İnsanların hayatlarında “kafa dengi” olarak tanımladıkları başka insanların varlığını duymuşsunuzdur. Bu tabir bir kişiye olan bağlılığı ifade ediyor ancak tam olarak ne anlama geliyor?

Kafa Dengi Nedir?

Kafa dengi insanlar, benzer düşüncelere ve ruha sahip, karşılıklı olarak hemen anlayış ve sevgi bağını hissettiğimiz insanlardır. Bu bağ taklit edilemez ve genelde sözlü tanımlamalar ile tarif edilemez.

Ortak ilgi alanları, değerler ve dünya görüşleri taşıdığımız insanlar kafa dengi olarak görülebilirler. Biraz daha spiritüel olarak aktarmak gerekirse, bizimle aynı frekansta titreşen ve enerjilerimizin eşleştiği insanlar kafa dengi olarak görülebilirler.

Kafa dengi kişi, okulda tanışıp hemen bağ kurduğunuz ve sonrasında ülkenin iki ayrı ucuna gitmenize rağmen bağlarınızın korunduğu birisi olabilir. Derin bir dostluk bağınız olan bir aile üyesi de olabilir. Bir etkinlikte tanıştığınız ve hemen ona doğru çekildiğiniz bir yabancı da olabilir. Kafa dengi şeyin insan olmasına bile gerek yok. Bazen evcil hayvanlarla bile hemen bağ kurmayı başarırız.

Kafa Dengi Kişinin İşaretleri

1- Onunla Birlikteyken Huzur Hissedersiniz

Kafa dengi kişi size çok tanıdık geldiği için, onun etrafında olmanız sizi sakinleştirir. Sizi anlayan başka bir ruhun varlığını hissettiğiniz zaman ardından hemen bir rahatlama hissedersiniz.

2- Sıradışı Düzeyde Ortak Yanlarınız Vardır

Siz ve kafa dengi arkadaşınız muhtemelen benzer şekilde düşünecektir, benzer hareket edecektir ve bir şekilde benzer hissettirecektir. Kafa dengi kişiyle tanıştığınız zaman, bir anda çok eski bir akrabanızla tanışmış gibi hissedersiniz. Kafa dengi kişi genelde benzer özelliklere, değerlere ve espri anlayışına sahiptir. Bu kişi, başkalarının olmadığı şekilde size uyum sağlar.

3- Onlar Üzerinden Kendinize Dair Şeyler Öğrenirsiniz

Kafa dengi kişiler bazen yaşamınıza gelirler ve beraberlerinde bir bilgelik dokunuşu getirirler veya size kendi enerji ile frekansınızı hatırlatırlar. Kafa dengi arkadaşınızla etkileşime girerek, kendinizi daha fazla görür, kim olduğunuzu daha fazla hatırlarsınız. Size bir ayna tutabilirler veya sadece tutkularınızı ve yaşam amacınızı kovalamanız için sizi neşelendirebilirler.

4- Olayları Aynı Şekilde Görürsünüz

İlgi alanlarını paylaşmanın yanında, kafa dengi arkadaşınızla pek çok şeyi benzer şekilde görürsünüz. Bu kişiyle iletişimde olduğunuzda, konuştukları şeye dair güçlü bir rezonans hissedersiniz. Yaşama dair bakış açılarınızda ve öngörülerinizde benzerlikler görürsünüz. Örneğin kafa dengi arkadaşınız rahatsız edici olabilse bile gerçeği söyleme ve öğrenme konusunda çok tutkulu birisi olabilir.

5- Bazen Onların Ne Düşünüp Hissettiklerini Söyleyebilirsiniz

Şeyleri çok benzer şekilde gördüğünüz için, onun bir konuda ne söyleyeceğini genelde tahmin edebilirsiniz. Bu durum bazen telepati varmış gibi görünür. Ne düşünüp hissettiklerini bilirsiniz çünkü siz de genelde o konuda öyle düşünür ve hissedersiniz.

6- Onları Hemen Tanıdığınızı Hissedersiniz

Kafa dengi insanlar birbirleriyle tanıştıktan hemen sonra birbirlerini tanır gibi hissetmeye başlarlar. “Seni tanıyorum!” hissine sahip olabilirsiniz ve gerçekte hiç tanışmamış olabilirsiniz.

7- İyi Bir Destek Sistemidirler

Kafa dengi ruh, size karar verme konusunda yardımcı olacaktır çünkü nereden geldiğinizi anlayacaklardır. Bu nedenle yaşamınızda çok iyi bir destek sistemi olabilirler. Onlara güvenebilirsiniz. Birbirinize hangi durum ve tercihlerde bulunursanız bulunun saygı duyarsınız ve seversiniz. Çünkü sizi anlarlar.

Ruh Eşi ile Kafa Dengi Farklı Mı?

 

Ruh eşinin kafa dengi olmasına gerek yok çünkü ruh eşleri birbirlerinden çok farklı olabilirler. Pek çok kafa dengi kişi kuş tüyü gibi hafif hissettirir ancak ruh eşleri genelde karşıtların çekimidir. Ayrıca ruh eşlerinin sizinle bir geçmişi vardır ve kafa dengi böyle değildir.

Ruh eşiniz yaşamınızda gün be gün bulunur, yaşamınız üzerinde daha doğrudan ve devam eden bir etkisi vardır. Kafa dengi ile olan bağlantınız ise daha kısa sürelidir ve bu da onları özel yapar.

Kafa Dengi ile Aşk Yaşamak

Kafa dengi kişiler birbirlerine aşık olabilirler ancak romantik bir ilişkisi olmayan pek çok kafa dengi insan da var. Bazen kafa dengi insanlar, birbirlerine çok çekildikleri için olmaması gereken romantik ilişkilere sahip olurlar. Aralarındaki bu kolaylık ve hafiflik hissinden dolayı bir çift olmaları gerekip gerekmediğine dair kafa karışıklığı yaşarlar.

Kafa dengi insanlar daha çok ortak gibidirler. Elbette aşık olabilirler ancak bazen arkadaş olarak kalmak daha iyi olabilir.

Onlara aşık olsanız da olmasanız da, kafa dengi kişi kendi kişisel gelişiminizi tamamlarken sizi bulma eğilimindedir. Gelişerek kendinizin farkına varmanız, kafa dengi ve ruh eşi insanları bulmanızı daha kolay hale getirir. Aniden ortaya çıkarlar. Çıktıklarında ise sahip olduğunuz çok sağlam hisler, onlarla hemen daha derin şekilde tanışmanız gerektiğini size söylerler.