Özellikle yaz aylarında gidilecek davetler ve düğün organizasyonu gibi etkinlikler arttığı için abiye elbiseler daha çok tercih edilmeye başlanıyor. Gece giymek için elbise seçmek gayet zor bir işken bir de üstüne nasıl bir saç modeli kullanılacağı konusu ekleniyor. Bir sürü saç modeli içerisinden hem elbisenize hem saç tipinize hem de saçınızın uzunluğuna uygun bir model bulma konusu sıkıntı yaratabilir. O nedenle rehberimizden faydalanarak hoşunuza gidebilecek olan modellere göz atabilir ve kafanızda fikir oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Şık bir görünüm için dağınık örgüler

Taç örgüler sıkça tercih edilse de şık bir görünüm için tek seçeneğiniz elbette bu değil. Daha doğal ve dağınık bir görünüm için saçlarınızı taç şeklinde örüp başınızın etrafında dolarken bunu daha dağınık bir şekilde yapıp hacim eklerseniz daha doğal bir görüntü elde edebilirsiniz.

Ensede toplanmış hacimli saçlar

Saçınızı topuz yapmak isterseniz tercih edebileceğiniz pek çok farklı model bulunuyor. Saçlarınızı topuz yaptığınızda hacimsiz ve sönük görünüyorsa saçınızın üst kısmını kabartıp ardından küçük bir topuzla güzel bir saç modeli elde edebilirsiniz.

Gösterişli büyük topuzlar

Saçlarınız uzun ve kalınsa ensede toplayıp büyük bir topuz elde edebilirsiniz. Ancak saçlarınız yeteri kadar hacimli değilse takma saçlardan yardım alıp siz de büyük topuzlar elde edebilirsiniz.

İlgi çekici ve doğal bir görünüm için yüksek atkuyruğu

Atkuyruğu saç modelleri her ne kadar günlük hayatta tercih edilse de doğru kullanıldığında abiye giyim ile de oldukça şık sonuçlar sunabiliyor. Yüksek atkuyruğu yaptığınız saçlarınıza hacim vererek siz de göz kamaştırıcı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Topuzla birlikte kullanılan bukleler

Saçları enseden topuz yapmak en çok tercih edilen gece saçlarından bir tanesi. Ancak bu görünüme biraz değişiklik eklemek isterseniz saçlarınızı daha gevşek toplayabilir ve önden çıkan birkaç tutam saç bırakıp maşayla dalgalandırabilirsiniz.

Örgü ve topuzun birlikte yarattığı şıklık

Klasik topuzlara alternatif arıyorsanız örgülü topuzları deneyebilirsiniz. Ancak bu sefer bütün saçınızı örmeniz değil saçın topuz kısmında örgü kullanmanız gerekiyor. Bu sayede sade bir görünüme sahip olurken aynı zaman da şıklık da yakalayabilirsiniz.

Dağınık ve krepe yapılmış topuzlar

Siz de gece boyu ilgi çeken saçlara sahip olmak istiyorsanız bu modeli deneyebilirsiniz. Ancak modelin her ne kadar dağınık duran bir havası olsa da aslında saçlar güzelce sabitlenmiş. Gece boyu saçlarınızın aynı şekilde durmasını istiyorsanız yanınızda küçük boy bir saç spreyi bulundurup ara ara tazeleyebilirsiniz.

Yandan ayrılmış dağınık topuz

Topuz yapınca saçlarınızı mutlaka geriye doğru taramak zorunda değilsiniz. Saçlarınızın ön tarafını sağ ya da sola doğru tarayıp o şekilde bir topuz yaptığınızda da şık bir görüntüye kavuşabilirsiniz.

Dağınık atkuyruğu ile perçemin uyumu

Gece kıyafetleriyle daha günlük saçlar da tercih edebilirsiniz. Bunun için saçlarınızı çok yüksekten olmayacak bir şekilde toplayıp önden de perçemler bırakarak bütün ilgiyi kıyafetlerinize çekebilirsiniz.

Saç bandı ile elde edilmiş retro saçlar

Retro görünümlü saçlar elde etmek isterseniz ense hizasında topuz yaptığınız saçlarınızla şık bir saç bandı kullanabilirsiniz. Böyle iddialı bir saçla daha sade bir makyaj yapmayı unutmayın.

Topuz ile dağınık bırakılmış saçlar

Saçlarınızı tepeden topuz yaparken bütün saçlarınızı topuzun içine dahil etmek zorunda değilsiniz. Sağ ya da sol tarafta ayırdığınız saçlarınızın önünü maşa yardımıyla dalgalandırıp hem şık hem de hareketli bir görünüm elde edebilirsiniz.

Taç örgü ve perçemin uyumu

Taç örgüden hoşlanıyorsanız bu model hoşunuza gidecektir. Önlerini ördüğünüz saçınızdan birkaç tutam serbest bırakıp onları dalgalı kullandığınızda hem saçınıza hareket katacak hem de şık bir görünüm yakalayacaksınız.

Topuzla birlikte kullanılan çiçekler

Saçlarınızı enseden topuz yaptığınızda değişiklik yapmak isterseniz önden perçemler bırakabilirsiniz. Ancak hareketli bir görünüm istiyorsanız topuzunuzu çiçeklerle süsleyerek daha iddialı görünebilirsiniz.

Işıltılı topuzların yarattığı şıklık

Bu modelin her ne kadar iddialı bir saç modeli olduğunu söylenemese de saçlardaki ışıltalarla birlikte gayet şık görünüyor. Perçemlerinizi yana tarayarak kullanabileceğiniz model, bu saç rengi ve topuz iyi bir ikili oluşturuyor.

Sade topuzlar

Basit ancak özenilmiş bir saç modeli elde etmek istiyorsanız bu modeli hem sahillerde hem de özel günlerde kullanabilirsiniz. Tabi gece kullanmak için biraz daha özenmeniz gerekebilir. O nedenle enseden topuz yaptığınız saçlarınızın bir tutamını ön tarafta serbest bırakabilirsiniz.

Dağınık topuzlarla eskiye dönüş

Aslında bu saç modelini 90’larda görüyorduk. Ancak yakın zamanda ünlülerin de tercih etmeye başladığı bu topuz modeli geri dönmüşe benziyor. Saçlarınızı dağınık göstermek için saçlarınızdan bazı tutamları topuzunuzdan çıkarıp hem rüzgardan bozulmuş hem de özenilmiş bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Kraliyet Ailesi’ne layık topuzlar

Siz de bu saç modeliyle kendinizi Kraliyet Ailesi’ne ait hissedebilirsiniz. Köprücük kemiklerinizi ve boynunuzu öne çıkaracağınız bu model ile son derece şık görüneceksiniz.

Topuz yerine dağınık örgüler

Topuz kullanmak istemiyorsanız gece şıklığınızı yansıtacak saç modellerinden biri de örgü olmalı. Dağınık bir şekilde örüp tutturduğunuz saçların gece boyu şeklini korumasını istiyorsanız bol saç spreyiyle sabitlemeniz gerekiyor.

Uçlar dalgalı sade atkuyruğu

Kıyafetinizle ön plana çıkmak istiyorsanız saçınızı sade yapmak isteyebilirsiniz. Tepeden atkuyruğu topladığınız saçlarınızı sıkıca bağlayın. Ardından saç uçlarınızı maşayla dalgalandırın. Bu sayede son derece şık bir görünüm elde edeceksiniz.