Dram dizisi izlemek istediğiniz zaman Netflix’te pek çok kaliteli içerik bulmanız mümkün. Platformda, Netlfix orijinal yapımlarının yanı sıra Breaking Bad gibi ünlü dizileri bulmak da mümkün oluyor. Listemizde yer alan dram dizilerine göz atarak ne izlemek istediğinize karar verebilirsiniz.

1- Mindhunter (IMDb puanı: 8.6)

David Fincher’ın yapımcılarından biri olduğu Mindhunter dizisi, şimdiye kadar yayınlanmış olan en iyi dizilerin başında geliyor. Dizi, 1970’lerin sonlarında FBI’ın suçlu profili çıkarmak için yaptığı gerçek çalışmalara dayanıyor. FBI’ın Davranış Bilimi Birimi’nde çalışan Holden Ford ve Bill Tench, eylemlerinin altındaki amaçları anlamak için seri katillerle görüşmeler gerçekleştirir. Bu sayede seri katil profili oluşturmaya çalışırlar. Dizide iki sezon boyunca insan davranışlarının altında yatan nedenlere bakarak insanlara karşı yeni bir bakış açısı kazanacaksınız.

2- Maniac (IMDb puanı: 7.8 )

Maniac dizisi, daha önce ekranda gördüğünüz hiçbir şeye benzemiyor. Dizide dünyanın daha gelişmiş halini ve bu dünyada Emma Stone ve Jonah Hill tarafından canlandırılan, depresif ve umutsuz iki karakteri izliyoruz. İkili, hastalıklarının tedavisi için bir ilaç denemesinde yer almaktadırlar. Süreç ilerledikçe daha önce hafızalarında ve zihinlerindeki keşfedilmemiş şeyler ortaya çıkmaya başlar. Hatta ikilinin rüyaları ve bilinçaltları da bağlanmaya başlar. Deney beklenmeyen bir şekilde ilerledikçe durum tehlikeli bir hal almaya başlar.

3- The Crown (IMDb puanı: 8.7)

Netflix’in en maliyetli dizilerinden olan The Crown’da, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in kraliçeliğinin ilk zamanları anlatılıyor. Philip ile yeni evlenmiş olan genç Elizabeth, tahta geçmeden önce prenses olarak ayrıcalıklı bir hayat sürmektedir. Ancak büyükannesinin uyarıları sonucu Elizabeth, umutları ve hayalleri olan genç bir kız olmak ile bütün hayatı kraliyete adanmış bir kadın olmak arasında seçim yapmak zorunda kalacaktır. Dizide bir yandan gücü elinde bulunduran Kraliyet Ailesi’nin yorucu hayatını bir yandan da çekici yönlerini izlerken dizinin yarattığı atmosferden çıkmak istemeyeceksiniz.

4- The Haunting of Hill House (IMDb puanı: 8.7)

The Haunting of Hill House bir yandan korku-gerilim filmi olarak geçse de aslında dram tarzında da oldukça iddialı bir yapım. Ünlü yönetmen Mike Flanagan’ın yarattığı dizi, Shirley Jackson’un hikayesinden esinlenildi. Dizide bir grup kardeşin perili bir evde geçen çocukluklarını keşfediyoruz. Şimdi yetişkin olan kardeşler birbirlerinden ayrı da olsa da ev yüzünden tekrar bir araya gelmek ve geçmişleriyle yüzleşmek zorunda kalırlar. Dizide bir yandan aile trajedisi izlerken bir yandan da gerilimi iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

5- Breaking Bad (IMDb puanı: 9.5)

Breaking Bad’in şimdiye kadar çekilmiş olan en etkileyici dram dizisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dizinin yaratıcısı Vince Gilligan, dizide tek bir hikayeyi beş sezona yayarak ortaya oldukça başarılı bir iş çıkarıyor. Dizinin hikayesine kısaca göz atmak gerekirse bir lisede kimya öğretmeni olan Walter White’ın kanser olduğunu öğrendikten sonra gösterdiği karakter gelişimi ele alınıyor. Kanser hastası olan ve normalde iyi bir aile babası olan White, bu süreçle birlikte ölmeden önce ailesine iyi miktarda bir para bırakabilmek için uyuşturucu üretim işine girer. Dizi ilerledikçe White’ın karşısına pek çok engel çıkar ve White kendini tehlikeli ve korkunç olayların içinde bulur.

