Gal Gadot özellikle Wonder Woman filmi ile herkesin tanıdığı, eskiden modellik yapmış olan ünlü bir oyuncudur. Gal, 30 Nisan 1985 tarihinde İsrail’de doğdu. Gençliğinde modellik yapan Gal, oyuncu olmadan önce İsrail Savunma Kuvvetleri’nde iki yıl görev yaptı. Modellikten oyunculuğa geçiş yapan ünlü güzel, 2012 yılında Shalom Life tarafından “Dünyadaki en yetenekli ve muhteşem 50 Yahudi kadın” arasından Bar Rafaeli ve Eva Green’in ardından beşinci olarak seçildi. İsrail’de Bar Rafaeli’den sonra en çok kazanan ikinci model olan Gal Gadot, 28 Eylül 2008 tarihinde ise dünyaevine girdi. Gal’in eşi Yaron Varsano olup kendisi İsrailli bir iş adamıdır. Ünlü oyuncunun bu evlilikten 2011 doğumlu Alma ve 2017 doğumlu Maya adından iki tane de kızı var.

Gal Gadot hakkındaki bu kısa bilgilendirmeden sonra gelin onun hakkında ilginizi çekebilecek olan gerçeklere göz atalım.

  • Anne tarafı Avrupa’dan İsrail’e göç etmiş

Gal Gadot İsrail’de doğru ve büyüdü. Babası mühendis, annesi ise öğretmendi. Baba tarafı altı kuşaktan beridir İsrail’de olan Gal’in anne tarafı ise Avrupa’dan İsrail’e gelmiş. Gal’in büyük babası ise İsrail’e gelmeden Auschwitz toplama kampından sağ kurtulmuş.

  • Lisedeyken Burger King’de çalışmış

Şimdilerde gösterişli bir hayat süren Gal’in hayatında sıradan diyebileceğimiz günler de olmuş. Henüz lisedeyken Burger King’de yiyecek hazırlama bölümünde çalışmış.

  • 2004 yılında Miss İsrail seçilmiş

2004 yılında ise Gal henüz 19 yaşındayken Miss İsrail seçilmiş. Ancak dediğine göre güzellik kraliçesi olmak onun için çok da uygun değilmiş. Süslü kıyafetler giymediği ve makyaj yapmayı sevmediği için Gal, o gösterişli hayatın ona uygun olmadığını düşünmüş.

  • Miss Universe’te 15. olmuş

Ancak yine de Miss İsrail seçildiği için Gal, Ekvador’da düzenlenen Miss Universe’e katılmak zorunda kalmış. Birinciliğin yanına bile yaklaşamayan Gal, güzellik yarışmasından 15. olarak ayrılmış.

  • Ünlü firmalar için modellik yaptı

Miss İsrail olması ona modellik kariyerinin yolunu açtı. İsrailli bir giyim firmasının modelliğimi yapan Gal daha sonra Gucci ve Jaguar gibi ünlü firmaların reklam kampanyalarında yer aldı.

  • Hukuk ve uluslararası ilişkiler okudu

Modellik ve oyunculuk konusunda  teklifler yağarken Gal’in aklında başka planlar olduğu için bunlarla ilgilenmek istememiş. İsrail’de bir üniversiteye giden Gal, orada hukuk ve uluslararası ilişkiler okumaya başladı.

  • Quantum of Solace seçmelerinde başarılı olamadı

2009 yılında ise James Bond’un Quantum of Solace filmi için seçmelere davet edildi. Ancak rolü Olga Kurylenko’ya kaptırdı.

  • Hızlı ve Öfkeli 4’te herkesin tanıdığı bir isim haline geldi

Yine 2009’da James Bond filmindeki rolü alamadıktan sonra Hızlı ve Öfkeli serisinin 4. filmi için seçmelere katıldı. Daha önce İsrail ordusunda deneyimi olan Gal’in ordudaki bu görevi rolü almasında etkili oldu.

  • Hızlı ve Öfkeli’de oynadıktan sonra işleri açıldı

Hızlı ve Öfkeli filmindeki rolü Gal’in dikkatleri üzerine çekmesine neden oldu. Bu filmde yer alması sayesinde insanlar tarafından daha tanınır hale gelen ve ünlü olan Gal 2009-2016 yılları arasında 11 filmde yer aldı.

  • Tel Aviv’den otel satın aldı

Hollywood’da yükselişe geçen kariyerine rağmen Gal, iş hayatında girişimlerine de devam etti. Hızlı ve Öfkeli 4’ün çekimlerinden sonra Gal eşi ile birlikte Tel Aviv’den bir otel satın aldılar. Gal işiyle o kadar ilgiliydi ki otele geldiğinde oteldeki yatak örtülerini bile kendi değiştirdi.

  • Wonder Woman ile kariyeri tırmanışa geçti

2013’e geldiğimizde Gal halen çok büyük bir rolde oynayamamıştı. Ancak o yıl Batman Süperman filminde Wonder Woman karakterini oynadı. Böylece Wonder Woman karakterini başrol olarak oynayacağı filmi de garantilemiş oldu.

  • DC hayranları oyuncu seçimini beğenmedi

Wonder Woman rolü için Gal Gadot’un seçilmesinden çizgiromanının yayıncısı olan DC’nin hayranları pek de memnun kalmadı. Çizgiromanın hayranları, Gal’in özellikle vücut hatlarını bir Amazon kadını olarak yetersiz buldular.

  • Wonder Woman rolü için çok sıkı çalıştı

Gal, oyuncu seçimini beğenmeyen Wonder Woman hayranlarına yanlış olduklarını kanıtlamak için çok sıkı çalıştı. Savunma sanatları ve kılıç dövüşü de dahil her eğitimi yılmadan tamamladı. Gal’in dediklerine göre Wonder Woman rolü için hazırlanmak oldukça zorlu oldu.

  • Filmde oynarken 5 aylık hamileydi

Gal, filmin çekimleri devam ederken bazı sahnelerde beş aylık hamile haliyle oynadı. Hamile göbeğini saklamak için ise yeşil bir kıyafet giydirildi ve göbeği efektler sayesinde yer aldığı sahnelerden çıkartıldı.

  • Wonder Woman gişede ilgi çekti 

Wonder Woman vizyona girdiğinde korkulan olmadı ve tam olarak 821.8 milyon dolarlık gişe yaptı. Hatta vizyona girdiği gün, bir kadın yönetmen tarafından yönetilen filmler arasında gişe rekoru kırdı.

  • Wonder Woman olarak başka filmlerde de izleyeceğiz

Gal Gadot, Justice League filminde de Wonder Woman karakterini oynadı. 2017 yapımı film o kadar olumlu eleştiriler almasa da DC evrenindeki filmler arasında bir ilişki sağlamış oldu. Yani bu da demektir ki ilerde Gal’i Wonder Woman olarak daha çok filmde izleyebiliriz.