Saçlarınızı farklı renklere boyamaktan sıkıldıysanız ve biraz dinlenip kendilerine gelsin istiyorsanız, doğal duracak bir renk arayışında olabilirsiniz. Ancak ne siyah gibi koyu bir renk ne de yoğun bakım gerektirecek sarı renkler istemiyorsanız kumral tonlar tam size göre. Kumral denilince son zamanlarda akla herkes tarafından çok beğenilen koyu kumral geliyor. Kendi saç renginiz siyah ya da kahverengiyse koyu kumrala geçiş yaparak yüz hatlarınızın daha yumuşak görünmesini sağlayabilirsiniz. Koyu kumralı denedikten sonra vazgeçmeniz çok zor olacaktır. Özellikle esmer ya da buğday tenliyseniz koyu kumraldan vazgeçemeyeceğiniz kesin. Gelin şimdi koyu kumral ile ilgili bilmeniz gerekenlere birlikte göz atalım.

Koyu kumralın kahverengiden farkı nedir?

Koyu kumral ile kahverengi arasında çok fazla fark göremiyor olabilirsiniz. Ancak koyu kumral dediğimiz renk kahverengiden biraz daha farklı. Sarı renk ve küllü tonların birleşimi olan koyu kumral, ne çok koyu ne de çok açık bir renktir. Kahverenginin daha yumuşak tonlarda olanı olarak düşünebilirsiniz. Özellikle sarı gibi renklerden sonra koyu kumralı denediğinizde daha genç gösterebilirsiniz. Aynı zamanda röfle gibi işlemlere gerek kalmadan saçlarınız ışıltılı görünür. Ancak yine de röfle, balyaj ve ombre işlemleri denemek isterseniz koyu kumral bunun için güzel bir zemin hazırlayacaktır. Üstelik koyu kumral oval, yuvarlak ya da hangi şekilde yüz şekline sahip olursanız olun mutlaka size yakışacaktır. Yüz hatlarınızı ve ifadenizi de yumuşatacak olan koyu kumral sayesinde son derece canlı ve ilgi çekici bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Koyu kumral hangi ten rengine yakışır?

Bazı saç renkleri her tene yakışmaz. Örneğin, koyu tenliyseniz kızıl yakışmayabilir. Ya da bazı kahverengiler açık tenlerde güzel durmayabilir. Ancak koyu kumralda böyle bir durum söz konusu değil. Koyu kumral renkler genelde her tene yakışıyor. Özellikle de esmer ya da buğday tenliyseniz ve hangi saç renginin size yakışıp yakışmayacağına emin olamıyorsanız, koyu kumral size mutlaka yakışacaktır. Bu nedenle koyu kumrala boyattığınız saçlarınızdan pişman olmanız çok düşük bir olasılık.

Koyu kumral saçlara nasıl sahip olabilirim?

Koyu kumral saçlar elde etmek istiyorsanız kuaföre gitmeniz şart değil. Özellikle kendi orijinal saç renginiz üzerinde çalışıyorsanız iyi bir saç boyası alarak koyu kumral elde edebilirsiniz. Saç boyasını aldıktan sonra kutu üzerindeki talimatlara uyduktan sonra güzel koyu kumral saçlarınız olacaktır.

Ancak saçlarınız daha önceden siyah ve koyu kahverengi gibi bir renge boyalıysa koyu kumralın tutması için saç renginizi açmanız gerekecektir. Bu nedenle kaliteli bir saç açıcıyla işleme başlayabilirsiniz. Saç renginizin koyuluğuna göre yapacağınız birkaç ton saç açma işlemi sonrasında saçlarınızı koyu kumrala boyarsanız boya tutacaktır. Ancak bu konularda tecrübeli değilseniz güvenilir bir kuaföre danışmanızda fayda var. Çünkü saç açıcılar yanlış kullanıldığına saç yanmasına ve kaybına varan sonuçlara yol açabiliyorlar.

