Evde ailecek bolca zaman geçirdiğimiz sosyal izolasyon günlerinde çocuklarınızla birlikte izlemek için uygun diziler bulma arayışında olabilirsiniz. Netflix’te her yaştan izleyiciye hitap eden içerikler bulmak mümkün. Bunların içerisinden listemizde yer alan Netflix’teki en iyi 10 aile dizisi ile keyifli saatler geçirebilirsiniz.

  • Glee (IMDb puanı: 6.7)

Lisede İspanyolca öğretmeni olan Will Schuester, başarısızlığa sürüklenen okul korosunun başına gelir. Will, koroyu yeniden canlandırmak ve başarılı olmasını sağlamak ister. Koro, zaman içerisinde yarışmalara katılmaya başlar. Yetişkinlerin de izlerken büyük keyif alacağı bu lise müzikali tarzı olan dizide, öğrencilerin koro için gösterdikleri azmin yanı sıra lisede yaşadıkları zorlukları izleyeceksiniz. Koroyu yöneten Will, bir yandan öğrencilerin başarılı olması için mücadele verirken bir yandan da okulda amigo kızların koçu olan Sue Sylvester’ın koroyu baltalama çabalarını önlemeye çalışmaktadır.

  • Unbreakable Kimmy Schmidt (IMDb puanı: 7.6)

Dizinin başkarakteri Kimmy, 15 yaşından beri gizli bir tarikatın elinde tutsak kalmıştır. 30 yaşına geldiğinde sonunda özgür kalan Kimmy, saf bir karaktere sahip olup her şey hakkında olumlu düşünmeye çalışan bir insandır. New York’ta bir ev arkadaşıyla hayatına yeniden başlayan Kimmy, bebek bakıcılığı yaparak hayatını sürdürmeye çalışır. Kimmy’nin hayatta yoluna pek çok engel çıksa da etrafındaki yeni dünyaya elinden geldiğince uyum sağlamaya çalışarak hayatını en iyi şekilde yaşamak için elinden geleni yapar.

  • Arrested Development (IMDb puanı: 8.8)

Arrested Development çok kişi tarafından bilinmese de oldukça eğlenceli bir komedi dizisi. Dizide bozuk bir aile düzenine sahip olan bireylerin birbirlerine ne olursa olsun sevdiklerine tanık oluyoruz. Jason Bateman’ın Michael Bluth karakteri olarak başrolünde yer aldığı dizide Bluth ailesi, önceden varlıklı bir yaşam sürse de şimdilerde ailenin babasının yasa dışı işleri nedeniyle zenginliklerini kaybetmişlerdir. Michael, aile işini kurtarmak istese de ailenin diğer bireyleri son kalan paralarını da bir şekilde yiyip bitirmek derdindedirler. Michael’ın gösterişçi annesi, iki erkek kardeşi, kız kardeşi ve onun kızı ve kendi oğlu ile ailenin ekonomisini ve aileyi bir arada tutmaya çalışmasının hikayesini izledikçe kahkahalarınızı tutamayacaksınız.

  • Brooklyn Nine-Nine (IMDb puanı: 8.4)

New York’ta geçen Brooklyn Nine-Nine, 99. bölgede polis departmanı çalışanlarının maceralarını anlatıyor. Birlikte çalışan polisler arasında grubun komik üyesi olan Dedektif Jake Peralta, her vakada başarılı olmaktadır. Dedektiflerin başında bulunan Ray Holt ise memnun edilmesi zor bir adamdır ve emri altında çalışanlar onu etkilemek ve departmana gelen vakaları çözmek için ellerinden geleni yaparlar. Bu tarz diziler ilginizi çekmiyor olsa bile dizinin ne kadar eğlenceli olduğunu görünce bırakmak istemeyeceksiniz. Çocuklarınızla birlikte izleyebileceğiniz bu dizide onlar da takım halinde çalışmanın önemini kavrayacaklardır.

