Dolmalık Biber Meyvedir

Şaşırdınız mı? Bilimadamları meyveyi, çiçekten gelişen ve çekirdekleri olan bitkiler olarak tanımlıyorlar. Bu nedenle kabak, salatalık ve balkabağı ile birlikte dolmalık biber de bir meyve. Bir sonraki meyve salatanıza bunları katmak veya katmamak ise elbette sizin bileceğiniz iş.

Muz Bir Orman Meyvesidir

Orman meyvesi tanımlaması, tek bir çiçekten ve tek bir tohumluktan gelişen meyveler olarak yapılıyor. Tohumluk çiçeğin dişi kısmı. Yani üzüm, kivi ve hatta muz da orman meyvesi. Gelecek sefere bir muzu soyarken bunu tekrar düşünün.

Brokoliyi Buğulamak En İyisi Olabilir

Eğer kolesterolü azaltmak istiyorsanız brokolinizi buğulayın. Bu kolesterolü daha fazla azaltmanıza yardımcı olur. Fakat çiğ brokolide kanserle savaşan bileşenler mevcut. Çiçekli dış kısımlarında sap kısımlarından daha fazla besin bulunuyor. Çoğu insanın attığı yaprak kısımlarında ise ne çiçeğinde ne de sapında bulunmayan pek çok besin mevcut.

Avokado Meyvedir

Avokadonun çekirdeği vardır yani bu da onu meyve yapar. Çok yağlıdır ancak bu yağlar kolesterolü düşüren iyi yağlardır. Bu kremamsı meyve aynı zamanda bedeninizin domates gibi diğer ürünlerde bulunan gıdaları daha iyi emmesini sağlar. Bu nedenle gelecek defa avokado yerken yanına biraz da domates katın.

Patateste Muzdan Daha Fazla Potasyum Var

Kaslarımızı güçlendirmek ve kontrol etmek için potasyuma ihtiyacımız var ve potasyum tansiyon yönetimi için de gerekli. Muzda bol miktarda var ancak en iyi kaynağı muz değil. Patateste çok daha fazla potasyum var. Yağsız olması ve bol miktarda vitamin ve demir barındırması da bir avantaj.

Domates Meyve ve Sebzedir

Domates bir meyve ancak pek çok ülkede yasalara göre bir sebze. Hatta ABD’de 1800’lerde bir ithalatçı, meyvelerden vergi alınmayıp da sebzelerden alınmasından dolayı domatesin meyve olduğunu iddia ederek mahkemeye başvurmuş. Mahkeme ise balık veya et gibi ürünlerin yanında servis edilen şeylerin sebze olduğuna kanaat getirerek adamı reddetmiş ve domates vergisi ödemesi gerektiğini açıklamış.

İncirdeki Kalsiyum Süt ile Yarışıyor

Daha fazla kalsiyum mu almaya çalışıyorsunuz? Bir bardak daha süt içmek yerine biraz incir tüketin. İncirde kalsiyum yüksek düzeydedir. Kuru incirin bir kasesinde aynı miktarda süt kadar kalsiyum bulunur. Soğuk içeceğin aksine incir aynı zamanda iyi bir lif kaynağı. Fakat aşırıya kaçmayın çünkü bol miktarda şekeri ve kalorisi var.

Böğürtlen Esasen Orman Meyvesi Değil

Bitki dünyasında böğürtlen, ahududu ve hatta çilek bile orman meyvesi sayılmaz. Bunlar birlikte büyüyen tekli meyvelerdir. Fakat yine de tatlarının çok güzel olduğu su götürmez bir gerçek.

Kivideki C Vitamini Portakaldan Fazla

Kivi, meyveler arasındaki en yüksek besin değerlerine sahip. Portakaldaki C vitamininin iki katına sahip ve aynı zamanda muza da yüksek potasyumu ve düşük tuzu ile iyi bir alternatif. Ayrıca içerisinde diğer vitaminleri, mineralleri ve kalp dostu bileşenleri de barındırıyor.

Elma Gülün Kuzenidir

Elma iyi bir lif ve C vitamini kaynağı. Bir ısırık aldığınızda gelen o tatlı kokuyu hatırlıyor musunuz? Elma, armut, vişne ve erik esasında gül ile aynı ağaç ailesinden geliyorlar. Kuru elma dilimleri ile güzel kokan bir karışım hazırlayabilirsiniz.

Küçük Havuçlar Olgunlaşmamış Değillerdir

Küçük şekilde satılan havuçlar aslında bebek havuç değiller. Bunlar klasik havuçtan daha tatlı ve ince olan bir türün tam olarak olgunlaşmış versiyonlarıdırlar. Biraz beyaza döndüklerinde kururlar. Ancak yapışkan hale geldilerse atma vakti gelmiştir. Diğer türler kadar vitamin doludurlar.