İyi bir komedi dizisi izlemek, kendinizi iyi hissetmeniz açısından işe yarayacak şeylerin başında gelmektedir. İzleyecek diziniz kalmadıysa ve sizi eğlendirecek yapımlar arıyorsanız Netflix’te yer alan komedi dizileri arasından sizin için seçtiğimiz en komik olan 10 tanesini bu listede bulabilirsiniz.

1- GLOW (IMDb puanı: 8.0)

Netflix’in orijnal yapımlarından biri olan GLOW, son zamanlardaki en orijinal fikirlerden biriyle karşımıza çıkıyor. Dizide öncelikle Gorgeous Ladies of Wrestling isimli güreş şovunda yer alan kadın güreşçilerin bu şova seçilmek için katıldıkları seçmelere tanık oluyoruz. Dizide, oyuncu olma aşkıyla yanıp tutuşan bir karakteri canlandıran Alison Brie ve Brie’nin eski en yakın arkadaşı olan Betty Gilpin, güreş şovunun merkezi haline geliyor. Dizinin birinci sezonu oldukça eğlenceli olmakla beraber ikinci sezonu Netflix’te şimdiye kadar yer alan dizi sezonları içerisinde en başarılılarından bir tanesi. Karakterler açısından zengin, eğlenceli ve 80’lerin tarzını yansıtan GLOW ile çok eğleneceksiniz.

2- The Good Place (IMDb puanı: 8.2)

Lost dizisini pek çoğumuz izlemişizdir. Lost’un bir komedi dizisi haline geldiğini ve üzerine biraz daha felsefi derinlik ile espri anlayışı ile yoğurulduğunu hayal edin. Bu sayede The Good Place’in nasıl bir dizi olduğunu daha izlemeden hayal edebilirsiniz. Dizide Kristen Bell tarafından canlandırılan Eleanor Shellstrop, bencil, pişmanlıklarla dolu bir şekilde ölmüş bir kadındır ve yanlışlıkla “good place” isimli öldükten sonra iyilerin yaşadığı yere gelir. Burada ruh arkadaşı Chidi ile daha iyi bir insan olmanın yollarını öğrenmeye çalışır. Bu samimi, eğlenceli ve zeki yapım ile ekran karşısında eğlenceli vakit geçireceksiniz.

3- Sex Education (IMDb puanı: 8.3)

Pek çok insan için ergen olmak oldukça garip ve kafa karıştırıcı bir durumdur. Netflix’in bu dizisi, her biri 8 bölümden oluşan 2 sezonu ile sadece ergenliği anlamanızı değil aynı zamanda sürecin içine dahil olmanızı da sağlıyor. Dizide Asa Butterfield, Otis karakteri ile yer alıyor alıyor ve lise öğrencisi bir genci canlandırıyor. Seks ile ilgili tabu olan konuları ele alan dizide Dr. Jean Milburn isimli cinsel terapist ve oğlu Otis’in lise öğrencileri üzerinde uyguladıkları terapiti izleyeceksiniz.

4- BoJack Horseman (IMDb puanı: 8.7)

Animasyon tarzı bu Netflix dizisinde BoJack Horseman isimli eskiden ünlü olan bir oyuncunun şu anki depresif yaşantısına şahit oluyoruz. Dizide BoJack, 80’lerin sonu ve 90’ların başında yayınlanmış olan “Horsin’ Around” isimli sitcomun başrolü olarak oldukça popülerdir. Ancak bu popülerliğin kaybolması ile birlikte depresyon, bağımlılık ve ilişki sürdürme gibi konularda sıkıntı yaşamaya başlar. Hollywood’da yaşantısını sürdüren BoJack, etrafında ona değer verenleri kırmaya hala devam etmektedir.

5- Unbreakable Kimmy Schmidt (IMDb puanı: 7.6)

Netflix’in orijinal dizilerinden biri olan Unbreakable Kimmy Schmidt’te son 15 yılını bir kült lideri tarafından alı konularak izole bir şekilde yaşayan Kimmy’nin kendine New York’ta bir hayat kurma mücalesine tanık oluyoruz. Yeni oda arkadaşı Titus olan Kimmy, bebek bakıcılığı yaparak geçimini sağlamaktadır. Kimmy’nin yoluna engeller çıksa da yeni dünyasında etrafında olup bitenlerle en iyi şekilde başa çıkmaya çalışmaktadır.

