Erkek arkadaşınız hakkında kötü rüyalar mı gördünüz? Eğer öyle olduysa, muhtemelen endişe ediyorsunuzdur. Bu durum hayli korkutucu olabilir. Yardımcı olmak için bu rüyaların gerçekte ne anlama gelebileceğine bakacağız.

Bu yaygın problem hakkında bir şeyler yazmak gerek çünkü gerçekte neler olduğunu anlayarak biraz rahatlayabilirsiniz.

Erkek Arkadaşlar Hakkında Yaygın Kötü Rüyalar

Kızlar erkek arkadaşları hakkında kötü rüyalar gördüklerinde, rüyalar genelde bir kaç kategoriden bir tanesine denk gelirler. Görülen kötü rüyaların en popüler türlerine bir göz atalım ve sonra detaylara girelim:

  • Aldatma: Bazen erkek arkadaşınızın sizi aldattığının rüyasını görebilirsiniz.
  • Kavga: Bazen büyük tartışmaların olduğunu görebilirsiniz.
  • Ayrılık: Özellikle ayrılığın mevcut olduğu rüyalar endişe verici olurlar.

Bu rüyaların her birinin bazı özel anlamları var. Bu anlamlar ilişkinize dair bir şeyler söyleyebilirler ve iyileştirilmesi gereken konuları size gösterebilirler.

Rüyalar bazen beklenmediktirler ve bu nedenle rüyanızı bu listede bulamazsanız da sorun yok. Tavsiyelerin bir kısmı yine de size uyacaktır.

Aldatma Rüyaları Ne Anlama Geliyor?

Belki erkek arkadaşınızın sizi aldattığı bir kabus görmüşsünüzdür. Genelde erkek arkadaşınızın sizi aldattığının rüyasını görecek olursanız, bu ona güvenmediğiniz anlamına gelir. Bir diğer olasılık ise geçmişte aldatılmış olmanız ve bu nedenle genel olarak insanlara güvenmekte zorlanmanız.

Onun aldattığına dair rüya görmenizi tetikleyebilecek bazı şeyler şöyle:

  • Başka kızlara mesaj atması
  • Başka kızlarla takılması
  • Sizden bir şey gizlemesi

Onun sizi aldattığına dair rüya görmüş olmanız gerçekten aldattığı anlamına gelmiyor. Bunu anlamak önemli çünkü aksi taktirde masum olduğu halde onu suçlayabilirsiniz.

Aldattığı Bir Rüya Gördüyseniz Ne Yapmalı?

Aldattığına dair bir rüya görmeniz ona ne kadar güvendiğinizle bağlantılı olduğundan, bu noktadan başlamalısınız. Ya güveninizi arttırmalısınız ya da ona güvenmediğinizi söylemelisiniz.

Eğer daha önce aldatıldıysanız, erkek arkadaşınıza güven duymakta problemleriniz olması çok normal. Daha önce saygı görmemişsiniz ve aynısının tekrar olmasından korkuyorsunuzdur.

Bu durumda, endişelerinize dair onunla konuşmak önemli. Sizinle bu konuda konuşmaya niyetli olmalı. Size bu endişelerinizi gidermeniz için yardımcı olacak fikirleri bile olabilir.

Farklı egzersizler veya konuşmalar ile güveninizi arttırabilirsiniz. Bazen sadece konuşmak bile durumu iyileştirebilir. Günlük konuşmalarınızda birbirine karşı daha açık olmayı da deneyebilirsiniz.

Tartışma Rüyası Ne Anlama Geliyor?

Eğer erkek arkadaşınızla tartıştığınız bir rüya gördüyseniz, rüyanın ne zaman olduğunu dikkate almalısınız. Bir kavgadan hemen sonra mı oldu? Onun kızacağı bir şey mi yaptınız?

Rüyaya dair ipuçlarını düşünerek onlar hakkında çok şey öğrenebilirsiniz.

Erkek arkadaşınızla kavga etmekten korktuğunuz için bu rüyaları görebilirsiniz. Ayrıca birinizin yaptığı bir şeyden de kaynaklanabilir. Büyümesinden korktuğunuz genel bir tartışma da olabilir.

Eğer erkek arkadaşınızla sık sık kavga ediyorsanız, bunların rüyalarınıza girmesi de muhtemel. Bazen rüyalar gerçek yaşamdaki deneyimlerden köken alabiliyorlar.

Rüyalar illa ki ilişkinizde yapılması gereken bir şeyler olduğu anlamına da gelmiyorlar. Belki de onunla daha açık şekilde iletişim kurarak daha az kavga edebilirsiniz. Çatışma noktalarınıza bakın ve bu sorunları aşmak için birlikte çalışın.

Erkek Arkadaşınızla Kavga Ettiğiniz Bir Rüya Görürseniz Ne Yapmalı?

Eğer onunla kavga etmekten korktuğunuz için kötü rüyalar görüyorsanız, nasıl tartıştığınızı düşünün. Bir tartışmayı kaybetmekten mi korkuyorsunuz? Tartışmada ona yenilmekten mi korkuyorsunuz?

Kavgalarınızı korkutucu hale getiren sebepleri düşünün. Böylece bu tartışmaları daha az korkutucu hale getirmek için iletişim yetenekleriniz üzerinde çalışabilirsiniz.

Eğer yanlış bir şey yaptıysanız ve bunun üzerine kavga etmekten korkuyorsanız, onunla açık açık konuşmanız faydalı olabilir. Yüzleşmek korkutucu olabilir ancak bu durumda gereklidir. Bunu ondan gizleyerek işleri daha kötü hale getirmek istemezsiniz.

