Flört süreci zorlu bir iş ve özellikle de ilişkinin erken dönemlerinde pek çok kafa karışıklığına, belirsizliğe ve hüsrana sebep olabiliyor. Sadece karakter özellikleri ve gariplikleri ile yeni birini tanımaya çalışmıyor, aynı zamanda farklı durumlarda nasıl davrandığını da öğrenmeye çalışıyorsunuz. Örneğin ne zaman biraz yalnızlığa ihtiyaç duyduğunu, nasıl sinirlendiğini anlamak istiyorsunuz ve bu da onların davranışlarını anlamayı ve tam olarak nasıl hissettiklerini bilmeyi zorlaştırıyor.

Fakat ilişkinin başlarındaki kafa karışıklığı hissinin temel sebeplerinden birisi flört eden iki insanın tüm zamanlarını birlikte geçirmek istemeleri. Dışarı çıkmaktan tutun da bir yerlerde zaman geçirmeye kadar pek çok seçenek var ve yeni bir ilişkinin getirdiği heyecandan kaçınmak da hayli zor. Bu da iki tarafın da ruh halinin daha iyi olmasını sağlıyor.

Buna ek olarak yeni favori insanınızla bu kadar çok zaman geçirmek güzel olabilse de, birlikte olduğunuz kişinin her şeyin çok hızlı gittiğini düşünmesi ile geri tepebilir ve o kişi kendini biraz geri çekebilir. Bu da sizi onun alana ve zamana mı ihtiyacı olduğu yoksa ilişki daha başlamadan bitti mi soruları ile başbaşa bırakır.

Flört ettiğiniz kişinin sizden geri durması korkunç bir şey ancak sizinle bağını tamamen mi koparmak istediği yoksa birlikte çok fazla zaman geçirdikten sonra sadece biraz kendine ait zamana mı ihtiyacı olduğunu anlamanın bazı yolları var. Fakat aramalar bittikten ve buluşmaları planlama süreci sona erdikten sonra yeni ilişkinize dair endişe duymanız için bazı sebepler olabilir.

Eğer flört ettiğiniz kişinin uzun süreli sevgiliniz mi olacağını yoksa size olan ilgisini mi kaybettiğini anlamak istiyorsanız aşağıdaki işaretler işinize yarayacaklardır.

Sizinle Konuşmak İçin Efor Gösterir

Eğer birlikte olduğunuz erkek bir anda hiç bir sebep yokken buluşma ayarlama konusunda hevesini kaybettiyse, size olan ilgisini kaybettiğini ve bağları koparmak için cesaretini toplamaya çalıştığını düşünmeye başlayabilirsiniz. Ancak bu illa ki doğru olmak zorunda değil ve birlikte o kadar çok zaman geçirdikten sonra sadece biraz kendine vakit ayırmak istiyor olabilir.

İlişkinizde her şeyin sorunsuz olduğunun ve sadece kişisel zamana ihtiyaç duyduğunun en iyi işaretlerinden birisi bir süredir onu görmemiş olsanız bile sizinle konuşmak için çaba göstermesi. Erkekler iletişimde özellikle de yazışma konusunda ciddi şekilde kötüdürler ve bu nedenle birlikte olduğunuz erkek birlikte olmadığınız zaman size mesaj atıp arıyorsa, hala sizi görme konusunda ilgili olduğunu düşünebilirsiniz.

Uyumaya gitmeden önce günde bir defa arasa da, gün içinde size düzenli olarak mesaj da atsa, sizinle bir şekilde bağlantıda kalmak isteyen bir erkek hakkında endişelenmeniz gerekmez.

Fakat sizden geri duruyor gibi görünüyorsa, herhangi bir buluşma ayarlamadıysa ve ayrı kaldığınızda aramayıp mesaj atmıyorsa, onunla konuşarak kafasında neler olduğunu ve sizinle hala ilgilenip ilgilenmediğini öğrenmeniz doğru olabilir.

Bu sohbeti yapmak biraz zor olabilir ve gerçeği öğrenmek istemeyebilirsiniz ancak uzun vadede sizinle ilgilenip ilgilenmediğini öğrenmek önemli yoksa o sizinle bağını nasıl koparacağını düşünürken çileden çıkarıcı şekilde bekler durursunuz ve bu da durumu sizin için çok daha kötü hale getirir.

Buluşma Planlar

Sizden geri durduğu için ilişkinizin bitmiş olabileceğinden endişe ediyorsanız, panik yapmaya başlamadan önce tamamen bağları koparmaya mı çalıştığını yoksa yakın gelecekte sizinle buluşmayı mı planladığını kendinize sormalısınız.

Kız arkadaşı ile bağları koparmayı düşünen herhangi bir erkek onunla gelecek planı yapmaktan kaçınmak için elinden geleni yapacaktır çünkü farkında bile olmadan kendini kız arkadaşından uzaklaştırmaya başlamıştır. Bu nedenle buluşma ayarlama söz konusu olduğunda tüm işi siz yapıyorsanız veya onun sizi görmek için hiç efor sarfetmediğini fark ettiyseniz, endişe etmeniz gereken bir şeyler olabilir.

Eğer durum böyleyse, konuyu onunla konuşmak ve neden son zamanlarda bu kadar meşgul olduğunu öğrenmek iyi bir fikir olabilir. Gerçekten evde veya işte çok fazla işi olabilir ve bu endişe etmenizi gerektirmez. Fakat ona sormazsanız sürekli ilişkinizin bittiğine dair endişelere sahip olursunuz.

Fakat kendini sizden uzaklaştırdıysa ancak yine de geleceğe dair planlar yapıyorsa, muhtemelen endişe etmeniz gereken bir şey yoktur. Eğer sizinle biraz da olsa ayrılmayı düşünüyor olsaydı, buluşma ayarlamak aklındaki en son şey olurdu.

