Herkese merhaba! Bugün, hem benim hem de sizlerin çok sevdiği yoğurt kürlerinden bir tanesi ile daha karşınızdayım. “Yağ yakan yoğurt kürü” diyebiliriz. Hızlı kilo vermek için gerçekten çok işe yarıyor. Ayrıca, kilo vermeniz durduğunda da bu kürü uygulayabilirsiniz.

Yoğurt tariflerim gerçekten çok seviliyor. Hem tok tutuyor, hem de lezzetli olduğu için yemesi de kolay oluyor. Bir yandan da kilo verdirdiği için oldukça seviliyor. Bugünkü tarifim, genellikle bildiğiniz malzemelerden oluşuyor. Bilmediğiniz bir tane malzeme olabilir. Ona da bakacağız! Şimdi isterseniz, kür için gerekli malzemelere ve ne işe yaradıklarına bir göz atalım…

Malzemeler

  • 2-3 tatlı kaşığı Amarant tohumu
  • 1 tatlı kaşığı Keten tohumu
  • ½ şeftali
  • Tarçın
  • 4 yemek kaşığı yoğurt (erkeklerde 6 yemek kaşığı olabilir)

Amarant tohumunu, aslında duymuşsunuzdur, belki ulaşmanız biraz daha zor olabilir. Ben, her yerde şubesi olan bir markette buldum. Siz de kolaylıkla bulabilirsiniz. Peki, neden mi kullandım? Çünkü; protein oranı yüksek ve yağ oranı düşük bir besindir. Aynı zamanda da yüksek lif içeriğine sahiptir. Yani; hem proteini yüksek olduğu için, hem yağ yakımını arttırsın diye hem de tok tutsun diye ekleyeceğiz. Bu şekilde, tokluk süremizi uzatmış olacağız.

Keten tohumunu zaten biliyorsunuz… E vitamini içeriyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor, metabolizmayı hızlandırıyor. Keten tohumunda, “Hocam ben bunu öğütülmüş mü tüketeyim yoksa normal mi?” gibi sorular alıyorum. Hepsi olabilir. Ancak, öğütülmüş versiyonu toz halinde olduğu için, içine başka bir şey katılıp katılmadığını anlamakta zorlanabilirsiniz. Bu nedenle, taneli olarak alıp evde kendinizin dövmesini öneririm.

Bağırsak hareketlerini hızlandırsın, biraz da lezzet versin diye biraz da şeftali kullandım. Tadını biraz daha güzelleştirmek ve iştahınızı da kapatsın diye, biraz da tarçın kullandım. Tarçın; içerdiği krom minerali sayesinde hem iştahı kapatır hem de tatlı krizlerini azaltır.

Bazen, tarçınlı su tarifleri veriyorum. Sizlerden de, “Hocam, tarçınlı suyu bıraktığım zaman sürekli acıkıyorum, canım da aşırı tatlı çekiyor. Ama onu yaptığım zaman hiçbir şeyim olmuyor” gibi yorumlar yapıyorum. Bu nedenle, tarçını bu tarifte kullanırsanız, tokluk sürenizi de uzatacaktır.

Tarifimizin assolisti ise yoğurt! Genelde, ben sizlere her zaman ev yoğurdu kullanmanızı ve yoğurdu evinizde mayalamanızı öneriyorum. Mayalama imkanınız yoksa, kaymaksız ve olabildiğince daha doğal yoğurtlar almaya özen gösterin.

“Hocam, akşam yemeğinde çok fazla yiyorum. Akşamdan sonra sürekli bir şey yeme isteği geliyor” ya da “Kilo vermem durdu, ne yapabilirim?” gibi sorular alıyorum. Genelde, kişiler bir diyete sadık kalıyorlar, onu yaptıkları zaman kilo da veriyorlar. Ancak, 1-2 ay sonra kilo vermeler duruyor. Bu, hepinizin başına gelmiştir. O zamanlarda, bu kürü uygulayabilirsiniz. Ayrıca normal zamanlarda da, aynı diyetten sıkıldığınızda birkaç gün bu kürü uygulamayı da düşünebilirsiniz.

Yağ Yaktıran Yoğurt Kürü Nasıl Hazırlanır?

  • Amarant tohumunu kaynar suyun içerisine koyup 15-20 dakika bekletin ve yumuşatın.
  • Yoğurdu bir servis kasenin içerisine alın.
  • İçerisine amarant tohumunu, dilimlenmiş şeftaliyi ve keten tohumunu da ekleyip malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Son olarak, üzerine biraz da tarçın serpin.

Kimlere Uygun Değil?

  • Hamileler,
  • Şeker hastaları,
  • Böbrek hastalığı olanlar,
  • Çok küçük yaşta olanlar,
  • Emziren anneler 6. aydan sonra diyetisyen kontrolünde uygulayabilir. Tek başınıza yapacaksanız, 12.ayı beklemenizi öneririm.

Yoğurt Kürü Nasıl Uygulanır?

Kilo vermeniz durduysa, aynı diyetten sıkıldıysanız ya da birkaç kilo verdikten sonra, vücudun kendini dengeye almak için kilo vermeyi durdurması gibi durumlarda bu kürü uygulayabilirsiniz.

Sabah kahvaltısında mutlaka protein alın. Uyandıktan ve suyunuzu içtikten sonra; yumurta, peynir, 1-2 dilim ya da onun yerine birkaç ceviz, bol yeşillik eşliğinde bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Öğle yemeğinde; et yerine bitkisel protein alın ya da sebze tercih edin. Örneğin; 8-9 yemek kaşığı sebze yemeği ya da bakliyat, yanında 1 kase yoğurt ve salata ile bir menü hazırlayabilirsiniz. Kilonuz fazlaysa 1-2 dilim ekmek de ekleyebilirsiniz ama genelde çok da ihtiyacınız olmayacaktır.

İkindi ara öğününde, peynir ve galeta gibi bir ara öğün yapabilirsiniz.

Akşam yemeğine geldiğiniz zaman da bu kürü uygulayın ve akşam yemeğinden sonra 1 meyve ya da 2 ceviz, 6 adet badem gibi bir ara öğün yapabilirsiniz.

Karın yağı yaktıran yoğurt kürünü, 3-4 gün üst üste uygulayabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız, gününüzü biraz daha dengelemiş olur ve size biraz daha hızlı kilo verdirir ve yağ yakar.

Tarifimi paylaştım, “Gün içerisinde şunu yiyebilirsiniz, bunu yiyebilirsiniz” diye anlattım. Ancak, yine de bunlar kişiye özel olmuyor. Çok fayda gören tabi ki oluyor. Ama bazen, “Hocam, ben yaptım kilo veremedim” gibi geri dönüşler de alıyorum. Belki, bir yerlerde yanlış yapıyor olabilirsiniz.

Yaptıysanız, sonuç alamadıysanız ya da çok zorlandıysanız, lütfen benden yardım alın. Şimdilik benden bu kadar. Hoşça kalın!