Herkesin saç tipi farklıdır. Kimileri kıvırcık ve dalgalı saçlara sahipken kimi düz saçlara sahiptir. Her saçın kendine özgü bir güzelliği bulunsa da daha derli toplu bir görünüm elde etmek için akla gelen ilk seçenek saçları düzleştirmek oluyor. Her gün saç düzleştirmekten sıkılan ve yorulan çoğu kadının hayali ise doğuştan düz saçlara sahip olmaktır. Ancak saç yapısını kalıcı bazı işlemler uygulamadan değiştirmek mümkün değil. Geçici ya da kalıcı olsun her işlemin saça zararı olabilir. Kimse düz saçlar elde etmek için saçlarının zarar görmesini ya da mat durmasını istemez. Bu nedenle kıvırcık ya da dalgalı saçlarınızda kalıcı saç düzleştirme yöntemlerinin yanında geçici düzleştirme istiyorsanız saçlarınıza ekstra önem vermeniz ya da saç düzleştirme işlemini daha seyrek sıklıklarda yapmanız gerekiyor.

Saç düzleştirici ve fönü yoğun olarak kullanmanız gereken yöntemlerin yanı sıra saçlarınızı düzleştirmek için başka yöntemler de kullanabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi saç düzleştirici krem. Saç düzleştirici kremler sayesinde saçlarınızın geçici olarak düz ve yumuşak olmalarını sağlayabilirsiniz. Bu kremler, yapı olarak ısıyla karşılaştıklarında aktif hale geliyorlar. Kulağa oldukça ilginç gelebilir, ancak bu kremleri uygulamak o kadar da zor değil. Saç düzleştirici krem ile ısı kullanmanız gerekse de krem kullanmadığınız halinize göre bu durumda çok daha çabuk ve sağlam sonuçlar elde edebileceksiniz. Gelin saç düzleştirici kremi nasıl kullanmanız gerektiğine dair ipuçlarına birlikte göz atalım.

Saç düzleştirici kremi nasıl kullanmalıyım?

Saç düzleştirici kremler için internet üzerinden ya da mağazalardan alabileceğiniz pek çok seçenek bulunuyor. Piyasada pek çok düzleştirici krem bulabilirsiniz, bunlardan hem saç tipinize hem bütçenize uygun olanını mutlaka bulabilirsiniz. Gerek içeriklerine bakarak gerekse hakkında yapılan yorumlara bakarak alacağınız iyi bir saç düzleştirici kremi uygulamak için uymanız gereken bazı adımlar var. Öncelikle kremi kullanmadan önce saçlarınızın temiz olması gerekiyor. Bu nedenle işlemden önce saçlarınızı güzelce yıkayın. Ardından ıslak saçlarınızı bir havlu yardımıyla kurulayın ve saçınızdaki bütün fazla sudan kurtulun. Saçlarınız şimdi saç düzleştirici krem için hazır hale geldi. Çünkü kremi uygulamadan önce saçlarınınızın hafif nemli olması gerekiyor. Kremi uygulamaya geçmeden önce saçlarınızın karışıklığını çözmek için bir fırça yardımıyla yumuşakça tarayın.

  • Saç düzleştirici kremi küçük miktarlarda uygulayın

Ardından kremden küçük bir miktar alıp avcunuzun içinde yayın. Saç düzleştirici kremi ilk defa kullanıyorsanız kullanacağınız miktarın yetip yetmeyeceğinden emin olamayacağınız için önce küçük miktarlarda uygulamayı deneyin. Çünkü yetersiz gelirse daha fazlasını zaten sürebilirsiniz, ancak fazla miktarın saçınızı ağırlaştırmasını istemezsiniz. Avuç içinizde dağıttığınız kremi bütün saç boyunuza uygulayın. Özellikle uçlara daha çok uygularsanız saç kırılmalarının önüne geçebilirsiniz.

Saçınıza sürdüğünüz kremi sık bir fırçayla dağıtmak için bütün saçınızı tarayın. Bu şekilde saçınızın her tarafına kremin eşit bir şekilde dağılmış olduğundan emin olun.

  • Kremin işe yaraması için ısı kullanmanız gerekiyor

Şimdi sıra geldi kremin etkili olması için ısı kullanmaya. Bu aşamadan önce saçlarınızı kalınlığına göre tutamlara ayırmanız iyi olacaktır. Böylece saçlarınızı kuruturken ve düzleştirirken her parçanın eşit bir şekilde işlem gördüğünden emin olabilirsiniz.

Saçlarınızın alt tarafında oluşturduğunuz tutamlardan saçınızı kurutmaya başlayabilirsiniz. Saçlarınızı düz kullanacağınız için yuvarlak bir fön fırçası alın ve saçlarınızı fırçaya sarıp fönleyerek iyice kurumasını sağlayın. Saçlarınızı kökten uç kısımlara doğru fönleyin. Bu işlem sırasında saçınız ısı gördüğü için düzleştirici krem aktif hale gelecektir. Böylece saçlarınızdaki elektriklenmelerin ve istemediğiniz dalgaların önüne geçip onlara istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Saçlarınızın tamamen kuru olduğundan emin olana kadar onları fön makinesiyle kurutun ve bir yandan da şekillendirin.

  • Çok yoğun düzleştirici uygulamadan sadece beğenmediğiniz saçların üzerinden geçin

Saçlarınız tamamen kuruduktan sonraysa saçınızda beğenmediğiniz yerler kaldıysa onların üzerinden düzleştiricinizi düşük ısılarda ayarladıktan sonra üstünden geçin. Artık düz saçlarınızla kuaförden yeni çıkmış gibi olacaksınız.

Neden saç düzleştirici krem kullanmalıyım?

Saç düzleştirici krem kullandığınızda da ısı kullanmanız gerekse de krem sayesinde uygulamanız kolaylaşacak ve geçici olarak düz saçlar elde etmek için çok fazla zaman harcamanız gerekmeyecek. Üstelik işlemi evinizde rahatça ve profesyonel yardıma ihtiyaç duymadan yapabilirsiniz. Saç düzleştirici kremleri her fiyatta bulmanız mümkün olduğu için bu işlem size pahalıya patlamayacaktır.

Saç düzleştirici krem kullandıktan sonra başa çıkılması kolay, yumuşacık ve parlak saçlara sahip olacaksınız. Önemli olan tek nokta saçlarınız yağlıysa fazla ağır ürünler kullanmamak, kuruysa da nem ihtiyacını karşılayacak bir krem bulmak olmalı. Ancak dikkate almanız gereken bir nokta var ki o da bu kremlerin saçınızın ısıdan gördüğü zararı tamamen engellemeyecek olması. Saçınızı düzleştirici ya da fön ile düzleştiriyorsanız, krem de kullansanız saçlarınız az da olsa zarar görecektir. Saç düzleştirici kremin amacı saçlarınızın ısıya daha az süre maruz kalmasını sağlamak ve elektriklenen saçların önüne geçmektir. Bu nedenle saçlarınızın hiç zarar görmesini istemiyorsanız ısı kullandığınız işlemlerin sıklığını azaltmalısınız. Ancak saçlarınızı korumak için de en iyi seçenek saç düzleştirici kremler ve ısıdan koruyucu spreyler olacaktır.