Eskiden erkeklerin kullanabileceği saç modelleri kısıtlıydı. Ancak son yıllarda erkeklerin de kadınlar kadar çok fazla tercih edebileceği saç modeli var. Gerek uzun gerek kısa saçlarda erkeklerin tercih edebileceği çok fazla seçenek bulunuyor. Ancak özellikle kısa saçlıysanız modaya uygun olarak bakması kolay olan pek çok model bulabiliyorsunuz.

Önceden moda olan dağınık ve kısa saçlardan sonra günümüzde daha düzgün ve derli toplu duran saçlar moda oldu. Eğer şöyle bir etrafınıza bakacak olursanız her yaştan erkeğin düzgün saç kesimine sahip olduğunu göreceksiniz. Siz de modanın gerisinde kalmak istemiyorsanız saç tipinize ve yüz şeklinize gidecek bir kısa saç modelini tercih edebilirsiniz. Burada önemli olan saç tellerinizin ince mi kalın mı olduğu ve saçlarınızın sık mı seyrek mi olduğuna dikkat etmek. Bir diğer şey de yüz şeklinizi belirlemek. Bunları göre uygun bir model belirlediğinizde çok daha şık görünebilirsiniz.

Üstelik kısa saçlar denemesi en risksiz olan saçlardır. Çünkü saçlarınız uzunsa daha çok bakım isteyecektir ve ilgilenmediğinzde dağınık görünecektir. Ancak kısa saçlarda jöle, wax ve daha birçok saç şekillendiriciyle tatmin edici sonuçlar almanız mümkün. Kısa saçlarınızı şekillendirirken düzleştirici ya da fön gibi aletlere gerek kalmadan sadece saç şekillendirici kullanarak elinizle şekil vermek yeterli olacaktır.

Saç modelinizden sıkıldıysanız ve yeni bir model denemek istiyorsanız rehberimizdeki saç modellerine göz atabilirsiniz.

Yandan ayrılmış kısa saç

Yandan ayrılan kısa saçların modası hiç geçmiyor. Görünüşünüze biraz değişiklik katıp ilgi çekici görünmek istiyorsanız bu saç modelini kesinlikle denemelisiniz. Genç ya da yaşlı her yaştan erkeğin kullanabileceği bu modele dünyanın her tarafında rastlamak mümkün. Saçınızı buradaki kadar kısa da kullanmak zorunda değilsiniz. Saçlarınız daha uzun olsa da ya da kısa saçlarınızın kesim zamanı geçse de bu saç modeliyle bakımsız görünmeyeceksiniz.

Klasik kısa saç

Saç modeliniz daha sade olsun istiyorsanız saçlarınızın yan tarafların daha kısa üst saçların biraz daha uzun olduğu bu modeli deneyebilirsiniz. Böylece şekil veririken sadece üstlerle uğraşabilirsiniz. Hatta saçınıza hiçbir şey yapmadan dışarı çıkmak istiyorsanız üstlerin kesimini de daha kısa tutabilirsiniz.

Asimetrik kahküllü düz saç

Düz saçlarınız varsa asimetrik kesilmiş saçlar kullanabilirsiniz. Kahküllü kullandığınız saçlarınızın kesimi yanlarda kısa olmalı ve saçlarınızın üst kısmını daha uzun bırakılmalı. Yüz şekliniz oval ve saçlarınız düzse kahkül şeklinde bıraktığınız saçlar yüzünüze mutlaka yakışacaktır. Özellikle ilgi çekici görünmek istiyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bu saç modeline şans verebilirsiniz.

Kalın saçlar için farklı uzunluklarda yapılmış kesim

Dağınık şekilde kullanabileceğiniz bu saç modeli özellikle kalın saçlar için ideal bir seçim. Saçlarınızı farklı uzunluklarda kestirerek ve yanlarınızı kısa tutarak son derece iddialı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Bu saç modelinde yüz şekliniz nasıl olursa olsun kalın saçlarınız varsa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Kalın ve sık saçlar için kısa saç

Bu model için saçlarınızın üst kısmının önceki modellere göre çok daha uzun olması gerekiyor. Bu nedenle kuaföre gitmeden önce saçlarınızı uzatın ve üst kısımları uzun bırakmak istediğiniz özellikle belirtin. Yan saçlarınızı ise tercihinize göre kısa ya da orta uzunlukta kullanabilirsiniz.

Klasik kesim ile daha dolgun görünen saç

Modası hiç geçmeyen bir saç modeli de bu diyebiliriz. Özellikle orta yaşlardaysanız, ince saçlarınız varsa ya da saç çizginiz gerilemeye başladıysa kuaförünüzün makasla yapacağı bu kesimle saçlarınız daha dolgun gözükecektir.

Klasik kesilip arkaya taranmış saç

Yeni şeyler denemek istemiyor ve daha klasik olmak istiyorsanız bu saç modelini tercih edebilirsiniz. Yanlarda kısa ve üstlerde uzun kullanacağınız bu modelde saçlarınızı yana ve arkaya tarayıp saç şekillendirici ile sabitledikten sonra hem şık hem de sade görüneceksiniz.

Üstleri uzun bırakılmış dalgalı saç

Özellikle dalgalı saçlarınız varsa bu kesime şans verebilirsiniz. Üstlerde uzun bıraktığınız saçlarınızın yanlarını kısa kesmeniz gerekiyor. Uzun kalan üstleri isterseniz düzleştirebilir siterseniz de saç şkeillendiricilerle dalgalarınızı belirginleştirip o şekilde kullanabilirsiniz.

Yana doğru taranmış ve hacim kazandırılmış saç

Özellike yaşınız gençse bu saç modelini deneyebilirsiniz. Saçlarınızın önünü daha uzun bırakıp saç şekillendirici ile şekillendirerek çok çaba göstermeden iddialı bir saç modeline sahip olabilirsiniz.

Hem iddialı hem de klasik kesim

Her ortama ve her yaşa uygun bir saç modeli arıyorsanız bu saçlar tam size göre. Bu modeli elde edebilmek için saçlarınızı makasla kestirmeniz gerekiyor. Yanları çok kısaltmadan üstleri yanlardan çok az uzun olacak şekilde kullanırsanız bu modelin çok yakışacağına eminiz.

Yanları çok kısa kesilmiş kısa saç

Pek çok erkeğin severek tercih ettiği bu modelde yanları çok kısa kullanmanız gerekiyor. Ayrıca modelde bir bütünlük oluşturmak isterseniz kirli sakal bırakmanız modelin daha da öne çıkmasını sağlayacaktır.