6- Crazy Ex-Girlfriend (IMDb puanı: 7.8)

Dizinin isminin “eski çılgın kız arkadaş” geçmesinin sizi diziden soğutmasına izin vermeyin. Çünkü dizi, isminden çok daha fazlasını vadediyor. Dizinin başrolünde yer alan Rebecca Bunch, New York’ta prestijli bir hukuk firmasında avukat olarak çalışmaktadır. Rebecca’nın gelecekte parlak bir kariyeri olsa da anksiyetesi ve depresyonu nedeniyle zor bir hayat geçirmektedir. Rebecca bir gün eski sevgilisi Josh Chan ile karşılaştığında bundan 10 yıl önce 16 yaşındayken yaz kampında geçirdiği güzel zamanları hatırlar. Josh, Rebecca’ya Kaliforniya’ya taşınmak istediğinden bahsettiği zaman Rebecca kendisinin de mutluluğu orada bulacağına inanır. Rebecca taşındıktan sonra burada hayatı ile ilgili bazı şeyler fark eder. Rebecca’nın Kaliforniya’daki hayatı eski bir kız arkadaş olmaktan mı ibaret olacaktır yoksa daha fazlası mı?

7- American Vandal  (IMDb puanı: 8.2)

Toplamda 2 sezon ve 16 bölüm yayınlanmış bir Netflix dizisi olan American Vandal, gençlerin hayatını dijital çağın nasıl etkilediği üzerine yapılmış oldukça zekice hazırlanmış bir suç belgeseli olarak geçiyor. Dizide diğer suç belgesellerindeki gibi röportajlar, şüpheliler, sorgulamalar ve komplo teorileri yer alıyor. Netflix’te yer alan bir diğer yapım olan Making A Murderer’dan esinlenerek hazırlanmış bir parodi olarak değerlendirilebilecek olan American Vandal dizisi sayesinde eğleneli dakikalar geçireceksiniz.

8- Jane the Virgin (IMDb puanı: 7.8)

Dizide Jane Villanueva isimli Katolik bir genç kız, evlenene kadar bakire kalacağına dair yemin etmiştir. Ancak bir jinekolog ziyaretinde yanlışlıkla yapay yollardan hamile kalır. Her ne kadar dizinin hikayesine baktığımızda komediden çok pembe dizi gibi görünüyor olsa da Jane’in macerasında yaşadığı eğlenceli anlara tanıklık ediyoruz. Dizinin bu kadar başarılı olmasını sağlayan iki karakter var: Jane’in uzun bir zamandır kayıp olan babası ve dizinin anlatıcısı. Baba karakterini canlandıran Rogelio ilgiyi üzerine çekse de dizinin anlatıcısı da verdiği tepkilerle diziyi eğlenceli kılıyor.

9- The End Of The F***ing World (IMDb puanı: 8.1)

Charles S. Forsman’ın çizgi roman serisinden uyarlanan dizinin başrolünde 17 yaşında psikopat bir ergen olan Alex Lawther yer alıyor. Alex’in Alyssa ile olan ilişkisinde iki sorunlu ergenin birbirinde huzur bulmasını izliyoruz. Ayrıca bu ikili gerektiği takdirde ilişkilerini devam ettirmek için suç işlemeye de hazırdırlar. Dizi, ilk sezonu ile eğlenceli bir başlangıç yapmış olsa da ikinci sezonu ile biraz daha ciddi bir hal aldığı söylenebilir.

10- Russian Doll (IMDb puanı: 7.9)

Nadia, 36. yaş gününde kendisine bir arabanın çarpması sonucu ölür. Ancak bunun üstüne kendini tekrar kendi doğum günü partisinin erken saatlerini yaşıyor olarak bulur. Nadia bir kez daha öldüğünde yine kendini gecenin başlangıcında bulur. Bu süreçte Nadia kendi akıl sağlığını sorgularken yaşadığı gizemi çözmenin ve tüm bunların neden ve nasıl gerçekleştiğini anlamanın derdine düşer.