Bu nedenle aklınıza bir şeyleri bitirmek istediği düşüncesi geliyorsa, bir adım geri atarak çaba göstermeyi tamamen mi bıraktığını yoksa size geri dönmesi için biraz daha zamana mı ihtiyacı olduğunu anlamaya çalışmalısınız.

Arkadaşlarına Sizden Bahsediyor mu?

Aynı arkadaş grubunu da paylaşsanız, ilişkiniz süresince birbirinizin arkadaş gruplarına da dahil olmuş olsanız, arkadaşlarınıza birbirinizden bahsetmeniz özellikle de her şey iyi giderken ve biraz tutkulu hissediyorsanız çok yaygın bir durumdur.

Markette en yakın arkadaşlarından birisine de denk gelseniz, onun sizden arkadaşlarına bahsettiğini de duysanız, arkadaşlarına kız arkadaşından bahseden ve övünen bir erkeğin hala ilişkiyi devam ettirmek için oldukça ilgisi vardır.

Fakat her zaman onun arkadaşlarına sizden bahsettiğini bilmenizin imkanı yok ve bu nedenle ilgisini kaybedip kaybetmediğinin çok açık bir işareti olmayabilir. Yine de sizden bahsettiğini fark ederseniz hala ilişkide olduğunuzu ve endişe edecek bir şey olmadığını düşünebilirsiniz.

İşte Çok Meşgul Olabilir

İş yerinde işler çığrından çıktığında neler olduğunu siz de bilirsiniz. Yaşamınız sizden alınmış gibi olur ve yemeye, uyumaya ve hatta hiç bir şey veya kimse hakkında düşünmeye bile vaktiniz olmaz. Eğer erkek arkadaşınız için durum buysa, sizden uzak kaldığını düşünmeniz normal fakat o aslında iş yerinde çok meşgul durumda olacaktır.

Sizinle ayrılmak isteyip istemediğini günler ve haftalar boyunca düşünmek yerine onu bir arayın veya mesaj göndererek nasıl olduğunu sorun. Eğer elinde çok fazla iş olduğunu söylüyorsa endişe edecek bir şeyiniz yok ve bu meşguliyet durumu sona erdikten sonra normale dönebilirsiniz.

Fakat size işlerin iyi olduğunu ve çok bir şey olmadığını söylerse, endişe sebebiniz olabilir. Sizi görmemesi sizinle ayrılacağı anlamına gelmese de birden fazla işaret bir arada ortaya çıkarsa, neler olup bittiğini öğrenmek için onunla bir görüşmeniz iyi olabilir.

Erkek Arkadaşınızın Zamana İhtiyacı Varsa Ne Yapmalı?

İlişkiniz sırasında kendine biraz zaman ayırma ihtiyacı çok yaygındır. Beş aydır da birlikte olsanız beş yıldır da beraber olsanız birisiyle çok fazla zaman geçirmek yoğun bir his yaratabilir.

Eğer erkek arkadaşınız kendine biraz zaman ayırmak için kendini geri çekiyorsa, buna gücenmemek ve onun da arada bir kendine biraz zaman ayırmak isteyebileceğini kabullenmek gerekiyor.

Ek olarak, biraz zaman ve alan istediğinde yapışkan ve duygusal hale gelmemek için elinizden geleni yapın. Çünkü bu onun sizden daha fazla çekinmesine sebep olacaktır ve siz de bunun sonucunda daha fazla çileden çıkarsınız.

Bunun yerine kız arkadaşlarınızla görüşün, kendinizi işinize verin, kendinizi meşgul tutmak için spor salonunda biraz daha fazla vakit geçirin. Ayrıca bu süreçte onun kovalamasına izin verin ve istediği zaman size ulaşsın, istemediğinde ulaşmasın.

Bunu oyun oynamayla karıştırmayın. Onun sizi arayıp mesaj göndermesine izin vermek daha rahat hissetmesini sağlayacaktır ve onun istediği zaman istediği kadar alana erişimi olmasından mutlu olduğunuzu gösterecektir. Yalnız kalmak istediği zaman bunu anlayışla karşılamak işinize yarar çünkü sizine kadar özlediğini daha kolay fark eder ve kısa süre sonra size geri döner.

Bu nedenle eğer flört ettiğiniz erkek veya uzun vadeli erkek arkadaşınız biraz boğulmuş hissediyorsa ve arkadaşlarıyla görüşmek, ailesini görmek, işine odaklanmak için biraz zaman istiyorsa, o ilişkinin devam edeceğine güvenebilirsiniz.

Ancak size karşı çok sessizse, kendini tamamen geri çektiyse ve buluşma planlamayı, hatta sizi görmeyi bıraktıysa, ilişkinizde bir şeyleri garip olduğunu düşünebilirsiniz. Kurtarmak imkansız denemez ancak erkek arkadaşınızın sizinle bir şeyleri bitirmek istediğini hissederseniz ne olduğunu bulmak için onunla konuşmalısınız.

Fakat ona yaklaştığınızda ona kızıp bağırmanın onu daha da geri çekeceğini ve kararını kesinleştireceğini unutmayın. Özellikle drama sevmeyen erkeklerde bu oldukça geri teper. Bunun yerine olgun, anlamlı bir şekilde ona yaklaşın ve durum hakkında sakin, mantıklı bir sohbet edin.

Eğer ikiniz arasındaki ilişki biterse, bu durumu olgunlukla karşılayın ve en azından iyi şekilde ilişkiyi bitirip kanlı bıçaklı olmayın. Sevdiğiniz birisinden ayrılmak asla kolay değildir ancak ilişkinizin bağırmalar, gözyaşları ve sinir ile bitmesi herşeyi daha kötü hale getirir.