Herkese merhaba! “Yarı değerli taşları ve kristalleri yaşamlarımızda nasıl kullanırız?” diye sormuşsunuz. Ben de, sizlere bu konudan bahsetmek istedim. Hadi başlayalım!

Kristallerle çalışmam çok uzun zamana dayanıyor. Herhalde, 18 yaşımda ele almıştım, 30 sene olacak neredeyse. 30 senedir kristaller hayatımda. Çok farklı yerlerde, çok farklı eğitimlerde, kristaller hep hayatımdaydı. İmkan buldukça onları hep aldım.

Kristaller ve yarı değerli taşlar, aslında insan bedeninde 5 farklı boyutta şifa gösterebilir. Ruhsal, bedensel, zihinsel ve enerjisel boyutta, mekanların temizlenmesinde ve farklı pek çok alanda etkili olabilirler.

Kristalleri Kimlerden Alabilirsiniz?

Bendeki kristaller, aslında dünyanın çok farklı yerlerinden topladığım kristaller. Peki, kristalleri kimlerden alabilirsiniz? Öncelikle, kristalleri yalnızca bu işi yapan, konusunun uzmanı taş uzmanlarından alabilirsiniz.

Onun dışında, ne yazık ki gördüğüm bazı taşlar var, onlar taş bile değil. Biliyorsunuz, Çinliler her şeyin sahtesini yapıyor. Bazıları da camdan imal ediliyor. Bu nedenle, açık olmak gerekiyor. Taşların, gerçekten o bahsettiğimiz taşlar olup olmadığından emin olmamız gerekiyor. Emin olmak için, sadece gerçek taş sattığını bildiğimiz, merkezlerden ve kişilerden almalıyız.

Kristaller ve yarı değerli taşlar insanlıktan bile eski!

Neden? Çünkü, bu taşların bazıları dünyanın oluşumundan beri var. Neden dünyanın oluşumundan beri var? Çünkü, devirler değişse de dünyanın şekillenmesinde, magmanın hareketliliği ve magmadan yayılıp yukarıya doğru çıkan lavlar ve o lavların soğuyarak oluşturduğu şeyler, bizim hali hazırda en çok kullandığımız şeyler.

Lav tabakaları birikiyorlar ve farklı şeyler oluşturuyorlar. Bazalt, granit, kristaller de bunlardan bir tanesi. İnsanlıktan daha eski. Dünyanın merkezine yaygın yerlerde ve belli yerlerde. Pek çok yerde yeraltı madenleri, yarı değerli taşlar çıkıyor am bu tarz değerli taşlar dünyanın belli bölgelerinde çıkıyor.

Denilen o ki; Atlantisliler, kristalleri çok farklı yerlerde kullanmışlar. Ulaşımdan iletişime, sağlıktan telepatiye kadar pek çok farklı yönleri ile kristalleri kullandıklarını okuyorum. İspatlanmış şeyler olmadıkları için, bizim için biraz daha şehir efsanesi havasında. Ancak, kendi kişisel deneyimim; kristaller ve yarı değerli taşlarla ilgili aldığım eğitimlerle pek çok şey söyleyebilirim. Bunun için, taşları size tek tek anlatacağım.

Taşın içerisinde damarlı yapısı olması, dudaklarınıza değdirdiğinizde sert olması ve soğuk olması onu camdan ayırabilir. Çünkü, dediğim gibi sahteleri çok fazla, camdan yapıyorlar.

Kuvars Kristalleri

Farklı formlarda olabilir. Şekillendirilmiş, yuvarlatılmış olabilir, üçgen prizma haline getirilmiş olabilir, kolye ucu olabilir, farklı formlarda olabilir. Bunlar, çok farklı şekillerde kullanılabilir. Ancak, özellikle kuvars kristallerinin özelliklerinden bahsetmek istiyorum:

  • Her zaman için mekanı temizleyen, kodladığınız zaman sizin enerji alanınızla kendi enerji alanını birleştirerek, niyet ettiğiniz, olmasını istediğiniz şeyle ilgili çalışmanızı sağlar.

