Duşta Sıcak Değil Ilık Su Kullanın

Soğuk bir sabahta çok sıcak sudan daha güzel hissettiren bir şey yoktur. Ancak suyun sıcaklığını birazcık azaltmak cildinizin pullanmasına, kurumasına, kaşınmasına ve dökülmesine engel olur. Su ne kadar sıcak olursa ve ne kadar uzun süre duşta kalırsanız, o kadar çok doğal yağınız akar gider. Eğer hamam suyu kadar sıcak sudan aşağısında rahat edemiyorsanız duşta beş dakikadan daha uzun süre durmayın.

Nemlendirin

Erkeklerin yüzlerinin kadınlardan daha yağlı olmaya eğilimi var ancak kırışıklıklardan kaçınmaya yardımcı olması için yine de günlük nemlendirici kullanımı akıllıca olur. Normal yağlı ciltlere sahip olan erkekler için hafif bir losyon veya nemlendirici jel yeterli olur. Daha kuru bir cildiniz varsa daha ağır kremleri deneyin.

Sabun Yerine Temizleyici

Eğer yüz cildiniz hassas veya kurumaya eğilimli ise, içerisinde sodyum lauryl sülfat olmayan bir temizlik ürünü kullanın çünkü bu madde köpüklüdür ancak cildi kurutabilir. Ayrıca seramit, gliserin, ayçiçek veya soya yağı, vazelin gibi nemlendirici diğer malzemelere göz atın. Eğer cildiniz yağlıysa, limon yağı, çay ağacı yağı veya okaliptüs gibi bakteriler ile savaşan doğal temizleyicileri deneyin. Klasik kokulu sabunlar yüzünüzdeki ince deri dokusu için genelde fazla kurutucu oluyorlar.

Tıraştan Önce Yumuşatın

Daha kolay bir tıraş için cildi nemli tutun. Bu nedenle duştan çıkar çıkmaz tıraş olmak mantıklıdır çünkü sakallar ve kökleri henüz ıslak, esnek bir durumdadırlar. Eğer jilet kesiğine yatkınlığınız varsa, köpükten ziyade tıraş jeli kullanmayı deneyin. Yeni jeller kılları daha da yumuşatıyorlar ve böylece kızarma, kıl dönmesi gibi problemleri olabildiğince önlüyorlar. Kıl dönmesini önlemenin bir diğer yolu ise sakalı daima kılın büyüme yönüne doğru almaktır ve mümkün olduğunca az sayıda darbeyle işi halletmektir.

Alkollü Tıraş Kolonyalarını Bırakın

Tıraş olmak cilt hücrelerinin üst katmanlarını yok eder. Bu sivilce ve kuruluk gibi problemleri olanlarda bölgeyi temizlemek için iyidir ancak yüzünüze rahatsızlık verebilir. Nemlendiriciler bu batmalara engel olacaklardır. Alkol bazlı traş kolonyalarını da bırakın çünkü rahatsızlığı arttırırlar. Geleneksel tıraş kolonyalarının hedefi mikropları öldürmek ve tıraş sonrası ufak kesiklerden enfeksiyon kapmayı engellemektir. Ancak günümüzdeki tıraş bıçaklarında kendinizi kesme ihtimali çok daha düşük.

Doğru Kurulama

Yıkandıktan sonra ince, yumuşak bir havluyu yüzünüze sürmeyin, hafif hafif dokundurarak kurulayın. Havluyu sert bir şekilde tene sürmek onu rahatsız edebilir ve kurutur.

Satın Almadan Önce Etiketleri Okuyun

 

Cilt bakım ürünlerinin etiketleri ilk başta biraz kafa karıştırıcı görünebilirler ve bu nedenle işleri basitleştirmek adına ilk önce belli kelimeleri arayın. Alkolsüz olması yumuşak olduğu ve kurutucu olmadığı anlamına gelirken, antioksidanlar veya A, C veya E vitaminlerine sahip olanlar ise cildin kendini tamir etmesine yardımcı olabilirler.

Kokulu Olanları Atlayın

 

Cilt bakım ürünlerindeki kokular genelde insan yapımı kimyasallardan oluşurlar ve bunlar cildi rahatsız edip kurutabilirler. Eğer hassas bir cildiniz varsa, kokusuz losyon ve temizleyicileri tercih edin. Bazı erkeklerde ise turungillerden veya lavantadan gelen doğal kokular daha iyi etki yaratabilirler.

Kaz Ayağını Yatıştırın

Eğer gözlerinizin ve ağzınızın çevresinde sizi rahatsız eden ince çizgiler varsa, hyaluronik asit barındıran bir nemlendirici bulun. Bu madde cildi yatıştırır. Kaz ayağı gibi daha derin kırışıklıklarda ise retinol veya glikolik asit barındıran anti-aging göz kremlerini kullanın. Bu doğal bileşenler dıştaki ölü, kuru cildin dökülmesine yardımcı olarak çizgileri yumuşatırlar.

Biraz Güneş Kremi Alın

Lekelenme ve kırışıkların temel sebeplerinden birisi güneş hasarı. Her gün sadece beş dakika güneşe çıksanız bile, bu durum birikim yapar ve cildinizi yaşlandırır. En az 30 korumalı bir güneş kremi veya nemlendiriciyi sabah rutininize ekleyin. Ürünün üzerinde geniş spektrumlu yazdığından emin olun. Bu onun hem yakan ışınlara hem de yaşlandıran ışınlara karşı koruma sağladığı anlamına gelir.

Ayaklarınızı Düzeltin

Yaşlandıkça ayağınızdaki deri kalınlaşır ve çatlar. Bunu düzeltmek için ilk olarak ponza taşı alabilirsiniz ve duşta düzenli olarak kullanabilirsiniz. Sonrasında yoğun bir krem ile güzelce ovalarsanız işe yarar. Pek çok ayak bakım ürünü olsa da herhangi bir yoğun nemlendirici işinizi görecektir. Eğer çatlaklar çok kötü durumdalarsa, yatmadan önce kalın bir katman krem sürün ve sonrasında çorap giyerek nemi gece boyunca koruyun.

Hassas Bölgelere Dikkat

Hassas bölgelerdeki genel temizlik ve kıl kesme aktiviteleri için elektrikli tıraş makineleri gibi ürünleri kullanın çünkü jiletler kıl dönmesine sebep olabilirler. Yapılan bir çalışmaya göre genital yaralanmaların %83’ü tıraştan kaynaklanıyor ve bunun %40’ı erkeklerde. Eğer standart jilet kullanmaya karar verirseniz, ilk olarak duşta ölü deri hücrelerini hafif bir kese ile atın ve ardından hassasiyeti önlemek için tıraş jelini kullanın. Tüysüz bir görünüm için ağdayı tercih edebilirsiniz. Ağda daha uzun süre dayanır ve daha yumuşak bir ten sağlar.