Kocanız size ayrılmak istediğini mi söyledi? Sizden ayrılmak istediğine dair işaretler mi veriyor? Ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Neyse ki bu sorularınızın hepsinin bir cevabı var. Boşanma ve evliliğin zorlu süreçlerinden geçmiş insanların deneyimlerinden faydalandığım bu blog yazısında eşinizin sizden neden ayrılmak isteyebileceğine ve neler yapabileceğinize göz atacağız.

Ayrılmak İstediğinin İşaretleri

Eğer kocanız henüz size gelip de ayrılık istediğini söylemediyse, bunu düşünüyor olabilir ve bir karar aşamasında olabilir. Burayı okuyorsanız muhtemelen şüphe duyuyorsunuz ancak emin değilsiniz. Neyse ki sizi bırakmak istediğini gösteriyor olabilecek bazı işaretler var.

Daima Çok Meşgul

Eğer sizinle bir plan yapamayacak kadar daima meşgulse, sizden açıkça kaçıyordur çünkü nasıl hissettiğinden henüz emin değildir. Kararını vermiş olup söylemeye korksa da, henüz kafa karışıklığı döneminde olsa da, muhtemelen kendini meşgul tutmak için sizinle etkileşimden elinden geldiğince kaçınacaktır.

Görünümü Değişti

Eğer son zamanlarda görüntüsüne normalden daha fazla dikkat etmeye başladıysa ve bunu fark ettiyseniz, hatta imajını tamamen değiştirdiyse, zihni başka bir yerde olabilir. Sizi aldatıyor olduğu veya aldatacağı kesin değil ancak bir düşünün: siz de flört aşamasındayken onu etkilemek için görünümünüze çok dikkat ettiniz. Bunu duymak acı verici olsa da görünümünü değiştirmesi başkalarının dikkatini çekmeye çalışmasından kaynaklanabilir.

Tüm Sevgi Dolu Duygular Bittiler

Size sarılmak, gıdıklamak veya dışarı çıkarmak gibi sevgi dolu hisler göstermiyorsa, ayrılmayı düşünüyor olabilir. Bu sadece eskiden sabahları veya başka zamanlarda size bunları yaptıysa geçerli. Eğer alışkın olduğu bir sevgi gösterisi bir anda kesilirse bu bir uyarı işareti olacaktır.

Yatak Odasında Aktivite Yok

Yatak odasındaki tüm aktiviteleriniz son bulduysa, bu bir şeylerin ters gittiğine dair işaret olacaktır. Bu madde de geçmişte cinsel olarak aktif olduysanız ve son zamanlarda bu durum değiştiyse geçerli.

Birlikte Zaman Geçirmek İstemiyor

Eğer onunla akşam yemeğine çıkmak veya tatile gitmek gibi planlar yapmaya çalıştıysanız ancak daima bir bahane yaratıyorsa, bir şeyler yanlış olabilir. Eğer yemeğe çıkmak veya tatile gitmek gibi şeyler için bahaneler uyduruyorsa, sizinle vakit geçirmek istemiyor olabilir. Bunun sebebi sizden ayrılmaya hali hazırda karar vermiş olması da olabilir, hislerinin henüz karmaşık durumda olması ve karar verene kadar sizden kaçınması gerektiğini düşünmesi de olabilir.

Yeni Arkadaşları Vardır

Daha önce hiç duymadığınız arkadaşları ile buluşmaktan bahsederse, bu bir şeyler olduğu anlamına gelebilir. Yeni insanlar ile tanışmakta yanlış bir şey yok ancak bu bir gizleme hikayesinin parçası olabilir. Çünkü arkadaşları ile buluşacağından bahsederken aslında diğer kız arkadaşlarıyla buluşmasına bir paravan yaratıyor olabilir.

Ne Yapmalı?

Artık eşinizin sizden ayrılmak istediğini biliyorsunuz ve buna nasıl tepki vereceğiniz büyük bir fark yaratır. İlk tepkiniz muhtemelen kızgınlık ve sinir olacaktır ancak dürtülerle hareket etmek yerine bunun üzerine biraz düşünün. Bu aşamada hatalar yapmaktan kaçınabilmeniz için bazı şeyleri listeledim.

Kalması İçin Yalvarmayın

Eğer sizi bırakmasını istemiyorsanız muhtemelen ilk tepkiniz kalması için yalvarmak olacaktır. Bu yapabileceğiniz en kötü şeylerden birisi. Bu durum sizin için oldukça yeni olsa da, kocanız bu konuda aylarca, hatta belki de yıllarca düşündü ve bu nedenle yalvarmak işe yaramayacaktır.

Durumu Daha Kötü Hale Getirecek Şeyler Yapmayın

Eğer kocanız sizi bir ilişkiniz olması, çok fazla şikayet etmeniz veya kolayca sinirlenmeniz gibi şeylerden dolayı bırakmak istiyorsa, bunu yapmayı bırakın. Eğer neyin onu sizden uzaklaştırdığını biliyorsanız bunu yapmayı bırakmalısınız ve onu tekrar kazanmayı düşünmelisiniz.

Üzerinde Baskı Yapmayın

Kocanız kendi üzerinde yeterince baskı yarattı ve daha fazla baskı eklemek muhtemelen yardımcı olmayacaktır. Yapması çok zor olsa da ona biraz zaman vermeli ve kendi kendine düşünmesini sağlamalısınız. Onu baskı altına almak sizden daha da uzağa gitmek istemesine sebep olacaktır.

Sizden Ayrılmak İstemesine Sebep Olan Şeyi Anlayın

Yapabileceğiniz en iyi şeylerden birisi kocanızın sizden ayrılmak istemesine sebep olan şeyi bulmak ve onu tamamen anlamak. Bu noktada tekrar savunmaya geçmeye gerek yok çünkü hiç bir şeyi çözmez. Pozitif değişimler yapmaya çalışmak ayrılmasını durdurmak için en iyi yoldur.

Profesyonel Yardım Alın

Kocanız sizden ayrılmak istiyor olsa bile, siz istiyorsanız o da işleri yoluna sokmak istiyor olabilir. Bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey profesyonel danışmanlık almak. Evlilik danışmanları ilişkinize dair tarafsız bir görüş sunabilirler. Ayrıca problemin kökenine inmenize ve en az miktarda tartışma ile bir araya gelmenize de yardımcı olabilirler.