  • Disenchantment (IMDb puanı: 7.2)

Prenses Tiabeanie ya da diğer adıyla Bean, Prens Merkimer ile evlenmek üzeredir. Bu evlilik, önceden ayarlanmış bir evlilik olduğu ve Bean’in isteğiyle gerçekleşecek bir evlilik olmadığı için Bean bu durumdan hiç memnun değildir. Eğlenmeyi seven ve özgür ruhlu olan Bean için evlilik, aklındaki en son şeydir. Bean, Luci isimli iblis ve Elfo isimli cin ile tanıştığında işler heyecanlı ve tehlikeli bir hal almaya başlar. Ailecek izleyebileceğiniz bu animasyon ile eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

  • Atypical (IMDb puanı: 8.3)

Atypical, 18 yaşında otistik spektrum tanısı almış olan Sam’in hayatı üzerinde durmaktadır. Sam, bir kız arkadaş bulma zamanının geldiğini ve artık daha bağımsız olması gerektiğini düşünmektedir. Sam’in eğlenceli olduğu kadar duygusal da olan bu kendini keşfetme yolculuğunda Sam’in ailesinin diğer üyeleri de hayatlarında meydana gelen değişiklikleri sorgulamakta ve neyin normal, neyin normal olmadığını anlamak konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadırlar. Hem gençlerin hem de yetişkinlerin keyifle izleyebileceği bu diziye mutlaka şans vermelisiniz.

  • Merlin (IMDb puanı: 7.9)

BBC yapımı olan Merlin, 2008 yılında yayınlanmaya başlandığında klasik Kral Arthur efsanesine farklı bir bakış açısı sunmuştu. Dizide Kral Arthur’un yaşlı büyücü olan danışmanı Merlin yerine Prens Arthur’un emrinde gizlice büyü denemeleri yapan genç bir Merlin ile karşılaşmıştık. Merlin ile Arthur çok iyi iki arkadaş olmalarına rağmen Merlin, hayatta kalabilmek için büyücü olduğunu Arthur’dan bile saklamaktadır. Dizide Arthur ve Merlin’in yaşadığı tehlikeli maceralara ve krallığa karşı tehdit oluşturan etkenlere karşı birlikte nasıl mücadele verdiklerinin hikayesine tanık olacaksınız.

  • Young Justice (IMDb puanı: 8.6)

Young Justice, bir grup süper kahramanın maceralarını ele alan bir animasyon dizisi. Bu dizide Batman ve Superman gibi kahramanlar yerine daha genç süper kahramanlar yer alıyor. Özellikle genç izleyicilerin ilgisini çekecek olan bu animasyon, iyi kahramanların hiç kimseyi hiçbir zaman öldürmediklerini de izleyicilere gösterdiği için çocuklar için iyi örnek teşkil ediyor. Dizide ayrıca süper kahraman dizi ve filmlerinde rastlamadığımız kadar çok güçlü kadın karakterlerin yer aldığını görüyoruz.

  • Fuller House  (IMDb puanı: 6.8)

Neflix orijinal yapımlarından biri olan Fuller House, özellikle bir aile dizisi olarak planlanmış dizilerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. 90’lı yılların en ünlü dizilerinden biri olan Full House’un devamı niteliğinde olan dizide yeni karakterlerle birlikte yeni maceralara adım atıyoruz. Çerezlik tarzda olan bu dizi, ailecek izlemek için ideal olan dizilerin başında geliyor.

  • The Adventures Of Puss In Boots (IMDb puanı: 6.7)

Çizmeli kediyi herkes bilir. Daha önce Şrek izlediyseniz oradaki çizmeli kedi karakterini de sevmiş olmalısınız. Şrek’teki çizmeli kedi karakterinin başrolünde yer aldığı bu animasyon dizisi her ne kadar çocuklar için yapılmış olsa da yetişkinlerin de oldukça keyif alacağı bir yapım. Evde küçük çocuklarınız olsa bile bu diziyi takip etmekte zorluk çekmeyecekleri için hep birlikte keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.