Herkese merhaba! Sevgili dekoratör ve iç mimar Dilek Er ile bir araya geldik. Dilek abla, bir türlü yerleşemediğim ve toparlayamadığım evimin en son kalan detaylarını ve ince dokunuşlarını tamamlamak için salonumu analiz etmiş ve yol haritamızı çizmişti.  Şimdi; mutfak, banyo, benim odam, kızımın odası ve arka taraftaki depolama odasına geçeceğiz!

Mutfakta Neler Yapacağız?

Yeni evimin mutfağı biraz küçük ama masa büyük. Bu nedenle, ilk önce bu masayı buradan yok edeceğiz. Mutfakta, depolama alanı ile ilgili de bir sıkıntı var. Masanın olduğu duvarı öyle kullanıp, duvardan açılan bir bar masası şeklinde, yine 2-3 kişinin kahvaltı edebileceği bir hale getirip, üstlerini de depolama alanı gibi kullanıp, mutfağı rahatlatacağız.

Banyoda Neler Yapacağız?

Yeni evimizde iki tane banyo var. Bir tanesi benim odamda, ebeveyn banyosu. Diğeri de genel banyo. Banyodan da muzdaribim. Daha önce, büyük bir evim vardı ve onun bir çamaşır odası vardı. Dolayısıyla, çamaşır makinem ve kurutma makinemi koyabiliyordum. Burada öyle bir durum yok. O yüzden de biraz üst üste bindi. Onlar bize, biz onlara bakıyoruz.

Üst üste koyduğum çamaşır ve kurutma makinelerimin arkasında, yaklaşık 20-25 cm’lik boş bir alan var. Burayı, yine bir dolap ile ferahlatacağız. Banyoyu rahatlatacak, depolama alanı yaratacak ve yukarıya kadar uzayacak bir sistem oluşturacağız. Buradaki banyoya göre bir dolap yaptırmıştım, onun da rengini değiştireceğiz.

Kızımın Odasında Neler Yapacağız?

Burada, eski evden getirdiğim eşyalarım var. Eski ofisimden gelen bir masa var. Kızım, ananesi ile kalmak istediği için odasında bir ranza istiyor. Alan çok büyük olmadığı için, ranza çözümü iyi olacaktır. Diğer alanları da, ranzaya göre şekillendireceğiz.

Bu odada da çıkaracağımız şeyler olacak. Sandık tarzında bir oyuncak dolabı ve oyuncakların bir kısmı azalacak. Kızım artık çok büyüdüğü için, oyuncakları da vermeyi düşünüyorum. Kızım için de iyi bir şey yapmak istiyorum; kalıcı, kullanışlı ve onun da mutlu olacağı bir şey. Bunu, onunla da görüşeceğiz. Onun istediği renkleri ve ne tarz bir şey istediğini öğrenip, odasını ona göre şekillendireceğiz.

Dilek Er, kızımın odasındaki jaluzileri beğendi. Onun üzerine bir perde kaşı yapıp odayı ısıtabilir. Kapatmak değil, üste bir şey yapıp odayı uyumlu hale getirebiliriz. Daha önceki doğum günlerinden gelen hediye oyuncaklar var, odada çok fazla oyuncak var. Ama, bir köşe de böyle kalmalı diye düşünüyorum.

Yatak Odamda Neler Yapacağız?

Yatağım güzel bir yatak ama yatak başımı değiştirebiliriz. Bunları, zamanında diğer evime göre IKEA’dan almıştım. Eski evimde, çok büyük bir yatak odam ve ona göre de aynalı dolaplarım vardı. Ancak, onların hiçbiri bu eve sığmadığı için onları anneme gönderdim.

Yatak odamdaki jaluzi, eskiden salonumdaydı. Rengi eşleşsin diye buraya koydum. Ben, yatak odamı biraz daha Dilek Er’e bırakıyorum. Odanın biraz daha feminen, daha farklı renklerin dahil olduğu, daha yumuşak, pastel renklerin dahil olmasını istiyorum.

