Sıcak günlerin bitmesine henüz zaman varken nemli havalarda saçlara nasıl şekil verileceği konusu pek çok kadının aklını kurcalayan sorunlardan bir tanesi. Çünkü sıcak havalarda hem saça ısı yardımıyla şekil vermek zor oluyor hem de verilen şekil kısa süre içerisinde bozulabiliyor. İster okula ister işe isterseniz gezmeye çıktığında her kadın saçlarının güzel görünmesini ister. Bu nedenle sıcak ve nemli havalara karşı dayanıklı ve yapılması pratik olan saç modellerini bilmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Saçlarınıza ayırdığınız zaman üzülüyor ve daha az zaman harcamak istiyorsanız sizin için seçtiğimiz modellere göz atabilirsiniz. Saçlarınız kısa ya da uzun olsun, istediğiniz gibi bir modeli mutlaka bulabileceksiniz. Üstelik bu modelleri oldukça pratik bir şekilde yapabilir ve gün boyu kullanabilirsiniz.

90’ların esintisini taşıyan yüksek atkuyruğu

2019 yılında ünlüler tarafından sıkça tercih edilen ve öne çıkan modellerden bir tanesi 90’ların tarzını yansıtan bu yüksek atkuyruğu oldu. Hem modayı takip etmek hem de yazın sıcak günlerinde kolayca uygulayabileceğiniz bir saç arıyorsanız saçınızın önlerinden birkaç tutam saç serbest bırakın ve saçlarınızı olabildiğince yüksekten atkuyruğu yapın.

Şapkanın şıklığını tamamlayan küçük örgüler

Eğer sıcak havalarda saçlarınız kontrolünüzden çıkıyorsa ve nemden dolayı başa çıkılamaz bir hal alıyorsa hem güneşten korunmak hem de şık görünmek için şapka takmayı deneyebilirsiniz. Saçınızın kötü durduğu günlerde şapkanızı takın ve daha şık bir görünüm için bir turam saç örmeyi unutmayın.

Örgülü atkuyruğu

Saçlarınızı atkuyruğu yapsanız bile düzleştirmek zorunda kalıyor olabilirsiniz. Atkuyruğunuzun düzgün görünmesi için uğraşmak istemiyorsanız, onu düzleştirmek yerine örmeyi tercih edebilirsiniz. Yüksek atkuyruğu yaptığınız saçlarınızı sıkıca toplayın ve saçınızı ucuna kadar örün. Saç spreyiyle de sabitlediğinizde hem saçınız ısıdan zarar görmemiş olacak hem de şık bir görünüme kavuşacaksınız.

Yarısı toplanmış plaj dalgası saçlar

Sıcak günlerde saçlarınızın yüzünüze gelmesini istemiyor olabilirsiniz. Saçlarınızdan bunaldıysanız, ancak onları tamamen de toplamak istemiyorsanız saçlarınızın sadece üstünü toplayacağınız bu modeli deneyebilirsiniz.  Saçlarınızın üstünü sıkıca geriye tarayın ve onları tel tokalarla arkada sabitleyin. Açık kalan saçlarınızı ile plaj dalgası yaparak hareketlendirebilirsiniz.

Yaz için dağınık topuz

Saçlarınızı toplamka istiyorsanız Kraliyet Ailesi’ne layık bu modeli deneyebilirsiniz. Öncelikle saçlarınızı saç spreyi sıktıktan sonra geriye doğru tarayın ve saçlarınızı ense hizasında toplayın. Saçlarınızı topuz yaptıktan sonr önden birkaç tutam saç serbest bıraktığınızda daha doğal ve günlük bir görünüme kavuşacaksınız.

Dalgalı saçlar için örgülü modeller

Eğer saçlarınız dalgalı, sık ve kabarıksa saçlarınızı örgülü olarak kullanabileceğiniz bu modeli deneyebilirsiniz. Doğal halinde kurumaya bıraktığınız saçlarınız tamamen kuruduktan sonra üstlerden birkaç tutam aldığınız saçlarınızı örün ve hiçbir yere sabitlemeden bırakın. Bu sayede enerjik bir yaz görünümüne sahip olabilirsiniz.

