Erkek arkadaşınız size aldırmıyor, görmezden mi geliyor? Onunla konuşamayacakmışsınız gibi mi geliyor? Hepimiz bunu bir noktada yaşamışızdır. Erkek arkadaşınız mesajlarınıza ve aramalarınıza cevap vermez. Ona ulaşmanın bir yolu yoktur ve sizi neden görmezden geldiğine dair bir fikriniz de yoktur.

Sürekli olarak düşünmemeniz için bu konuya değindim. Muhtemelen neden size aldırmadığını düşünüyorsunuz ve sürekli bunu düşünmek çok rahatsız edici olabilir.

Biraz Alan İstiyordur

Herkes arada bir yalnız olmak ister. Daima diğer insanlar ile çevrili olamayız. Biraz şarj olmak ve rahatlamak için zamana ihtiyacı olabilir.

Başka birisiyle çok fazla zaman geçirdiğinizde nasıl hissettiğinizi düşünün. Çok yorucu olabilir ve bir insandan yorulmak da mümkün olabilir.

Bunun anlamı onun başa çıkabileceğinden daha yorucu olduğunuz değil. Herkesin arada bir ara vermeye ihtiyacı vardır. Eğer erkek arkadaşınız sizinle konuşmaya biraz ara verdiyse, sizin de bir ara vermeniz için iyi bir zamandır. Sonrasında tekrar konuştuğunuzda ikiniz de daha iyi durumda olacaksınız.

Siz ve erkek arkadaşınız tekrar konuşmaya başladığınızda her şey daha iyi olmalı. Hatta tazelenmiş hissedebilirsiniz.

Küçük aralar ilişkiyi korumak konusunda iyi bir şey olabilirler. Birbirinize bir kaç saatlik olsa da ara verin.

Gergindir

Eğer henüz yeni birlikte olmaya başladıysanız, ilişkiye dair gerginlik yaşıyor olabilir. Bu durum onun için yeni bir şey olabilir ve henüz öğreniyordur.

Ayrıca ilişkinizin gidişatına dair endişeleri de olabilir. Sıradan bir ilişkiden daha tutkulu bir ilişkiye geçmiş olabilir.

Bazı insanlar için ciddi ilişkiler çok korkutucu olabilirler. Daha önce bu konumda bulunmamış olabilir. Ne bekleyeceğini bilmiyor olabilir ve daha önce uzun vadeli ilişkilere dair korkutucu şeyler duymuş olabilir.

Henüz kendini adayacağından emin olmadığı için sizi gözardı ediyor olabilir. Böylece işleri yavaşlatmak ve biraz zaman kazanmak isteyebilir.

İlişkiler bazı insanlar için büyük bir konu olabilirler ve iş ciddiye binince bu daha da mümkün. Onun hislerine saygı göstermek ve gerekirse yavaşlamak önemli.

Eğer sizin için doğru insansa, sizi seçecektir. Sadece hislerinin ve korkularının üstesinden gelmek için zamana ihtiyacı vardır. Onu destekleyebilir ve ihtiyaç duyduğu alanı sağlayabilirsiniz.

Nasıl İletişim Kuracağını Bilmiyordur

İnsanlar olarak birbirimizle her zaman olabilecek en iyi şekilde etkileşime girmeyiz. Bazen işler kötü gidebilir veya söylenmese daha iyi olabilir.

Siz ve erkek arkadaşınız arasında bir iletişimsizlik olabilir. Belki de söylediğiniz bir şeyi yanlış anladı. Bu sizin kullandığınız kelimelerden, ses tonunuzdan veya beden dilinizden kaynaklanabilir.

Ayrıca mutsuz olduğunda veya o gün konuşma istemediğinde bunu aktaramayabilir. Size kızgınsa bu daha yüksek bir ihtimal.

Erkek arkadaşınız sizi gözardı etmeyi bıraktığında, birbirinizle iletişim kurmak için çaba gösterebilirsiniz. Fakat yanlış yaptığına dair bir ders vermekten kaçının ve bir takım olarak çalışın. İletişim özellikle de ilişkilerde daima iyileştirilebilir.

Erkek arkadaşınız, gün içinde mesaj atarak onunla konuşmak istemenizi anlamıyor da olabilir. Eğer ilişkiler konusunda deneyimsizse, neden bu kadar çok mesaj atıp birlikte takılmak istediğinizi anlamayabilir.

Size Kızgındır

Hepimiz erkek arkadaşımızı bir noktada kızdırırız. Bu her ilişkinin normal bir parçası.

Eğer size neye kızdığını söyleseydi bu durum problemi çözmek için oldukça iyi olurdu.

Maalesef işler bu kadar basit değil. Bunun yerine size kızgın olduğunu göstermek için sizi gözardı edebilir.

Muhtemelen gördüğünüz üzere, erkek arkadaşınızın size aldırmamasının pek çok sebebi olabilir. Kızgın olduğu için aldırmaması en etkili iletişim yolu da sayılmaz.

Neyse ki bunun üzerine düşünmeye vakti olduğu zaman, sizinle tekrar konuşacaktır ve böylece sorununuzu çözebilirsiniz.

Bir Şeye Kızmıştır

Erkek arkadaşınız sizin haricinizde bir şeye kızmış olabilir. Belki de ailevi problemleri var ve bunlardan bahsetmek istemiyor.