Abajurlar değişebilir, ayna odamla hiç uyumlu değil. Bunları yazlığa gönderebiliriz. Odamda valizler var, onları da kaldırabiliriz. Onların içinde ayakkabılarım var. Bu evde, ayakkabılarımı koyacak yer yok. Onları da iyi saklamayı seviyorum ama buradaki giyim odam yeterli değil.

Yatak odamdaki giyinme odasında, arada bir çekmece oluşturacağız ve onları çektiğim zaman gözlüklerim, takılarım, bana ait eşyalar olacak. Burada olup olmayacağını daha sonra göreceğiz.

Evimde Neler Yapacağız?

Salon kolaydı ama diğer odalar, beni çok kaygılandırıyor. Dilek Er, mutfaktaki mevcut masayı kaldırmayı ve oraya bir bar şeklinde, duvardan çıkan, istediğimiz zaman açıp istediğimiz zaman kapalı halde duracak bir masa koyacağımızı ve üzerinde, açık ve kapalı depolama alanının olduğu raflar şeklinde düzenleyecek. Banyoda, kedi tuvaletini kaldıracağız. Çamaşır makinesi ile kurutma makinesini yan yana koyup, üzerinde dolap oluşturacağız. Böylece, açıkta kalan birçok şeyi de toparlamış olacağız. Banyo dolabındaki aynadan mutsuzum. Onu değiştireceğiz, onu da oradaki diğer mobilya renkleri ile uyumlu hale getireceğiz. Sepetler koyup orayı biraz daha ısıtacağız.

Yatak odamda yatak başını değiştireceğiz. Komodinlerden biri kalacak, rengini değiştirip üzerine bir mermer kestirip, abajurlar ile tamamlayacağız. Ve, takılarımı ve makyaj malzemelerimi koyabileceğim yarı açık bir alan oluşturacağız. Salonda, benim çok sevdiğim koltuğu da yatak odama alacağız. Jaluzilerin üzerine, bir perde kaşı şeklinde kumaşla birleştirerek daha sıcak hale getireceğiz.

Diğer odada da, ayakkabı ve çanta bölümü oluşturup, diğer rafları yan yana getirecek şekilde kullanıp, kapı arkasında da elektrik süpürgesi, ütü masası, sepetleri koyabileceğim bir alan oluşturacağız. Dolayısıyla, ortada görünen, istemediğim şeyleri bir düzen içerisine alıp, gizlemiş oluyoruz.

Kızımın odası için de onunla konuşacağız. Sevdiği renkler konusunda ondan tüyolar alacağız. Odasına ranza ekleyeceğiz. Karşısında da, bir çalışma masası ve kütüphane şeklinde, odayı çok daraltmayacak, ferahlatacak bir alan oluşturacağız.

Dilek Er Bunun İçin Nasıl Çalışıyor? Neler Yapıyor?

“Bunun için sana birkaç model hazırlayacağım, modeller üzerine konuşacağız. Modellere onay verildikten sonra, ölçüleri alıp hızlıca başlıyoruz”. Peki, evimi bana ne kadar zamanda teslim edecek?

Hazır alacağımız şeylerde süre ile ilgili çok fazla sıkıntı olmuyor. Gidiyoruz, seçiyoruz, nakliye ve kurulum sürelerini bekliyoruz. Bizim yaptığımız, ürettiğimiz şeylerde en az 20 gün gerekiyor. O halde, yarın hemen ekibi çağırıyorum.

Ben, her yeni yılda evimde yemek yaparım. Bu yeni yılda da, yeni yıl gelmeden hazır olsun istiyorum. 2019 bitmeden, bu salon bitecek! O zaman el sıkışıyoruz ve en kısa sürede başlıyoruz. Yeni halini sizlerle de paylaşacağım. Şimdilik hoşça kalın!