Üstleri toplanmış dalgalı saç

Üstleri toplanıp alt ve yanları serbest bırakılmış bu model de yazın rahatlık sunacak saçlardan bir tanesi. Bu modeli elde etmek için saçlarınızın üst kısımlarını toplayıp küçük bir topuz yapmanız gerekiyor. Serbest kalan saçlarınızı ise doğal halinde kullanabilir ya da plaj dalgası yapabilirsiniz.

Yaza uygun kendi kendine kurumuş saçlar

Saçlarınız düz ya da dalgalıysa orta uzunlukta olan bu modeli rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yazın sıcağında saç şekillendirici aletler ile saçınızla uğraşmayı zor buluyorsanız bu modeli denemelisiniz. Saçlarınızı dümdüz değil de doğal daglara sahip olarka kullanmak istiyorsanız saçlarınızın kururken onları kıvırarak bir topuz haline getirin. Saçlarınızı açtığınızda hafif dalgalı saçlara sahip olabilirsiniz.

Ense hizasında dağınık toplanmış saçlar

Saçlarınızı toplamak istiyor ancak çok özenilmiş görünmelerini istemiyorsanız bu modeli deneyebilirsiniz. Daglaı bıraktığınız saçlarınızın önlerini ve yan taraflardan birkaç tutam saçı serbest bırakın ve geri kalan saçlarınızı arkada serbest bir şekilde toplayın. Saçlarınızın bozulmaması için ise onları saç şekillendirici ile sabitleyebilirsiniz.

Kısa saçlar için plaj dalgası

Plaj dalgasını sadece uzun saçlılar kullanacak diye bir kural yok. Saçlarınız kısa olsa da plaj dalgası çok yakışacaktır. Bunun için saçlarınız nemliyken deniztuzu spreyi sıkıp daha sonra örüp kendi hallerinde kurumaya bırakabilirsiniz. Saçlarınızı açtığınızda güzel dalgalara sahip olacaksınız. Zamanınız yoksa da bir maşa yardımıyla dalgalandırdığınıuz saçlarınızı elinizle biraz dağıttığınızda aynı görünüme sahip olabilirsiniz.

Yukardan topuz yapılmış dağınık saçlar

Saçlarınızda çok özenilmiş bir görüntü istemiyorsanız bu modeli deneyebilirsiniz. Bu topuzu yaparken amacınız kusursuz bir görünüme kavuşmak olmamalı. Bu nedenle dağınık topuz yaptığınız saçlarınızdan karışık halde tutamlar çıkarmanız gerekiyor. Elde ettiğiniz görüntünün bozulmamasını istiyorsanız sabitleyici bir spreyle bütün gün aynı şekilde kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Geriye doğru taranmış kısa saçlar

Kısa saçlardan hoşlanıyorsanız özellikle sıcak günlerde bu modeli deneyebilirsiniz. Bu görünümü elde etmek için dişleri aralıklı bir tarak yardımıyla saçlarınızı geriy doğru tarayın. İyi bir saç jölesi ya da şekillendiriciyle saibitlediğiniz saçlarınız bütün gün bozulmayacaktır.

Yukardan toplanmış dağınık saçlar

Bu model sayesinde dağınık bir saç modeliyle şıklığı yakalayabilirsiniz. Bu saçı yapmak için lastik tokalara ihtiyacınız olmayacak. Topuz için kullanılan tel tokalarla saçlarınızı yukarı doğru kaldırabilir ve saçlarınıza topuz görünümü verebilirsiniz.

Dağınık yan örgüler

Özellikle genç kızlara çok yakışan bu model hem şık görünüyor hem de yapması çok kolay. Saçlarınızı her iki yandan örün ve daha sonra saç uçlarını bir topuz şeklinde tel tokalarla yan tarafta sabitleyin. Saçlarınızı örerken başa çıkamadığınız, örgüden fırlayan asi saçlar olabilir. Ancak bunları fazla önemsemenize gerek yok. Çünkü sıcak havalarda kimsenin saçı kusursuz durmayacaktır.