Saçlarınız açık renkse koyu kumrala boyadığınızda rengin tam olarak tutacağını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bu pek de doğru sayılmaz. Saçlarınız açık renkse onları  koyu kumral yapmanız üç ya da dört uygulamayı bulabilir. Bu adımların her biri en az yaklaşık yarım saatinizi alacaktır. Öncelikle saçlarınız açık sarı ise öncelikle saçınıza pigment yüklemesi yaptırmanız gerekiyor. Çünkü saçlarınız saç açıcıyla açılırken pigmentlerini kaybediyor. Her nasıl saç rengini açmak uzun bir süreç gerektiriyorsa koyu bir renge geçiş de aynı sabrı gerektirecektir. Pigment kazandırma işleminden sonra saçlarınızı boyadığınızda kirli bir renge dönebilir. Bu da saçlarınızda çok soğuk tonlar kullandığınızı gösterir. O nedenle saçınızı koyu kumrala boyamadan önce alttaki tonun yeterince sıcak bir renk olduğuna emin olun. Bu arada, işlemleri peş peşe günlerde yapmamaya dikkat edin. Bu, saçlarınızın yıpranmasına neden olacaktır. Saçlarınızın yıpranmasından korkuyor ve işlemden dolayı saçlarınızın zarar göreceğini düşünüyorsanız bir profesyonele danışabilirsiniz. Saçlarınıza pigment yüklemesi yaptırdıktan sonra bile saç boyanız akıp alttan sarı ışıltılar çıkabilir. Bu nedenle muhtemelen rengin oturması için saçlarınızı birkaç kez daha boyamanız gerekecektir.

Koyu kumral saç rengini nasıl koruyabilirim?

Saç renginizin canlılığını uzun süre koruması için uygulamanız gereken bazı adımlar bulunuyor.

  • Öncelikle, saç renginize ve yapısına uygun bir şampuan ve saç kremi ile saçlarınızın sağlıklı kalmasını sağlarken rengin de uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Saçlarınızda istemediğiniz yansımaların olmasını istemiyorsanız mor şampuan kullanabilirsiniz. Uygun bir saç kremini de her yıkamadan sonra mutlaka kullanın ki saçlarınız nemini kaybedip kıuruyup kırılmasın.
  • Duş alırken çok sıcak su kullanmamamaya dikkat edin. Sıcak su hem saç renginizin erkenden akmasına hem de saçınızın yağlanmasına neden olur. Bu nedenle duşta soğuk ya da en azından ılık su kullanmaya dikkat edin.
  • Saç düzleştiri, maşa ve fön gibi işlemleri haftada ikiden fazla uygulamamaya çalışın. Çünkü bu tip uygulamalar hem saç renginize zarar verecek hem de saçlarınızın daha çok yıpranmasına neden olacaktır.
  • Saçlarınıza haftalık bakım kürleri uygulayın. Bunun için alacağınız maskeleri kullanabilir ya da evde kendi yağ karışımınızı hazırlayıp saçınızda bekletebilirsiniz. Özellike avokado ve hindistacevizi yağı kullanarak yapacağınız maskeler, saçlarınıza keybettiği nemi geri kazandırırken saçlarınızın ışıl ışıl görünmelerini sağlayacaktır.
  • Bildiğiniz gibi vücudumuza nem sağlayan en önemli şey su. Hem cildiniz hem de saçınız için nemlendirme sağlamak ve canlı görünmek istiyorsanız her gün yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun.

En Güzel Koyu Kumral Saç Modelleri

Koyu kumral denemek istiyorsanız sizin için seçtiğimiz modellere bakarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Saçlarında köklü değişiklikler istemeyenler için koyu kumral

Koyu kumral saçlarda sarı ışıltılar

Işıltılarla zenginleştirilmiş uzun koyu kumral saçlar

Doğal görünen saçlar için koyu kumral

Koyu kumral uzun saçlar ile elde edilen doğal görünüm

Açık renk ışıltılarla birlikte kumral saç

Beyaz tenliler için küllü tonlarda koyu kumral

Örgüyle şekillendirilmiş koyu kumral saçlar

Lob kesim saçlar ile koyu kumral

Açık ve koyu renklerin beraberliğinin mükemmel uyumu