Ona neyi yanlış yaptığınızı söylemeniz gerekliyse, her şeyi doğrudan söylediğinize emin olun. Sakin ve kendinize güvenli şekilde konuşun. Gerçekten üzgünseniz özür dileyin. Son olarak, durumu iyileştirmek için onunla birlikte çalışmaya hazır olun.

Ayrılık Rüyası Ne Anlama Geliyor?

Erkek arkadaşınızın sizden ayrıldığı bir rüya görürseniz, bu daha önce kötü bir ayrılık yaşamış olmanızdan kaynaklanabilir. Ayrıca sizi ayırabilecek bir kavga yaşadıysanız veya büyük problemleriniz varsa bundan da kaynaklanabilir.

Bu rüya ile başa çıkmak çok zor olabilir çünkü kızlar genelde bunun erkek arkadaşlarının ayrılacağına dair bir işaret olduğunu düşünürler. Durum her zaman böyle değildir.

Eğer sizden ayrıldığı bir rüya gördüyseniz, bu rüyayı neyin tetikleyebileceğini düşünün. Örneğin, bir anlaşmazlığınız olabilir ve siz bunu olduğundan daha ciddi görüyor olabilirsiniz.

Ayrılık Rüyası Gördüğünüzde Ne Yapmalı?

Rüya hakkında erkek arkadaşınız ile konuşmalısınız. Rüya sizi çok korkuttuysa veya gerçek hayatta olabileceğinden korkuyorsanız bu daha da önemli. Endişelerinizi bilirse rahatlamanıza da yardımcı olabilir.

Ona kötü rüyalarınızdan bahsederseniz, sizi rahatlatabilir. Hala sizinle olmak istediğini size gösterebilir.

Ayrıca bu rüyaya yol açan ilişkinizdeki endişelerinizden de bahsedebilirsiniz. Size biraz iş çıkabilir ancak işler çözüldüğünde daha mutlu olacaksınız.

Kötü Rüyalarınızdan Erkek Arkadaşınıza Bahsetmeli misiniz?

Bu, onunla ne kadar yakın olduğunuza bağlı. Pek çok kız kötü rüyalarının onlar hakkında olduğundan bahsetme konusunda çekingendir. Bazı erkekler ise rüyaları tamamen yanlış yerlere yorabilirler.

Ona karşı açık olmak önemli. Eğer bu rüyaları görüyorsanız, muhtemelen sebebi ilişkinizdeki problemlerdir. Ona bunlardan bahsederek, onun da problemi farketmesini sağlıyorsunuz ve bu da çözüme yardımcı olabilir.

Erkek arkadaşınızı suçlamaktan kaçınmalısınız. Hepimiz geçmişte yapmadığımız bir şeyden dolayı suçlanmışızdır. Bu genelde durumu daha kötü hale getirir.

Problemi ortaya koyduğunuzda tarafsız kalın. Endişelerinizi açıklayın ve sakin kalın. Rüyalardaki şeyler illa ki gerçekleşmek zorunda değiller. Sinirlenmek problemleri çözmenize yardımcı olmaz.

Rüyaları Çözemezseniz Ne Yapmalı?

Tüm rüyaların bir anlama gelmediğini unutmayın. Ek olarak, bir iki defa görülen bir rüya büyük bir endişe kaynağı değildir. Belli bir düzen olması gerekir.

Rüyalarınızda olan bitenlere dair onunla birlikte çalışmaya hazır olsanız da, bir profesyonel ile konuşmak da faydalı olabilir. Endişelerinize dair konuşabileceğiniz bir danışman bulabilirsiniz.

Danışmanı kendi başınıza veya erkek arkadaşınızla ziyaret edebilirsiniz. Bu noktada size ilişkinize dair öneriler verebilir.

Eğer hemen bir uzmana görünmek istemiyorsanız, güvendiğiniz bir arkadaşınızla konuşun. Onlara ilişkinize dair çok fazla detaya girmeden eldeki sorunu anlatın. Erkek arkadaşınıza saygınız bunu gerektiriyor.

Bir arkadaş veya terapist pek çok şekilde yardımcı olabilir. Dışarıdan birisinin bakış açısını görebilirsiniz, destek alabilirsiniz ve duygularınızın bir kısmını böylece dışarı vurabilirsiniz.

Sonuç Olarak

Rüyalarınız size ilişkileriniz ve onların nereye gittiğine dair çok şey söyleyebilirler. Böylece ilişkide sorunlar olup olmadığını veya iyi gittiğini görebilirsiniz. Ayrıca erkek arkadaşınızla konuşarak ilişkinizde iyileştirmeler de yapmanızı sağlayabilirler.

Eğer ona dair kötü bir rüya gördüyseniz, şunları yapın:

  • İhtimalleri düşünün
  • Endişelerinize dair onunla konuşun
  • Neyi iyileştirebileceğinizi bulun
  • Arkadaş ve profesyonellerden gerekliyse yardım alın

Koronavirüs ( Covid-19), sizde travma oluşturduysa ve sürekli olarak bu konu ile ilgili yoğun ve süreğen kaygı hissediyorsanız ve  neler yapacağınızı, nasıl baş edeceğinizi bilmiyorsanız bunu birlikte çalışabiliriz. Online terapi almak isterseniz bana bu numaralardan ulaşabilirsiniz.

Uzman Klinik Psikolog Diana Güler
Telefon: 0216 266 24 48 & 0533 086 30 22
Mail: info@dianaguler.com
İnstagram: dianagulerr