Atlantis Uygarlığı kristalleri çok kullanıyordu dedik. Denilen odur ki; dünyanın oluşumundan beri var olan bu kristaller, her şeye ait bilgiyi kaydeden en önemli kayıt edici cihazlar olarak kullanılabiliyor. Peki, ne demek oluyor mu?

Aslında, eski uygarlıklarla ilgili, geçmişle ya da gelecekle ilgili bilgileri kendi içlerinde hapsettikleri ve boyut olarak çok daha yüksek varlıklar oldukları için, bize istediğimiz bilgileri aktarabildikleri söyleniyor. Bununla ilgili; medyumluk yeteneği olan şahısların, bu kristallere bağlanarak kanallık yaptığı pek çok kitap mevcut.

Bunlardan en ünlüsü Edgar Cayce’in kitapları. Kendisi çok ünlüdür, kahinlik yetenekleri çok farklıdır. Kendisinin de kristallere bağlanarak bilgi aldığı söylenir. Nasıl olur bilinmez ama ben kendi bedeninize şifanız için kullanımınızı anlatacağım.

Bu arada, biz eğer madenci olsaydık ve toprağın derinliklerini ararken bir maden yatağına gelseydik, onları doğadan koparılmış haliyle görecektik. Bu kristallerle ilgili çok fazla kitap okudum. Gerçekten, bu haliyle yeryüzünün merkezinden, dişil enerji dediğimiz dünyadan bilgi verdiği söylenir.

Bununla ilgili, Brezilya’da çok yoğun kristal yatakları var. Oraya indikleri zaman, enerjiden saçlarının uçtuğuyla ilgili fotoğraflar koymuşlar. Ya da yoğun baş ağrısı, yoğun hassasiyet, yoğun uyku hissi ya da tam tersi “deliriyor muyum?” tarzı şeyler yaşamış insanlar.

O kadar yüksek enerji alanına sahipler! Bu arada, kristallerin dişil ve eril özellikleri var. Onları birbirinden nasıl ayırt edeceğiz derseniz; dişil kristaller, biraz daha içleri daha mattır. Erkek kuvarslar da şeffaftır, daha parlaktır.

Dişil özellik; bizi merkezleyen, besleyen etkiye sahiptir. Dinginleştirir, yatıştırır. Eril özellik ise; uyarıcı etkiye sahiptir, dikkati yoğunlaştırır. Biri genişletenken, diğer odaklayan etkiye sahiptir.

Bu nedenle, biz farklı etkilerinden dolayı da yine kendimiz bakarak dişil bir kristali; beslemeye ihtiyaç duyduğumuz, genişletmeye ihtiyaç duyduğumuz, derinleşmeye ihtiyaç duyduğumuz yerlerde kullanabiliriz. Eril özellikleri de; fokuslamak, belki derinlemesine temizlemek istediğimiz yerlerde ve uyarmak istediğimiz yerlerde kullanabiliriz.

Küllü Kuvars

Alt tarafı biraz daha geniştir, üst tarafı bir lazer tabancası gibidir. Alt tarafı yoğunlaştıran ve yoğunlaştırdığı şeyi daha da yoğunlaştırarak veren bir lazer ucu gibi düşünün. İltihap olan, gerginlik, huzursuzluk olan bölgelerde, enerjiyi boşaltmak istiyorsak dişil özellikli kristali, enerjiyi arttırmak istiyorsak eril özellikli kristali kullanabiliriz. Ne yapabiliriz?

Kristalleri Nasıl Kullanabiliriz?

İşinin uzmanı olan taş firmasından bu taşı aldıktan sonra, taşın mutlaka temizlenmesi, şarj edilmesi, sizin enerjinizle uyumlanması ve sizin niyetiniz doğrultusunda tekrar şarj edilmesi gerekiyor. Peki, temizlemeyi nasıl yapacağız?

Kristalleri akan suyun altına tutabilirsiniz ama bu yeterli değildir. Öncelikle, akan suyun altına tutun ve su gitsin. Daha sonrasında, dolunay zamanları hem temizlemek hem de şarj etmek için uygun zamanlardır. Dolunaydan 1-2 gün önce, kristalleri deniz tuzu olan bir kabın içerisine koyup, o kabı ay ışığını görebileceğimiz bir yerde, havaya, açık alanda bırakabiliriz.