6- Anne with an E (IMDb puanı: 8.6)

Anne with an E, Lucy Maud Montgomery’nin Anne of Green Gables hikayelerindeki Anne’in okulda yaşadığı kötü deneyimlerden çok Anne’in mutlu hayatı üzerine yoğunlaşmaktadır. Her ne kadar dizinin türü dram olsa da dizide eğlenceli sahneler de yer alıyor. İkinci sezon ile birlikte dizinin akışı farklılaşmakla birlikte aslında tam olarak kendini bulmaya başlıyor. Dizide Anne’i, eğlenceli ve keşfetmeye dayalı bir genç olarak izlerken bir yandan da hikaye 100 yıl öncesini konu almasına rağmen olaylarla bağ kurabilmemiz ile ortaya aslında ne kadar iyi bir iş çıkarılmış olduğunu anlıyoruz.

7- Hap and Leonard (IMDb puanı: 7.6)

Joe R. Lansdale’ın kitap serisinden uyarlanan dizide biri beyaz ve hippi bir kovboy diğer ise siyahi ve eşcinsel olan iki sıra dışı arkadaşın hikayesi ele alınıyor. 1980’lerde Teksas’ın doğusunda geçen hikayede, ikili kendilerini kazara bir suçun içinde bulur. Dizinin dram olan tarafının yanı sıra eğlenceli bir tarafı da bulunuyor. Dizinin her bir sezonu romanlardaki gibi tek bir hikayeyi anlatırken üç sezonda da sürükleyici olmayı başarıyor.

8- The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story (IMDb puanı: 7.7)

American Crime Story’nin ikinci sezonu toplu katliam yapan bir adam ile onun kendinden nefret etmesi ve homofobi ile ilgili sorunları yer alıyor. 1997 yılında moda tasarımcısı Gianni Versace, Andrew Cunanan adında bir adam tarafından öldürülür.  Dizide Cunanan’ın diğer cinayetleri ile kişisel hayatı irdelenmektedir. Bu şekilde bu genç adamın neden böylesine şiddet dolu birine dönüştüğünün arka planı anlaşılmaya çalışılır. Dizinin en az ilk sezonu olan People v. O.J. Simpson kadar etkileyici olan ikinci sezonunu mutlaka izlemelisiniz.

9- Rectify (IMDb puanı: 8.3)

Rectify ile daha önce izlemediğiniz türden bir hapishane dramına şahit olacaksınız. Dizinin hikayesi, Daniel Holden isimli, o zamanlar 16 yaşındaki kız arkadaşına tecavüz etmek ve onu öldürmekle ölüm cezasına çarptırılan bir adamı anlatıyor. Dizide Holden’ın gerçekten suçlu olup olmadığı gizemini korurken izleyiciler için kimin tarafını tutacağına karar vermek oldukça zor oluyor. Diziyi izlediğiniz süre boyunca tahminde bulunmaya devam edeceksiniz.

10- Better Call Saul (IMDb puanı: 8.7)

Breaking Bad’in ünlü avukatı Saul Goodman’ın eski yaşantısını ele alan Better Call Saul’da bir yandan eğlenirken bir yandan da Jimmy’nin (Saul Goodman) dram dolu hayatına tanık olacaksınız. Dizide Jimmy’yi canlandıran Bob Odenkirk’ün muhteşem performansı ile Jimmy’nin abisi Chuck ile olan karmaşık ilişkisini izliyoruz. Dizide Jimmy’nin pek de masum olmayan geçmişi bir türlü yakasını bırakmaz. Attığı her adımda duvara toslayan Jimmy’nin Saul Goodman’a evrilmesini konu alan diziyi, özellikle Breaking Bad hayranıysanız çok seveceksiniz.