Son yıllarda kuaförden çıkmış gibi görünen saçların modası geçti. Pürüzsüz saçların yerini daha doğal görünen ve fazla uğraşılmamış saçlar aldı. Bu modaya en çok yakışan modellerden biri kırık fön uygulaması oldu. Kırık fön sayesinde hem saçlar güzel görünüyor hem de fönlenmiş gibi basık ve hacimsiz bir görüntü oluşturmuyor.

Kırık fönü uzun ya da kısa her saç modeliyle birlikte kullanabilirsiniz. İster katlı ister küt bir kesime sahip olun, kırık fön güzel bir görüntü oluşturacaktır. Ancak saçlarınız katlı bir kesime sahipse kırık fönün daha havalı görüneceğini söyleyebiliriz.

Kırık fönü kendiniz değil de kuaförünüze yaptıracaksanız kuaförünüz muhtemelen fön ve fırça yardımıyla modeli elde edecektir. Bu uygulamada saçlarınızın fırçanın etrafına diklemesine sarılır ve o şekilde fön çekilir. Ancak profesyonel değilseniz bu uygulamayı evde yapmanız zor olabilir. Evde kırık fön yapmak istiyorsanız bir maşa yardımıyla hafif dalglsı saçlar elde edebilirsiniz. Bunun için saçlarınızın üst kısmını düz bırakmanız ve uçlara doğru geniş dalgalar yapmanız gerekiyor. Yani maşayı çok sıkı ve düzgün dalgalar elde edecek şekilde uygulamamanız gerekiyor.

Saçlarınıza kırık fön yapacaksanız ısıdan koruyucu bir sprey ile işe başlayabilirsiniz. Bu sayede maşa ya da fön makinesinin vereceği zarar minimuma inecektir. Ayrıca bu tarz uygulamaları sıkça yapıyorsanız saç bakım maskeleri ya da bakım yağları kullanarak maşa ya da düzleştiriciden nemini kaybeden saçlarınıza tekrar nem kazandırmanız gerekiyor. Saçlarınızın nemini kaybetmesini önlerseniz gündelik hayatta kırık fön uyguladığınızda saçlarınızın daha az zarar görmesini sağlayabilirsiniz.

Şimdi gelin en çok beğenilen kırık fön modellerine göz atalım.

Fönsüz gibi görünen kırık fönlü saçlar

Düz mü dalgalı mı olduğunun söylenmesi zor olduğu bu modelde kırık fönün güzel bir örneğini görebiliyoruz. Özellikle yaz aylarında başa çıkılması zor olan dümdüz fönlü saçlar yerine tercih edeceğiniz kırık fön ile hem saçınız daha az uğraşılmış görünürken hem de yaza uygun olacaktır. Ünlülerin de sıkça tercih ettiği kırık fön ile denizden yeni çıkmış gibi görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

Doğal görünümlü kırık fön

Bu modelde de kırık fönün güzel bir örneğini görüyoruz. Üstlerin düz bırakıldığı saçta, saç uçlarında hareketlilik sağlanmış. Saçların az uğraşılmış görüntüsü için özellikle saçınızın ön taraflarını daha doğal yapmanız gerekiyor. Bunun için düzleştiric ya da maşayla kıvırmadan saçınızı ortadan ayırıp fön ve saç fırçası yardımıyla arkaya doğru taradığınızda bütün saçlarınızda doğal bir görüntü elde edebileceksiniz.

Düz saçlar için hareketli modeller

Gwyneth Paltrow’un kullandığı bu saç modeli her ne kadar dalgalı görünmese de düz fön çekilmiş olmadığı için kırık fön olduğunu söyleyebiliriz. Saç tellerine baktığımızda saçların dümdüz fönlü değil de daha serbest bırakıldığını gördüğümüz için özellikle düz saçlıysanız ve saçınıza hareket katmak istiyorsanız bu modeli deneyebilirsiniz.

Kısa saçlar için kırık fön

Bob kesimi saçlarınızı sadece düz fön çekilmiş olarak ya da düzleştirilmiş olarak kullanmanıza gerek yok. Kısa saçlarda da kırık fön uygulayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan ince plakalı bir düzleştirici ya da maşa olacaktır. Uygulamayı maşa ile yapacaksanız kalın miktarda aldığınız saçlarınızı maşanın etrafına dolayıp açmanız gerekiyor. Daha yoğun dalgalar isterseniz saçlarınızı daha ince tutamlar halinde sarabilirsiniz.

Yataktan yeni kalkmış gibi görünen saçlar

Yataktan yeni kalkmış gibi görünen saçlar son yıllarda tekrar moda oldu. Bu modeli yapabilmek için saçlarınızın diplere yakın olan kısımlarını düzleştirmeniz gerekiyor. Ardından geri kalan kısmını bir maşa ya da düzleştirici yardımıyla dalgalandırıp dalgalarınızı elnizle dağıttığınızda güzel bir kırık fön elde etmiş olabilirsiniz.

Yatak odası saçı için kırık fön

Bu model ise daha çok yatak odası saçı olarak geçiyor. Üst kısımlar düz olarak yapılan saçın uçlara doğru dalgalandırılması kırık fönünü güzel bir örneğini sunuyor. Bu saç ile amaçlanan saçı, yastıkta yatmaktan dolayı bozulmuş gibi göstermek.

Düz kahküller ile kırık fönün uyumu

Bob kesim saçlarınızda hareketlilik istiyorsanız kırık fön deneyebilirsiniz. Bu sayede kalıp gibi durmayan dinamik bir saç modeliniz olacaktır. Ayrıca kahkül kullanıyorsanız onları düz fönleyebilirsiniz. Yuvarlak bir fön fırçasıyla kahküllerinizi geriye doğru fönleyerek de kullanabilirsiniz.

Kırık fön ile plaj dalgası saçlar

Saçlarınız eğer orta uzunluktaysa kırık fön ile onları hareketlendirebilirsiniz. Saçlarınızın önünü çok hafif geriye doğru fönleyerek kalan saçınızıla uyum yakalayabilirsiniz. Bu sayede son yıllarda en çok tercih edilen plaj dalgası saçlara sahip olabilirsiniz.

Kırık fön ile elde edilen uzun ve dalgalı saçlar

Uzun saçlarınız varsa onları dümdüz fön çektirmek yerine dalgalı olarak kullanabilirsiniz. Diplerden saçın ortalarına doğru düz kullandığınız saçlarınızın uçlarındaki dalgalar saçlarınızın hareketli görünmesini sağlayacaktır.

Atkuyruğu yapılan kırık fönlü saçlar

Saçlarınıza kırık fön çektirdiğinizde onları mutlaka açık halde kullanmak zorunda değilsiniz. Kırık fönlü saçlarınızı atkuyruğu yaparak da kullanabilirsiniz. Alttan topladığınız saçlarınızda hem dalgalarınız belli olacak hem de saçlarınız uzun görünecektir.

Orta uzunlukta saçlar için dağınık görünüm

Saçlarınız orta uzunlukta ve katlı kesime sahipse kırık fön size çok yakışacaktır. Bu modelde katların farklı yönlere doğru fönlendiğini görüyoruz. Sizin de saçlarınız bu tarz bir kesime sahipse onları kırık fön ile kullanırsanız son derece modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kısa saçlar için kırık fön

Kısa saçlara sahipseniz onları dümdüz kullanmak yerine dalgalandırarak daha genç görünebilirsiniz. Saçlarınızın ön ve üst tarafları düz fönlüyken uçlarını dalgalandırdığınızda oldukça genç ve enerjik görünebilirsiniz.