İki gün boyunca hem temizlenecek, daha sonra dolunayla birlikte şarj olup yeniden dolacak. Enerji ve titreşimi tazeliyor olacak. Dolunay bittikten sonra kristallerimiz şarj olacak ve nerede kullanacaksak;

  • Enerji temizlemek için,
  • Şifa vermek için,
  • Kendimize şifa vermek için,
  • Enerjiyi dengelemek,
  • Mekandaki elektromanyetik alanları ve radyasyonu temizlemek için kullanabilirsiniz.

Şimdi, sizlere kristalimi niyetimle nasıl kendi enerji alanımda kodladığımdan bahsedeceğim. Temizlenmiş kristali iki elinizin eline alın, “Evimdeki kötü enerjileri ve düşük frekansları benden ve ev ahalisinden koruman için niyet ediyorum” deyin ve bu kristali salonun en orta yerine koyun. Böyle taşları, mekanlarda kullanabilirsiniz. Yalnız, yatak odalarında kullanmayın, çünkü uyku kaçırıcı etkiye sahip olabiliyor. Özellikle bebeklerde, uyku dengesizliği yapabiliyor. Yoğun insan sirkülasyonu olan bir iş yeriniz varsa, masada olmasında hiçbir sıkıntı yok. Bu şekilde, düşük frekanslardan korunabilirsiniz.

Şeffaf Kuvars

Diyelim ki, bir kişide çok yoğun enerji yükselmesi var, çok yoğun hiperaktivite görüyoruz. O zaman, saat yönünün tersine yaparak (eril özellikli bir taştan bahsediyorum); mesela, bu kişinin üçüncü gözünün çevresinde gezdirebilirsiniz.

Enerji seanslarında, öncelikle bu kişiyi rahatlatıyoruz. Derin nefesler alıp vermesini sağlıyoruz. Merkezliyoruz. Kişinin gözlerini kapatıp; fazla enerjiyi rahatlatmak, varsa kaygılı düşünceleri gidermek için saat yönünün tersine yapıyoruz. Saat yönünün tersine azaltmak için, saat yönünde de arttırmak için kullanıyoruz.

Taşlarla biraz vakit geçirip, muhabbetinizi arttırıp devam ettirdiğinizde, bağınız oluyor!

Benim için, kristallerim öyledir. Kaybolan kristalimin nerede olduğunu rüyamda görmüştüm. Bulamamıştım ve yatmadan önce kristalimle bağlantı kurup “nerede olduğunu bana göster” demiştim. Gerçekten, asla hayal edemeyeceğim bir yerde, çantaların içinden çıktı. Kendilerini size gösterirler, bilgi de verirler.

Kristallerin çıkarılmalarıyla ilgili çok üzücü olabiliyor. Biliyorsunuz, insanoğlu doğanın her şeyinden, yer üstünden yer altından gayet hoyratça faydalanıyor. Bu kristallerin bazılarını patlayıcı ile çıkartıyorlar. O zaman, bu kristallerin enerji alanlarında ve frekanslarında çok ciddi bozulmalar oluyor. Bunu, hissedebilirsiniz. Taşı elinize aldığınızda bir huzursuzluk hissedebilirsiniz.

Kristal taşlar, kazma yöntemiyle, ince ince bir madencinin çıkartmasıyla çıkarılmalı. “Bu kadar mı hassassın, Ayşe?” diyeceksiniz, “Maalesef, bu kadar hassasım”. Çünkü, onlara saygı duyulması gerekiyor. Çok yoğun, kadim bilgileri bize aktardığı atalarımızdan gelen bilgilerin bile aktarıldığı yüksek enerjili varlıklar. Hatta, bizim bir nevi dostlarımız.

Üçgen Prizma Kristaller

Üçgen prizma, benim de çalışmalarımda çok yoğun kullandığım formlardan bir tanesi. Çünkü, sivri ucu, yukarıdan ya da aşağıdan gelen ne varsa, yoğun bir şekilde çekip, yoğunlaştırır. Peki, bunu nasıl etkili kullanabiliriz?

