaz. Hafif dokulu bir baz olan bu ürün sayesinde ister tek başına isterseniz fondotenin altına kullanın gün boyu pürüzsüz bir görünümle dolaşmanız mümkün. Cildiniz yağlı da olsa kullanımıza uygun olan makyaj bazı saydam yapısı ile her ten rengiyle uyumludur.

Kiehls Ultra Facial Cream

Eğer cildiniz sorunsuz, ne çok kuru ne de çok yağlı değilse makyaj bazı yerine nemlendirici de kullanabilirsiniz. Kiehls’in en çok tercih edilen ürünü olan bu nemlendiriciyi makyaj bazı yerine kullanabilirsiniz. Hafif yapısıyla cildinizi yağlandırmadan nemlendiren bu kremi cildinizde kapatmak istediğiniz kusurlar azsa ve sorunlu bir cildiniz yoksa tercih edebilirsiniz.