Mom jean’ler son yıllarda tekrar moda oldu. Mağazalarda mom jean model pantolonlara sık sık rastlayabilirsiniz. Mom jean’ler aslında 80’lerde çok modaydı ve skinny jean’ler ortaya çıkmadan önce tercih ediliyordu. Özellike orta yaşlı kadınlar tarafından rahat oldukları için tercih edilen mom jean’ler genelde açık mavi renkte oluyordu. Yüksek belli olan mom jean’ler aynı zamanda kadınların bacaklarının daha uzun görünmesine ve bel bölgelerinin daha şekilli olmasına yardımcı oluyordu.

Mom jean’ler yıllarca herkes tarafından unutulduktan sonra ilk olarak kendilerini yüksek belli pantolonların ortaya çıkmasıyla tekrar gösterdiler. Vücutlarının kum saati şeklinde görünmesini isteyen kadınların tercihi olan yüksek belli jean modellerini, Kim Kardashian gibi kıvrımlarıyla ünlü kadınların üzerinde görmeye başladıktan sonra mom jean’ler tekrar moda olmaya başladı.

Kimler mom jean giyebilir?

Her ne kadar ‘anne kotu’ olarak isimlendirilse de mom jean’leri her yaştan kadın giyebilir. Eğer göbeğinizi saklamak istiyorsanız mom jean pantolonlar, bedeninizi sımsıkı saran pantolonlardan daha doğru bir tercih olacaktır. Zayıf bir vücuda sahipseniz zaten muhtemelen bütün mom jean modelleri yakışacaktır. Yani kısacası kilolu, zayıf, genç, yaşlı; kendinizi nasıl görürseniz görün hoşunuza giden bir mom jean pantolona mutlaka rastayabilir ve onu doğru kombinleyerek kendinize yakıştırabilirsiniz.

Sweatshirt ile mom jean şıklığı

Kış da yaklaştığına göre mom jean pantolonlarınızı kışın nasıl kombinleyebileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Mom jean üzerine giyeceğiniz pastel renklerde olan bol bir sweatshirt ile ister pazar gezmesine isterseniz geç kaldığınız dersinize gidebilirsiniz. Sweatshirtünüz ne kadar büyükse pantolonunuz da o kadar yakışacaktır. Görünümüzü şık bir spor ayakkabıyla tamamlayabilirsiniz.

Deri ceket ile mom jean uyumu

Fazla kadınsı giyinmekten hoşlanmıyorsanız mom jean’leri kombinleyebileceğiniz çok güzel bir yol var. Pantolonunuzla birlikte tercih edeceğiniz bir deri ceket sizi hem şık yapacak hem de asi bir görünüme kavuşmanıza yardım edecektir. Ceketin içeğine giyeceğiniz siyah-beyaz çizgili bir bluzla şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Bu tarzın ayakkabısı olarak ise spor ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

Dar bluzlar ve mom jean

Mom jean pantolonlar bol olduğu için bluzunuzu dar olarak seçmeniz bir zıtlık yaratacak ve ortaya hoş bir görüntü çıkaracaktır. Pantolonun içine soktuğunuz bluzun yerinden oynanaması için ise bodysuit adı verilen ağı çıtçıtlı kıyafetler tercih edebilirsiniz. Özellikle de gece çıkacaksanız bu kıvrımlarınızı belli eden kombinle tüm dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Crop top kıyafetler ile mom jean

Belinizin inceliğine güveniyorsanız mom jean’inizi göbeğinizi açıkta bırakan bir bluzla tamamlayabilirsiniz.  Çok fazla spor yapıp fit bir vücuda sahip olmasanız bile mom jean’ler yüksek belli olduğu için daha formda görünmenizi sağlayacaktır. Bu kombinin altına düz ayakkabılar giyebileceğiniz gibi daha iddialı olmak isterseniz yüksek topuklu ayakkabılar da tercih edebilirsiniz.

Spor kıyafetlerle yakalanan uyum

Spor giyinmeyi seviyorsanız tarzınızı mom jean’lerle en güzel şekilde yansıtabilirsiniz. Üstünüzde son derece spor bir kıyafet varken bile ayaklarınıza yüksek topuklu botlar diyebilir ve aykırı görünmeyi başarabilirsiniz. Kıyafetlerinizde parlak renkler seçmeniz de iddialı olmanıza ve kıyafetinizle dikkatleri üzerinize çekmenize yardımcı olacaktır. Böylesine iddalı bir kıyafetle makyajınızı ve saçlarınızı sade yapmayı unutmayın.

Mom jean’ler ile öne çıkan parçalar

Hayvan desenli kıyafetler 2019’da tekrar moda oldu. Sizin de bu tarz kıyafetleriniz ve ayakkabılarınız varsa ve onları ön plana çıkarmak istiyorsanız mom jean giymek doğru tercih olacaktır. Kombininizi siyah bir boğazlı kazak ile tamamladığınızda hem gündüz hem de gece gezmeye çıkabilirsiniz.

Beyaz gömlek ile elde edilen şıklık

Beyaz bir gömlekle giyilen mom jean pantolonlar hem sade hem de şık görünmenizi sağlayacaktır. Bu sadece kombini loafer ayakkabılarla tamamlarsanız son derece günlük ancak iddialı bir tarz yakalayabilirsiniz.

Renkli kazaklar ile mom jean

Farklı renklerden oluşan kazakları önümüzdeki kış gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bu sayede kışın ortasında bile canlı görüneceksiniz. Renkli kazağınızla kombinlediğiniz mom jean’iniz ve siyah botlarınızla güzel bir kombin elde edebilirsiniz.

Mom jean ile blazer ceketin uyumu

Blazer ceketler genelde her yere uyum sağlayabiliyor. Sadece iş hayatında değil günlük hayatınızda da tercih edebileceğiniz blazer ceketleri mom jean ile kombinleyebilirsiniz. Ceketin içine beyaz bir tişört giyerek ve kombini beyaz botlarla tamamlayarak iddalı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Sadelik için beyaz bir tişört ve mom jean

Dar pantolonlar giymekten sıkıldıysanız, dışarda rahat rahat hareket etmek istiyorsanız sizin için doğru tercih mom jean bir pantolon ile beyaz rahat kesim bir tişört olacaktır. Sade giyiminizi bir saç bandıyla renklendirerek ideal kombini elde edebilirsiniz.

Leopar desenli ceketler ile giyilen mom jean

Hayvan desenli kıyafetlerin moda olduğundan behsetmiştik. Lepoar desenli bir ceket ile içinize giyeceğiniz beyaz bir tişört, mom jean’iniz ile oldukça uyumlu olacaktır. Bu kombin ile sade siyah bir çanta tercih edebilir ve kombininizi spor ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz.

Gri kazaklar ile yakalanan şıklık

Kış aylarına uygun bir kombin istiyorsanız mom jean’inizi gri renklerde bir kazak ya da sweatshirt ile giyebilirsiniz. Bu kombin ile beraber şal kullanmanız görünümünüzü tamamlarken ayakkabı olarak da bot tercih ederek günlük hayatta şıklık yakalayabilirsiniz.