Şimdi bağışıklık sistemine yatırım yapanların zamanı, güçlü bağışıklık ramazanda kilo vermene yardım edecek! Nasıl mı? Hadi 3 maddede ramazanda bağışıklığını güçlendirerek nasıl kilo veririz başlayalım!

Bağışıklık sistemini besleyen besinlerle sahur ve iftar yap!

Burada dikkat edeceğin en önemli nokta sahur yapmadan oruç tutmamak olacak. Sahurda doğru besinleri kullanarak gün boyu kan şekerini kontrol almak, açlık hissini azaltmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kilo kaybına destek olmak senin için daha kolay olacak. İşte yukarıda saydıklarımı sana sağlayacak örnek sahur menüsü senin için geliyor;

1 tane haşlanmış yumurta

1 dilim beyaz peynir

10 tane çiğ badem

10-12 tane çilek

Mevsim yeşillikleri

1 dilim ekşi maya ekmek

1 bardak tarçınlı süt

Veya

4 yemek kaşığı sade yulaf ezmesi

4 tane ceviz

20 tane yaban mersini

1 kase yoğurt

Tarçın

Yukarıda yazan örnek menülerin içerisindeki miktarlar bireyin kilo kaybı için ihtiyacı olan enerjiye göre değişebilir ancak bağışıklık sistemini her birey için güçlendirecek besinler içerir.

Peki iftarda ne yapacağız? İftarda en dikkat etmen gereken besin grubu sebzeler! İster çiğ salata olarak, ister fırınlanmış, istersen yemeklerin içerisinde mutlaka her gün iftar menünde sebze olmalı. Her gün aynı besinlerle iftar yapmamak haftanın 2-3 günü besin çeşitliliğini sağlamaksa dikkat etmen gereken ikinci nokta. Senin için oluşturduğun örnek iftar menüsü aşağıda;

Yarım kase çorba

8-10 yemek kaşığı kurubaklagil veya sebze yemeği

Mevsim sebzelerinden salata

4 yemek kaşığı yoğurt

Avuç içi kadar pide

Veya

Yarım kase çorba

150-200 gr et/ tavuk/ hindi/ balık ızgara veya fırınlanmış

Mevsim sebzelerinden salata

Avuç içi kadar pide

Yukarıda yazan örnek menülerin içerisindeki miktarlar bireyin kilo kaybı için ihtiyacı olan enerjiye göre değişebilir ancak bağışıklık sistemini her birey için güçlendirecek besinler içerir.

İftarla sahur arasında bol SU İÇMEYİ UNUTMA! Günlük su tüketiminin 1,5-2 lt altına düşmemesine özen göster. Peki sahura kadar sana iyi gelecek bir ara öğün ile ramazanına tat katmaya hazır mısın? İşte senin için ara öğün alternatifim;

1 bardak sade kefir

1 tatlı kaşığı kakao

1 küçük boy muz

Veya

1 paket sade probiyotikli yoğurt

1 tatlı kaşığı keten tohumu

1 orta boy kivi

Yukarıda yazan örnek ara öğünler içerisindeki miktarlar bireyin kilo kaybı için ihtiyacı olan enerjiye göre değişebilir ancak bağışıklık sistemini her birey için güçlendirecek besinler içerir.

Şimdi sıra diğer maddeler ile beslenmekte!

Kaliteli uyu!

Uyku süren günlük 6 saatin altında düşmesin 8 saatin üzerine çıkmasın. İyi bir uyku bağışıklık sistemin ve kilo kaybın için ramazanda seni huzurlu hissettirecek en kıymetli öğünün olacak, bu yüzden uyku düzenine dikkat et!

Hareket et!

Günde 40-60 dk yapacağın fiziksel aktive bütün hücrelerini canlandırman ve ruhsal olarak daha iyi hissetmen için en yakın arkadaşın olacak. Bu arkadaşınla hücrelerinin oksijen kapasitesini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirmek ve metabolizmanı ateşlemek kaçınılmaz olacak!

İşte bu kadar. Sağlıklı kaybettiğin her kilo ile bağışıklık sistemini ve kendini daha güçlü hissedeceksin. Artık sıra sende, bağışıklığını güçlendirerek ramazanda kilo verme ve sağlığına yatırım yapma zamanı gelmiştir!