Herkese merhaba! Yine, çok beğeneceğiniz bir tarif ile karşınızdayım. Konumuz; 3-4 cm bel incelten yoğurt kürü. Normalde, “Hocam, göbeğimden çok rahatsızım. Belim çok kalın, sırtımdaki yağlardan rahatsızım” gibi yorumlar alıyorum. Ben de, buna özel daha çok yağ yakan tarifler oluşturmaya çalışıyorum.

Tam göbek deliğinizin üstünden ya da 1-2 parmak altından ölçtüğünüz yere bel ölçümü denir. Buradaki ölçüm; kadınlarda 92 cm’in altında, erkeklerde de 102 cm’in altında olması gerekir. Bu diyete başlarken de, önce orayı bir ölçün ve yaklaşık 4-5 gün sonra tekrar ölçtüğünüzde, aradaki farkı zaten göreceksiniz. Tabi; Nelere dikkat etmelisiniz? Ne kadar su içmelisiniz? Gün içerisinde neler yemelisiniz? Gibi konulardan da yazının devamında bahsedeceğiz. Öncelikle, bu kür için ihtiyacınız olan malzemelere bakarak başlayalım!

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı kaymaksız yoğurt (ev yoğurdu kullanırsanız daha doğal, daha sağlıklı olacaktır)
  • 1 kase semizotu (Omega-3 ve folik asit içerir ve yüksek lif içerdiği için uzun süre tok tutar)
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek (günlük protein alımını arttırır ve yüksek lif içerir)
  • 2 tam ceviz ( tok tutma süresini uzatır, sağlıklı yağlar içerir)
  • İsteğe bağlı pul biber

Nasıl Hazırlanır?

Yoğurdu bir kaseye aldıktan sonra; içerisine haşlanmış yeşil mercimeği, elinizle doğradığınız semizotunu da ilave edip bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Ardından içerisine elinizle ufaladığınız cevizleri de ilave edin ve isteğe bağlı olarak biraz da pulbiber ilave ederek servis edin.

Gün İçerisinde Nelere Dikkat Edilmeli? Yoğurt Kürü Nasıl Tüketilir?

Sizlere, elimden geldiğince hem tok tutan hem de yağ yakan tarifler oluşturmaya çalışıyorum. Böyle tarifleri yaparken, zorlandığınız noktalar oluyorsa, bana yorum olarak iletebilirsiniz. Geldik, en önemli noktaya…

Bu seferki tarifim, biraz daha farklı. Daha doyurucu ve sıkmayan bir tarif oldu. Bazen, keten tohumlu-meyveli yoğurt tarifi veriyorum. Evet, kilo verdiriyor ama uzun süre yapmak ya da iki öğün birden yapmak zor olabiliyor. Ancak, bu tarif daha lezzetli ve daha doyurucu. Bu nedenle, bu kürü günde iki öğün yapacağız. Nasıl mı?

Sabah kahvaltıda yumurta, peynir, 1-2 dilim ekmeği yiyin. Sonrasında, ara öğünde 1 meyve yiyebilirsiniz. Öğle yemeğine geldiğinizde, bu miktarda kürü hazırlayıp tüketin. Ara öğünde yine bir meyve ve akşam yemeğinde yine bu kür. Sonrasında yine meyve, aralarda bitki çayları, siyah çay, kahve içebilirsiniz. Bu şekilde gününüzü tamamlayıp, yaklaşık 4 gün yapabilirsiniz.

Başta belinizi ölçmeyi ve 4 günün sonunda bir daha ölçmeyi unutmayın. Sizden isteğim, 2-3 gün daha dikkat etmeye devam etmeniz. Vücudunuzun değişimi biraz daha geriden gelir. Yani, siz 1 kilo verdiyseniz, size yansıması 1-2 haftayı bulur. Dolayısıyla, ona göre ölçülerinizi alıp bana yorum olarak yazarsanız, çok sevinirim.

Kürü Kimler Uygulamamalı?

  • Gut hastası olanlar,
  • Böbrek hastası olanlar,
  • Şeker hastası olanlar (özellikle insülin kullananlar),
  • 18 yaşından küçük olanlar,
  • Emziren anneler (12.aydan sonra günde 1 öğün yerine uygulayabilirsiniz)
  • Hamileler

Bu kür 4 gün uygulansa da, aslında 1 haftalık bir süreçten bahsediyoruz. Neden 4 gün uyguluyoruz? Fazlasının bize gereği yok. Ancak, kalan 3 günde de sağlıklı beslenmeye devam edin. Sebze yiyin, yoğurt yiyin, aralarda meyve yiyin, fast food, tuzlu gıdalardan uzak durun. Bir haftanın sonunda, belinizden güzelce ölçüm alıp, ne kadar değişim olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Tariflerimi deniyorsunuz, güzel sonuçlar alıyorsunuz ama bazı kişiler de, “Hocam bana yardımcı olur musunuz?” diye soruyor. Eğer, böyle bir isteğiniz varsa, ofisime gelebilirsiniz. Genel olarak, uzaktan beni çok izleyen de var. Onlar için de online diyet var. Online diyette de, ceptediyetisyen.com’dan girip, oradaki diyet paketlerine bakabilirsiniz. Ya da, uygulama marketlerden telefonunuza Cepte Diyetisyen’i indirip, kaydolabilirsiniz. Lütfen, bilgilerinizi doğru girin. Çünkü, ben diyetinizi o bilgilere göre oluşturuyorum. Bugünlük benden bu kadar. Şimdilik hoşça kalın!