Bu konudaki en büyük problemlerden birisi erkeklerin duygularını genelde göstermemeleri. Yani güçlü olduğunu göstermek için sizden hislerini saklıyor olabilir.

Üzgün veya zarar görmüş olduğunu gösteren erkeklerin zayıf olduklarına dair bir algı var. Erkek arkadaşınız da aynı şekilde hissediyor olabilir.

Zayıf hissetmeden bu duygularını işleyebilmek için sizi görmezden geliyor olabilir.

Eğer kızgın olduğundan şüphe ediyorsanız, ona biraz zaman vermelisiniz. Düşünecek ve bu durumla başa çıkacak zamana ihtiyacı var.

Tekrar sizinle konuşmaya başladığında ona yardımcı olabilirsiniz. Başka bir konuyu çözmesi için zamana ihtiyacı varsa bunu da ona verin.

Yeni Kavga Etmişsinizdir

Kavgalar insanlara genelde fark ettiğimizden daha sert gelirler. Bazı insanlar çatışmalara iyi tepkiler vermezler ve bu da uzun vadeli kızgınlık ve çileden çıkmaya sebep olur.

Eğer biraz sert bir kavganız olduysa, erkek arkadaşınızın size aldırmaması normal olabilir. Siz de onu gözardı ediyor olabilirsiniz.

Ayrıca kavga ederken aslında demek istemediğimiz şeyleri de söyleyebiliriz. Oldukça agresif şekilde bağırmış olabilirsiniz. Bu muhtemelen duygularınızın kontrolden çıkmaları ile ilgili ancak o bunu bilmiyor.

Söylemek istediğiniz doğru şeyi söylemiş olsanız bile size biraz kızgın olabilir veya üzülmüş olabilir. Eğer onu bu şekilde kızdırırsanız, bir süre sizinle konuşmak istemeyebilir.

Eğer söylememeniz gereken bir şeyi söylediyseniz, özür dilemelisiniz. Onun mesajlarınıza hemen cevap vermesini beklemeyin. Özür dilerseniz en azından üzgün olduğunuzu bilir.

Bu noktadan sonra sizinle konuşup konuşmayacağı konusunda bir karar verecektir. Ayrıca aslında öyle söylemek istemediğinizi bilerek duygularını çözümleyecektir.

Size Bahsetmediği Bir Sorun Vardır

İlişkilerin arkaplanında daima bir şeyler olur. Erkek arkadaşınızın kişisel yaşamında veya ilişkinizde bir problem olabilir.

Eğer pek çok farklı duygu ile başa çıkmaya çalışıyorsa, bunlardan bahsetmek istemeyebilir. Bunları işlerken sizi gözardı edebilir.

Konu ilişkinize dairse, bunu bilmelisiniz. Fakat tüm konuyu veya en azından bir kısmını kendinde tutuyor olabilir.

Ayrıca yaptığı bir şeyi düzeltmek için vakit harcarken sizi gözardı edebilir. Maalesef ne olduğu konusunda hiç bir fikriniz olmayabilir.

Erkek arkadaşınızın probleme dair sizinle konuşmak için biraz vakte ihtiyacı olabilir. Bu konunun ciddiyetine göre biraz zaman alabilir. Muhtemelen sabırlı olmanız gerekecek.

Kıskanıyordur

Erkekler kıskançlıklarını sık sık size aldırmayarak gösterirler. Bu duygularını göstermemek için yaptıkları şeylerden birisidir.

Geçmişte yaptığınız bir şeyi kıskandığı zaman nasıl davrandığını hatırlamaya çalışın.

Kız arkadaşlarınızla çok zaman harcadığınız için kıskançlık gösterebilir. Veya sadece arkadaşınız olsa bile başka bir erkekle yazışmanız buna sebep olabilir.

Fark etmediğiniz çok küçük bir şey bile olabilir. Küçük bir şeyi büyütmüş olabilir veya varsayımlar yapmış olabilir.

Erkek arkadaşınıza bu kıskançlık hissinden kurtulması için yardımcı olmalısınız. Onunla olun ve sizinle tekrar konuşmaya başladığında onu endişelerinden kurtarın.

Sorunu çözmek için onunla daha fazla vakit geçirebilir veya arkadaşlarınızla takılacağınız zaman onu da bazen dahil edebilirsiniz.

Sonuç Olarak

Erkek arkadaşınızın sizi gözardı etmesinin pek çok sebebi olabilir. Bu bir tarışma da olabilir, biraz zamana ihtiyaç duymasından da olabilir.

Eğer sizi ihmal ediyorsa şunları yapmalısınız:

  • Ona zaman verin
  • Sizi neden gözardı ettiğine dair düşünün
  • Ona çok fazla mesaj gönderip kızdırmaktan kaçının
  • Sabırlı olun ve cevap vermesini bekleyin

Koronavirüs ( Covid-19), sizde travma oluşturduysa ve sürekli olarak bu konu ile ilgili yoğun ve süreğen kaygı hissediyorsanız ve  neler yapacağınızı, nasıl baş edeceğinizi bilmiyorsanız bunu birlikte çalışabiliriz. Online terapi almak isterseniz bana bu numaralardan ulaşabilirsiniz.

Uzman Klinik Psikolog Diana Güler
Telefon: 0216 266 24 48 & 0533 086 30 22
Mail: info@dianaguler.com
İnstagram: dianagulerr