Artık kocanıza karşı bir ilgi hissetmiyor musunuz? Bu şekilde hissettiğiniz için kötü mü hissediyorsunuz? Bu şekilde hisseden tek kişi değilsiniz çünkü evliliklerde bir noktada kadının kendine itiraf etse de etmese de kocasına karşı olan çekimini kaybetmesi hayli yaygın bir durum. Bu noktada önemli olan, durumla nasıl başa çıktığınız.

Şu anda onun çekici olmadığını düşünmeniz bu çekimin geri gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Kocanız biraz motivasyonla daha iyi görünür hale gelebilir veya sizin ona bakış açınızı değiştirmeniz gerekebilir.

Beklentilerinizi Düşürün

Düşünmeniz gereken şeylerden ilki, ona dair beklentilerinizi fazla yükseltip yükseltmediğinizi değerlendirmektir. Ne olursa olsun bir George Clooney olmayacak ve siz de bir Jennifer Aniston olmayacaksınız. Çünkü bu tip güzellikler genelde doğal şekilde oluşmuyorlar ve bol miktarda para ile Photoshop ile elde ediliyorlar. Öyleymiş gibi davranmaya çalışsak da film yıldızları değiliz ve onun da öyle olmasını beklemeyin.

Aynaya Bakın

Aynada kendinize bakarsanız, muhtemelen yıllar geçtikçe sizin de yaşadığınız değişimler olmuştur. İnsanlar yaşlandıkça bedenleri ve görünümleri değişir. Bu doğanın bir mekanizmasıdır. İkiniz de yıllar önceki halinizden çok uzakta olduğunuzun farkında olmalısınız. Hala çekici olabilirsiniz ancak 20’lerinizin başlarında olmadığınızı da kabullenmeniz gerekecek. Bunu kabullendiğinizde, kocanızın görünümünü de kabullenmeniz daha kolay olacak.

Daha Derinlere Bakın

Artık kocanıza ilgi duymadığınızı hissediyor olabilirsiniz ancak bunun sebebi ondaki doğru ve iyi şeylere değil, sadece yanlış şeylere odaklanmış olmanızdan kaynaklanabilir. Bira göbeğine odaklanmak yerine hala saçlarının güzelliğinin korunmuş olmasına odaklanın. Bazen çekimi tekrar bulmak için biraz daha derine kazmanız ve ona aşık olmanızı sağlayan küçük şeyleri bulmanız gerekir. Bazıları eşinin gözlerine hayrandır, bazıları da göğsünde uyumaya. Sizin için ilgi yaratan şeyi bulun.

Ona Sık Sık İltifat Edin

Kocanıza daha iyi görünmesi ve kendine bakması için motivasyon vermek üzere, kendine baktığı zaman ona iltifat edin. Ona ekstra dikkat vererek ve iltifat ederek daha sık şekilde daha iyi görünmesi için bir amaç vermiş olursunuz. Örneğin eski fotoğraflara bakıyorsanız ve yüzdüğü günleri gördüyseniz, o zamanlar ne kadar iyi göründüğünden bahsedin. Böylece yüzmeye başlaması ve tekrar fit olması için ona bir motivasyon vermiş olursunuz. Üzülmemesi için göbeğinden bahsetmek istemiyorsanız, görünümüne birazcık daha dikkat etmesi için belli belirsiz önerilerde bulunun.

Daha Sık Randevuya Çıkın

Kocanızın çaba göstermek zorunda olduğu yerlere gitmiyorsanız, daha fazla randevuya çıkın. Etkileyici bir restoranda rezervasyon yaptırın. Formal giyinmenin gerekli olduğu yerlere gitmek onun daha fazla efor sarfetmesini sağlayacaktır. Bunu yapmaya başladığı zaman ona iltifat edin.

Çekicinin Gerçekte Ne Anlama Geldiğini Düşünün

Çekici kelimesinin birisinin görünümünden etkilenmek olduğunu düşünebilirsiniz ancak gerçekte ne anlama geliyor? Kocanızın kendini biraz bırakmış olmasına bu kadar odaklanmayın ve onun iyi yanlarını düşünün. Sabah size nasıl kahvaltı hazırladığını veya iyi hissetmediğinizde size nasıl baktığını, kötü hissettiğinizde nasıl destek olduğunu düşünün.

Sevmediğiniz Şeyleri Söyleyin

Eğer belli belirsiz sözleriniz onu şekle girmek veya kendine bakmak için yeterince motive etmediyse, ona söyleme seçeneğiniz de var. Fakat bunu yaparken dikkatli olun çünkü duygularını veya özgüvenini incitebilirsiniz. Neyi değiştirebileceği konusunda da gerçekçi olun. Saçlarını kaybettiyse bunları geri kazanması pek de mümkün değil ve bunu ona söylemenizin size bir faydası da olmaz. Eğer biraz göbeği varsa bunun değiştirebileceği bir şey olduğundan ve sağlığına da iyi geleceğinden bahsedin.

Daha Fazla Dokunun

Bağınızı ve ilişkinizdeki romantizmi kaybettiğiniz için size artık çekici gelmeme ihtimali de var. Romantizmi geri getirmek için daha fazla ten temasında bulunmakla işe başlayabilirsiniz. Şakalarına gülerken koluna dokunabilirsiniz veya konuşurken göz kontağı kurabilirsiniz. Gerçek problem onun görünümündeki sorunlar olmayabilir ve tek sorun birbirinize karşı romantizminizi kaybetmiş olmanız olabilir.

Daha Derin Şeyler Olmadığını Kontrol Edin

Kendini bıraktığını söyleyip hemen konuya girmeden önce problemin daha ciddi bir şey olmadığından emin olun. Bazen ilişkilerimizde fazla rahat hale geliriz ve bırakmak kolay gibi gelir ancak bazen kendinizi böyle bırakmanız iş stresi gibi başka stres kaynaklarından kaynaklanabilir. Kocanızla onda neyin strese sebep olduğu konusunda dürüst bir sohbet gerçekleştirin.

 

Koronavirüs ( Covid-19), sizde travma oluşturduysa ve sürekli olarak bu konu ile ilgili yoğun ve süreğen kaygı hissediyorsanız ve  neler yapacağınızı, nasıl baş edeceğinizi bilmiyorsanız bunu birlikte çalışabiliriz. Online terapi almak isterseniz bana bu numaralardan ulaşabilirsiniz.

Uzman Klinik Psikolog Diana Güler
Telefon: 0216 266 24 48 & 0533 086 30 22
Mail: info@dianaguler.com
İnstagram: dianagulerr