Herkese merhaba! Bir süredir, benden özellikle ruhsallıkla ilgili, metafizikle ilgili, sembollerle ve okült bilimlerle ilgili kitap önerileri istiyorsunuz. Ben de; 18 yaşımdan beri biriktirdiğim, yani 25 senelik kitaplarımı sizler için tozlu raflardan çıkarttım. Spiritüellik, ruhsallık ve gizemli şeylerle ilgili kitap serisinin birincisiyle karşınızdayım!

Hepimiz değişik varlıklarız. Bence, insanoğlu gizemli şeylere, dünyanın gizemlerine, açıklanamaz tarihi mitlere, uzaylılara, evrenin gizemlerine ve mistik şeylere çok meraklı, ben de meraklıyım. Bu merakımı da, en iyi bilgi kaynağı olarak kitaplarla gideriyorum. Bununla ilgili olarak, meditasyon gibi çeşitli çalışmalar da yapıyorum.

Ağustos ayında başladığım Birinci Seviye Meditasyon, Titreşimini Yükselt Hayatın Değişsin isimli kitabımda anlattığım metotları biraz daha pekiştirecek bir çalışmaydı. Öncelikle, frekansın ve titreşimin ne olduğunu anlamamız gerekiyordu. Ve sonra da, gerçekten titreşiminizi yükseltmek için yapacağınız muazzam bir çalışmaydı. Onunla birlikte, kitapta da bahsettiğim bazı semboller var; ki bunların içerisinde en önemlilerinden biri Kutsal Geometri. Kutsal geometri sembolleri ve kadim uygarlıkların kullandıkları gizemli sembollerle ilgili çok soru sorduğunuz için, kitap önerilerime onlarla başlayacağım.

Yaşam Çiçeğinin Unutulmuş Sırrı

Drunvalo Melchizedek çok önemli bir yazar. Aynı zamanda da, tüm dünyayı gezerek eğitimler ve seminerler veriyor. Piramitler gibi titreşimi çok yüksek yerlerde çalışmalar ve geziler düzenliyor. Onun Yaşam Çiçeğinin Unutulmuş Sırrı isimli kitap serisinin birinci ve ikinci kitapları, benim başucu kitaplarım gibi.

“Ne anlatıyor?” derseniz; evrendeki tüm yaşamı, benim de frekansınızı yükseltmek için kullanabileceğinizi söylediğim en önemli sembollerden bir tanesi olan yaşam çiçeği formunun üzerinden, bunu kullanan uygarlıklardan bahsediyor. Bu bilgileri, tarihten kadim uygarlıklarla, yükselmiş üstatların bilgileri ile veriyor. Çok etkilendiğim bir kitap, güzel bir bilgi kaynağı, çok faydalanmıştım, eski de bir kitap. Şuanda nasıl bulabilirsiniz bilmiyorum ama ben bu kitabı paylaşmaya başladıktan sonra, yayınevi tekrar basmış olabilir; çünkü çok fazla talep olmuştu.

Işığın Kobrası

Yine Drunvalo’nun bir kitabı. Drunvalo, Türkiye’ye geldiğinde ben kendisiyle tanışma şerefine nail oldum, çok değerli bir üstat. 2012’nin Ötesi diye bir kitap yayınlamıştı. 2012’de dünyanın yükselişi ve insanlığın bilinç alanının yükselişi ile birlikte, dünyanın da frekansının yükselişi üzerine güzel bir kitabı. Işığın Kobrası ismini verdiği bu kitap da, aslında kendi hikayesi.

Güney Amerika’da kobra dediği, bizim de enerji çalışmalarında çok kullandığımız bir sembol olan ve tıpta da kullanılan sembollerden bir tanesi. Bu, kişisel aydınlanmayı da sembolize ediyor. Yine, onu eski üstatların yolundan giderek kendi içsel seyahatini dile getiriyor ve Maya’ya gidiyor. Meksika’daki Maya uygarlığının tapınaklarının ve piramitlerinin arasında gezerek, hem özel bir uyumlanma yapıyor hem de oradaki bilgileri bu kitapla bize aktarıyor. Geçmişteki kadim öğretilerle birleştirdiği bir kitap.

Ruhsal Güçleri Geliştirme Teknikleri

Ergün Candan’ın bir kitabı. Ruh ve Madde Yayınları, Türkiye’de metafizik ve spiritüellik konularını bilimsel olarak ele alan, çok eski bir yayınevi. Üstatları da Bedri Ruhselman. Kendisi de çok yükselmiş bir üstat. Ergün Hoca’nın kitabında da güzel bilgiler var. İçinde yaşadığımız realitenin tek gerçek olduğunu sanması, aslında insanlığın daha düşük bilincinin emareleridir.

Öncelikle, korku dediğimiz ego boyutundan çıkmanın yollarını anlatır. Ego boyutundan ve korkudan çıktıktan sonra, yapılabilecek pek çok çalışma var. Astral seyahat var, medyumik güçleri güçlendirme var, telepati var, aura görme var gibi. Ben, bu kitabı çok sevmiştim. Bunlarla ilgili daha fazla çalışma yapabilmek için kalbimden de niyet etmiştim. Güney Afrikalı bir üstat Türkiye’ye geldiğinde de, medyumik yetenekleri arttırmakla ilgili çalışmalara katılmıştım, gerçekten ilginçti. Bu kitap, genel olarak kabaca bilgi veriyor. Kendinizi bu konuda eğitmek ve ilerlemek için daha başka kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Çünkü, onları anlamak için de birazcık sembolleri anlamanız lazım. Sembollerin gizemini çözdükten sonra, semboller yoluyla da ulaşmak istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çoğu insan, çalışmaları yaptıktan sonra bana “Ayşeciğim, bunu nasıl yapalım, şunu nasıl yapalım?” diye soruyorlar. Cevabım genelde şu oluyor “Bu soruları kendine sormalısın, bu soruları evrene sormalısın. Cevabı her zaman gelir!”. Bu nedenle de, sembolleri okumayı bilen, bence yaşamın gizemlerini çözer. Bu da, güzel bir kitap. Resimli sembol okuma rehberi diye bir bölüm var, burada aklınıza gelebilecek her türlü sembol var. Bizim mistik sembollerin dışında, gündelik hayatta sıkça kullandığımız semboller de var.

Bana göre, sembollerin çıkışı kadim uygarlıklara kadar gidiyor. Davut Yıldızı dediğimiz şey; aslında yukarı bakan üçgen ve aşağı bakan üçgen ki Yahudi düşmanlığının en çok kullanıldığı şeylerden biridir. On binlerce senedir, yaşamın bitiş ve başlangıcını sembolize ederken, zaman içinde bambaşka bir anlam yüklenmiş. Bu nedenle de, sembollere bütün bunların üstünde bakmak lazım.

Bütün dini ve kült geleneklere ait sembollerin olduğu güzel bir kitap ama bir referans kitabı değil. Derin bilgiler istiyorsanız, daha farklı kitaplara yönelmelisiniz. Bu listenin sonuna geldik ama daha çok fazla kitap önerim olacak. Bu nedenle de, sizlerle ikinci bir liste daha paylaşacağım. Bana dokunan, spiritüel, okült, değişik ve çığır açacak kitap önerilerim de yakında sizlerle. Şimdilik benden bu kadar. Hoşça kalın