Evde bol bol zaman geçirdiğimiz bu günlerde ailenizle beraber hem içinizi ısıtacak hem de birlikte gülüp eğlenebileceğiniz filmler moralinizin yükselmesi için faydalı olacaktır. Ailenizle birlikte sevdiğiniz yiyecekleri ve içecekleri alıp televizyon karşısında zaman geçirmek ailecek kaliteli zaman geçirmenin en iyi yollarından biridir. Tabi böyle bir durumda film seçimi yapmak zor olabilmektedir. Ailedeki her bireyin sevdiği film tarzı farklı olabileceği için hep birlikte film izlemeye karar verdiğinizde aile komedileri bir seçenek olacaktır.

  • Zootopia (IMDb puanı: 8.0)

Çocuklar başta olmak üzere yetişkinler de dahil pek çok insan animasyon izlemeyi sever. 2016 yapımı Zootopia’ya baktığımızda konuşan hayvanların yaşadığı bir dünyada her türden hayvanın sadece hayvanların yaşadığı şehirlerde sürdükleri hayatı izliyoruz. Filmin başkahramanı olan Judy Hopps, polis olmak isteyen ilk tavşandır. Ancak bunun için Nick Wilde isimli tilkiye ihtiyaç duyar. Disney yapımı filmlerin genelde mutlu bir şekilde biteceğini daha filmi izlemeden bilseniz bile Judy’nin yaşadığı yolculuk ve maceralar ailecek eğlenceli saatler geçirmenizi sağlayacak.

  • Toy Stories (IMDb puanı: 8.3)

Toy Stories’in sonrasında pek çok filmi çıkmış olsa da 1995 yapımı olan ilk filmin serinin hala en iyi filmi olduğu söylenebilir. Woody ve Buzz ile ilk kez tanıştığı anı kim unutabilir? Çocuklar, Andy’nin oyuncaklarının canlanmasını ve sonunu bilmedikleri bir maceraya çıkmalarını büyük bir keyifle ve merakla izleyecekler. Hatta filmi izledikten sonra çocuklarınızın oyuncaklarına artık farklı bir şekilde baktıklarını görürseniz şaşırmayın.

  • Inside Out (IMDb puanı: 8.2)

Son yılların en beğenen animasyon filmlerinden biri Inside Out oldu. Filmde, duygularınızı görebilseydik ne olurdu, bunu izliyoruz. Pixar yapımı olan filmde 11 yaşındaki Riley isimli bir çocuğun duygularını ve Riley’nin hissettiklerinden onların nasıl etkilendiklerini görüyoruz. Riley, ailesinin yaşadıkları yerden başka bir şehre taşınması nedeniyle yeni geldiği çevreye adapte olmasının hikayesini ve bu durumun duyguları üzerinde yarattığı etkiye tanık oluyoruz. Riley’nin Neşe, Korku, Öfke, Tiksinti ve Üzüntü duyguları arasında meydana gelen çatışmaları izlerken keyif alacaksınız.

  • The School of Rock (IMDb puanı: 7.1)

Gitarist olan Dewey Finn, rock grubundan kovulduktan sonra dağ kadar borcu ve depresyonuyla karşı karşıya gelmiştir. Dewey, dairesini eski grup üyesi Ned Schneebly isimli bir vekil öğretmen ile paylaşmaktadır. Dewey de kendisine vekil öğretmen olarak özel bir okulda çalışması teklif edildiğinde bu teklifi kabul eder. Öğrencilerinin yetenekli müzisyenler olduğunu fark eden Dewey, öğrencileri ile 10 bin dolar para ödülü olan yerel yetenek yarışmasına katılmak ister. Dewey yarışmayı kazanabilirse ekonomik sorunlarından kurtularak tekrar sahnelere dönme fırsatı yakalayabilecektir.

