Herkese merhaba! Bugün, yine çok güzel bir konu ile karşınızdayım. “Hocam, Dukan birası varmış, zayıflatıyormuş” diye danışanlarımdan çok fazla yorum alıyorum. Bu yazıda; Dukan birası nedir? Ödem atmaya nasıl yardımcı olur? konularından bahsedeceğiz.

Dukan Birası Nasıl Hazırlanır?

  • 750 ml su
  • 2 poşet yeşil çay
  • 2 dilim limon
  • 1 adet maden suyu

Yeşil çayı demledikten sonra, içerisine limon dilimlerini ve maden suyunu da ilave edin. İçeceği, hazır hale getirdikten sonra dolaba koyun. Soğuduktan sonra; isterseniz içindekileri çıkartıp süzüp tüketebilir ya da bu şekilde de tüketebilirsiniz. Karışımın hazırlanması çok basit. Ayrıca, gerçekten de hem ödem atıyor hem de iştah kapatıyor. Yağ yakmanıza da yardımcı oluyor.

Yeşil Çayı Güvendiğiniz Bir Yerden Alın

Yeşil çayın, yağ yakımını arttırma özelliği var. Bu, araştırmalarla da kanıtlanmış. Ayrıca, metabolizmayı hızlandırıp bağırsakları hızlandırma özelliği de var. Aynı zamanda, vücuttan ödem de atıyor. Muhtemelen, bu içeceğin içerisinde bu nedenle yeşil çay kullanılıyor.

“Hocam, neden poşet çay kullandınız?” diye sorabilirsiniz. Normalde; çok güvendiğiniz bir aktarsa, bildiğiniz bir yerden arıyorsanız, onun “aflatoksinsiz” olduğuna güvenebilirsiniz. Ancak, açıkta bekleyen bir yerde, belki de o yeşil çay çok satılmıyordur, uzun zamandır bekliyor da olabilir. Bu nedenle, içeriğinde küf oluşmuş olabilir. Küfün bilimsel ismi aflatoksin. Bu, bizim için çok zararlı bir maddedir ve vücudumuzun zehirlenmesine neden olabilir. Bu nedenle, ben genel olarak denetimli, bilinen markalardan ve marketlerden yeşil çay almanızı öneriyorum.

Benim duyduğum bir durum var. Bunu yaşayan kişi, çok yakın bir arkadaşımın arkadaşı. Bir devlet hastanesinde çalışan bir doktor, sürekli bitki çayları, yeşil çay içiyor. “Sürekli bunları tüketiyorum, bana çok iyi geliyor” diye düşünüyor. Derken, bir zaman sonra, zehirleniyor ve ne yazık ki hayatını kaybediyor. Burada, aflatoksinden olabileceğinden şüpheleniliyor. Çünkü, rahatsızlığı mide ağrısı ile başlıyor. Sonrasında, böyle bir şeye neden oluyor. Bunu söyleyen de benim yakın bir arkadaşımdı. Çok nadir başa gelebiliyor, ancak vücuda zarar verebiliyor. Bu nedenle; bitki çayı tüketirken dozuna ve içeriğine dikkat etmeniz oldukça önemlidir.

Limonun vücudu alkali yapma özelliği var. Biraz da, tadını güzelleştirmek için de kullanıyoruz. Maden suyunun içerisinde de mineraller var. Biz, daha çok bunu yaz aylarında tüketiyoruz. Terlediğimiz zaman, vücudumuz çok fazla mineral kaybediyor. Mineralli su ile onu da yerine koymuş oluyoruz. Aynı zamanda, tok tutucu etkisi de var. Dolayısıyla da, yağ yakımına ve ödem atmaya da yardımcı oluyor.

Dukan Birası Su Tüketimini Arttırmış Oluyor

Biliyorsunuz, benim de buna benzer tariflerim var. Ben, buna bir tane tarçın ekliyorum ya da maydanoz ekliyorum. Hepsini çeşitlendirebiliriz. Ancak, temelde hepsi hem iştahımızı kapatan hem de ödem atan, gerçekten çok sağlıklı içecekler. Diyetimize de katkıda bulunmuş oluyor. Bazı kişiler, su içmekte zorlanıyor, unutabiliyor. Bunu yapıp dolaba koyduğunuzda, yazın bir yaz içeceği gibi buz gibi içebilirsiniz. Kışın da sıcak olarak içerseniz, masanızda hazır olursa bir litre suyu bu şekilde kolayca içmiş olursunuz. Eğer, günün kalanında bir litre daha su içiyorsanız, günlük su tüketiminizi tamamlamış olursunuz. Bu da, metabolizma hızınızı %5-10 arasında hızlandırmış olur. Yağ yakımına da faydası olmuş olur.

Gün İçerisinde Nelere Dikkat Edilmeli?

“Hocam, ben bunu yaptım ama kilo veremedim”leri çok fazla duyuyorum. Bu nedenle, gün içerisinde yediklerinize de dikkat etmeniz gerekiyor. Oldukça faydalı bir içecek ama diyet yapmazsanız da vücudunuza bir faydası olmayacaktır. Gün içerisinde, daha yüksek proteinli besinlerden tüketmeli, karbonhidratları biraz azaltmalısınız.

Örnek vermek gerekirse; kahvaltıda yumurta ve peynir, ara öğünlerde birer tane meyve, öğle yemeğinde sebze ya da bakliyat ve yanında yoğurt, yine akşam yemeği de bununla aynı paralelde gidecek şekilde beslenebilirsiniz.

Gün içerisinde de, en çok hangi saatte acıkıyorsanız, o saatte bu içeceği tüketin. Yani, bir anda bir litre suyu içmek yerine, yavaş yavaş birer, ikişer saat arayla birer bardak tüketirseniz, hem ödem atmanıza yardımcı olacak hem de iştahınızı azaltacaktır.

Sporu da unutmayalım! Günlük 1 saat yürüyüş de yapmayı ihmal etmeyin. Hem bu içecek hem diyet hem de yürüyüş, gerçekten de kilo vermenize yardımcı olacaktır. Bugünlük benden bu kadar. Hoşça kalın…