Herkese merhaba! Bugün de en sevdiğiniz tariflerden biriyle, bir yoğurt tarifi ile karşınızdayım. Tarifimizin adı “Göbek Eriten Yoğurt Kürü”. Burada, kalçadan ve basenden sıkıntısı olan kadınları duyar gibiyim. Tarifimiz, genel olarak yağ yaktırdığı için, tabi ki siz de kullanabilirsiniz. İsminden de anlaşıldığı gibi, bu tarifte yoğurt kullanacağız.

Biliyoruz ki, yoğurdun yağ yakma özelliği var. Özellikle de, içerdiği kalsiyum ile karın yağları üzerinde de etkili olduğu için, bu kürden fayda göreceğinizi düşünüyorum. Birazdan tarife geçeceğiz, ancak merak edenler için neden yoğurt kullandığımızdan ve diğer malzemelerin özelliklerinden bahsedeceğiz…

Neden Yoğurt Kullanıyoruz?

Yoğurt, gerçekten de yağ yakımını sağlayan bir besin. Aynı zamanda, kan şekerini dengelediği için bizi uzun süre tok tutuyor. Bir de, bu tür kürler daha lezzetsiz olduğu için genelde insanlar ağız buruşturabiliyorlar. Ancak, bu malzemeler ile yaptığınız zaman, hem lezzetli olduğunu hem de çok işe yaradığını göreceksiniz. Ayrıca, evde ve mevsimde kolayca bulabileceğiniz malzemeler olacak.

Bunlardan biri, yeşil mercimek. Yeşil mercimek, uzun süre tok tutar. Ayrıca; B12 ve demir içeriği ile de oldukça faydalıdır. Ayrıca, nohut ve kuru fasulyeye göre gaz yapıcı özelliği daha azdır ve şişkinliğe neden olmaz. Şimdi, gelin isterseniz ihtiyacınız olan malzemelere geçelim…

Göbek Eriten Yoğurt Kürü İçin Malzemeler

  • 1 kase yoğurt (ev yoğurdu önerilir)
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek (uzun süre tok kalmanızı sağlar, protein içeriğini yükseltir)
  • ¼ rendelenmiş çiğ kereviz (lif içeriği ile daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar)
  • 2 tam ceviz (lezzeti arttırır ve daha uzun süre tok tutar)

Nasıl Hazırlanır?

Yoğurdu derin bir kaseye alın. İçerisine haşlanmış yeşil mercimeği ve rendelenmiş çiğ kerevizi de ekleyip güzelce karıştırın. Bu aşamada, tadını güzelleştirmek için az miktarda tuz ve pulbiber de ekleyebilirsiniz. Son olarak, üzerine cevizlerini kırarak servis edin.

Gün İçinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Tarifi hazırladık ama en önemlisi, gün içerisinde neler yiyeceğiniz. “Gün içinde her şeyi yedim ama tek öğünde bunu yaptım” derseniz, sadece var olan kilonuzu koruyabilirsiniz. O da bir şeydir. Eğer, koruma dönemindeyseniz; bazı besinleri yemek istiyorsanız, bir öğünü böyle geçirerek aynı kiloyu koruyabilirsiniz. Ancak, kilo vermek istiyorsanız, gün içerisinde yediğiniz diğer şeylere de dikkat etmelisiniz.

Kahvaltıda; yumurta, peynir, 1-2 dilim ekmek yiyebilirsiniz. Yeşillik de tercih edebilirsiniz. Bu, çok sağlıklı, kan şekerini de dengeleyen bir kahvaltı olacaktır.

Ara öğünde; 1 tane meyve, birkaç tane fındık ve badem tercih edebilirsiniz.

Öğle yemeğinde; mutlaka sebze ya da bakliyat yemenizi öneriyorum. Ancak, karışımın içerisinde de bakliyat olduğu için, belki gaz yapabileceğinden öğle yemeğinde sebze yemeği yemenizi öneririm. Yanında, bir kase çorba ya da bir kase yoğurt tüketebilirsiniz. Salata serbest.

İkindi öğününde biraz acıkma riskiniz olduğu için; 1 dilim beyaz peynir ve 1 adet galeta gibi ya da grisini, 1 dilim ekmek gibi kahvaltıya benzer bir öğün yapabilirsiniz.

Akşam yemeğine geldiğiniz zaman da bu yoğurtlu karışımını hazırlayın ve en geç 20:00-20:30 gibi bitirip, daha sonra hiçbir şey tüketmeyin. Sadece yeşil çay, bitki çayı, siyah çay ve kahve içebilirsiniz. Gününüzü bu şekilde geçirin ve bu kürü sadece 3 gün uygulayın.

Bu Tarif Kimlere Uygun Değil?

Hiçbir hastalığınız yoksa ve kilo vermek istiyorsanız, uygulayabilirsiniz. Ancak;

  • Ergenlik çağında ya da daha küçükseniz,
  • Gebeyseniz
  • Emziriyorsanız ve bebeğiniz 6 aydan daha küçükse,
  • Şeker hastasıysanız,
  • Böbrek hastasıysanız,
  • Gut hastasıysanız bu tür tarifleri uygulamayın.

“Kereviz sevmiyorum, onun yerine ne kullanabilirim?” sorusu kesin gelecektir. Ancak, sizden isteğim; eğer tiksinti gibi bir şeyiniz yoksa, normal kereviz yemeği ile çiğ kerevizin gerçekten farklı olduğunu göreceksiniz. Kerevize bir şans vermenizi istiyorum. Bugünlük benden bu kadar. Hoşça kalın!