  • Home Alone (IMDb puanı: 7.6)

Evde Tek Başına serisinin ilk filmi bundan tam 30 yıl önce çekilmiş olsa da hala ailecek izlenmesi keyifli olan filmlerin başında geliyor. Filmde, McCallister ailesi Noel tatillerini geçirmek için Paris’e yola çıkmaya hazırlanırlar. 8 yaşındaki Kevin, evin en yaramazıdır. Aile ertesi gün tatil için yola çıkmak için sabah kalktıklarında uyuyakaldıklarını fark ederler ve uçuşlarına ucu ucuna yetişmek için aceleyle yola çıkarlar. Ancak bu esnada evde unuttukları bir şey vardır: Kevin. Evde tek başına kalan Kevin, evi soymaya gelen hırsızlarla tek başına mücadele eder. Hırsızlar için evin çeşitli yerlerine tuzaklar kuran Kevin kendi adaletini kendi sağlamaya çalışır.

  • Back to the Future (IMDb puanı: 8.5)

1985 yılında çekilmiş bir başyapıt olan Geleceğe Dönüş’ü şimdilerin yetişkini olan pek çok kimse zamanında büyük bir keyifle izlemiştir. Ancak çocuklarınız henüz izlemediyse Geleceğe Dönüş’ü ailecek izlemek oldukça keyifli olacaktır. Filmde Marty McFly, 80’lerin Amerikasında yaşayan bir gençtir. Ancak bir gün yanlışlıkla bilim adamı olan arkadaşı Dr. “Doc” Emmet Brown, Marty’nin 1955 yılına girmesine neden olur. 1955’e gittiğinde Marty anne-babasının gençlikleri ile karşılaşır. Ancak Marty’nin bir an önce o zamanlar genç olan Doc’u bulması ve gelecekten geldiğine ikna etmesi, bu sayede geleceğe dönmesi gerekmektedir.

  • Big Fish (IMDb puanı: 8.0)

Will Bloom ve ilk çocuklarına hamile olan eşi Josephine Bloom, Will’in babasının hasta olduğunun haberini almalarının üzerine baba Edward’ı ziyaret etmek için Will’in memleketi olan Alabama’ya gelirler. Edward, kanserdir ve kemoterapi tedavisi görmektedir. Will’in babası gezici bir satıcı olarak çalıştığı için çocukluğu babasından genelde ayrı geçmiş ve babasını gördüğü zaman onun anlattığı masal tadında hikayelere inanmıştır. Ancak babası ölüm döşeğindeyken Will, aslında onu tam anlamıyla hiç tanımadığını fark eder. Will, çocuğu olduğu zaman ona kendi babası gibi babalık yapmak istemez çünkü babasını masallar anlatan bir yalancı olarak görmektedir. Ancak babası Edward’ın hikayesini tam anlamıyla keşfetmeye başladıkça Will, sonunda babası ile ilgili gerçeği görmeye başlayacaktır.

  • The Incredibles (IMDb puanı: 8.0)

Mr. Incredible ve karısı Elastigirl, dünyanın en ünlü kötülükle savaşan süper kahramanlarıdır. Günlük yaşamları, hayat kurtarmak ve kötülükle savaşmakla geçmektedir. İkilinin 15 yıl sonra sivil bir hayat benimsemeleri ve üç çocukları ile normal bir hayat sürmeleri gerekmektedir. Ancak bir süre sonra Mr. Incredible bütün dünyanın tehlikede olduğunu ve dünyayı büyük bir felaketten kurtarmaları gerektiğini fark eder.

  • Finding Nemo (IMDb puanı: 8.1)

Çocuğunuzla birlikte izleyebileceğiniz en güzel filmler arasında Nemo’yu saymamak olmaz. Filmde Nemo’nun korumacı ebeveynleri vardır ancak Nemo pek çok genç gibi asidir ve babasının kurallarını çiğner. Nemo tamamen kaybolduğu zaman okyanusta yaşayacağı büyük macerası başlar. Nemo, macera dolu yolculuğunda Dora isimli balıkla ve daha pek çok ilginç deniz canlısıyla tanışacaktır.

  • The Muppets (IMDb puanı: 7.1)

1976-1981 yılları arasında yayınlanan The Muppet Show, 2011 yılında film olarak geri dönmüştü. 30 yıldan fazla bir süre sonra sevenleriyle tekrar buluşan Muppet’lar, Jason Segel ve Amy Adams ile karşımıza çıkmıştı. Ailenizle birlikte keyifli zaman geçirmek istiyor ve eski zamanları anımsamak istiyorsanız The Muppets’ı mutlaka izlemelisiniz.