Bunu yoğunlaştırmak istediğimiz, hızlandırmak istediğimiz, etkisini arttırdığımız neresiyse, orada kullanabiliriz. Şifa seansında, kendimize de yapabiliriz. Çok yorgun bir şekilde eve geldiniz, kafanızı kötü düşünceler, kalbinizi kötü hisler kaplamış. Güzel, ılık bir duş aldıktan sonra, sizlere daha önce bahsettiğim Birinci Seviye Enerji çalışmam ile yeryüzü ve gökyüzü enerjiye bağlanıp 2-3 dakika nefeslerle hizalandıktan sonra; sırt üstü bir şekilde yere yatıp, önce kalp çakranıza (nefesi alırken kalbinize doğru aldığınızı hayal ederek ve buradan alınan enerjinin bedeninize doğru yayıldığını hayal ederek), sonra alnınıza, ifade edemediğiniz şeyler varsa boğazınızın olduğu bölgeye kodlayarak yapabilirsiniz.

Tam tersi olarak kullanacak olursanız ne olacak? Diyelim ki, yukarıdan ya da aşağıdan yüksek etkiler istiyorsunuz. Yeryüzünden dişil enerjiye bağlanmakta sorun yaşayanlar, kristalleri kullanabilir. Kristali temizledikten sonra, “Dişil enerjimi yeryüzü enerjisiyle aktive etmek ve kolaylaştırmak için kullanmaya niyet ediyorum” gibi bir şey söyleyip, çalışma sırasında oturduğunuz sandalyenin altına koyarak, yeryüzü enerjisini bedeninize çektiğinizi hayal ederek kullanabilirsiniz.

Ben, üçgen prizmaları çok farklı şekillerde kullanıyorum. Örneğin; her yılın başında bir niyet tablosu yaparım. Bu niyet tablosunda da, olmasını istediğim şeylerle ilgili dergilerden kestiğim fotoğraflarla bir fotoğraf tablosu yaparım. Tabloyu oluşturduktan sonra, tablomdaki niyetlerimin hızlanması için de yine tablonun üzerine kuvarsı koyarak niyetimin oluşmasını hızlandırmaya niyet edebilirim.

Küllü Kuvars

Rengi gri olan, daha çok temizlemek için kullandığımız ve daha çok medyumların durugörü ve duru sezi yeteneklerini arttırmak için kullandıkları bir taş. Aynı zamanda, zihinsel olarak otoriteyi sembolize eder. Sözünüzün daha fazla geçmesi için makamlarda kullanabilirsiniz, zihinsel olarak manipüle edilebileceğiniz yerlerde zihninizin şaşmaması için de kullanabilirsiniz.

Benim elimde, küllü kuvarsın küre formu var. Küre formu, film endüstrisinde çok yaygın. Çocukken izlediğimiz filmlerde, kristal kürenin içine bakan medyumlar vardı. Denilen o ki, gerçekten de büyük kuvars kristalleri ile böyle öngörüler yapan kahinler var. Bununla ilgili bilgi merak ediyorsanız, Madame Blavatsky isimli üstadın yayınlarını okuyabilirsiniz.

Benim elimdeki küçük bir kuvars küresi. Ben, genellikle yatak odamda kullanıyorum. Küre, kendi içine kapalıdır. Küre, içeri ve dışarı çıkmaz. Dışarıdan içeriye bir şey girmez, içeriden dışarıya bir şey çıkmaz. Diğer formlar gibi değildir, kendi içine kapanıktır. Bu ne anlama geliyor?

Neyi korumak istiyorsanız, yaşamınızda neyi tutmak istiyorsanız, bunu küre ile sağlayabilirsiniz. Rüyalarla ilgili çok farklı şeyler olsa da ben, rüyaların bilinçaltının dışında, daha üst boyutlarla iletişim olduğuna inanan biriyim.

Kristal küreyi, niyetime göre şarj ediyorum ve baş ucuma koyuyorum. Sabah uyandığımda, rüyalarımı net ve dağılmadan hatırlamamı sağlıyor. Benim için işe yarıyor. Çok uzun zamandır onlarla çalışıyorum ve açıkçası onların rehberliği bana çok yardımcı oluyor.

Sağlam, güvenilir kaynaklardan, uzmanlardan bilgiler almaya devam edin derim. Bugünlük benden bu kadar. Hoşça kalın!