Bir süredir gebe kalmaya çalışıyor ve çocuk sahibi olma şansınızı arttırmak için tüp bebek tedavisi olmaya karar verdiyseniz; hamile kalma şansınızı arttırabilecek ya da azaltabilecek faktörleri öğrenmek ve bu faktörleri göz önünde bulundurarak başarı şansınızı hesaplamak önemlidir.

Tüp bebek tedavisi, doğru zamanlama ve pek çok faktöre bağımlı olan karmaşık bir süreçtir. Ve tedavi süreci boyunca, başarılı olma şansınızı etkileyebilen sayısız faktör vardır. Bir tüp bebek tedavisinin duygusal, fiziksel ve maddi yükünün altına girmeden önce, sonucu etkilediği bilinen faktörleri tanıyarak ve düzenleyerek ilerlemek faydalı olacaktır. Bu noktada, bir Tüp Bebek Başarı Yüzdesi Hesaplama Aracı kullanmak işinize yarayabilir. Hesaplama aracına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.bulenttiras.com/tup-bebek-basari-orani-hesaplama

Kadının yaşı, ideal kilosuna olan uzaklığı/yakınlığı, daha önceki gebelikler, geçmiş doğum öyküleri, kısırlığa neden olabilecek faktörlerin varlığı gibi tüp bebek tedavisinde başarı şansını doğrudan etkileyen şu faktörleri göz önünde bulundurmaktadır:

Başarı Şansını Etkileyen Faktörler

  • 35 yaş civarı, kadının doğurganlığının önemli ölçüde azaldığı yaşlardır. 35 yaşından önce bir kadının tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olma oranı en yüksektir. 40 yaşına gelindiğinde ise, başarı şansı %15’in altına düşmektedir.
  • Daha önce başarılı bir hamilelik geçirdiyseniz, bu tüp bebek tedavisinde başarı şansınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir.
  • Geçmişte yapılan düşükler ya da doğurganlık ile ilgili diğer sorunlar, tüp bebek tedavisinde başarı şansını düşürebilir.
  • Rahimdeki anormallikler, tüplerin bağlanma öyküsü, endometriozis, yumurtlama bozuklukları, azalmış yumurtalık rezervi, tüplere ait kanallardaki tıkanıklık gibi doğurganlık sorunları, çiftlerin gebelik elde etmede güçlük çekmesine neden olmaktadır. Tüm bunlar, tüp bebek tedavisinde başarı şansını azaltmaktadır.
  • Düşük sperm sayısı gibi erkek doğurganlık faktörleri de tüp bebek tedavisinde başarıyı doğrudan etkilemektedir. Erkeğin doğurganlık sorunları olması durumunda, Tüp Bebek Başarı Yüzdesi Hesaplama Aracı ile yapacağınız bir hesaplamada, başarı şansınızı düşürecektir.

Tüm bunlar, doğurganlığı ve tüp bebek tedavisinde başarı şansını doğrudan etkilediği faktörlerdir. Bunlara ek olarak, kişinin sağlıklı yaşam alışkanlıkları sahip olup olmadığı ve diğer faktörler de süreci olumlu ya da olumsuz etkileyebilir.

Yaşamsal Faktörler

Embriyo için uygun bir ortam oluşturulmasında; sigara içilmemesi, alkol kullanılmaması, aktif bir yaşam sürülmesi, sağlıklı ve dengeli beslenmek gibi faktörler de etkilidir. Bir Tüp Bebek Başarı Yüzdesi Hesaplama aracı bu faktörleri göz önüne almadığından; başarı şansınızı düşük görmeniz, tedavi sürecine başlamanıza engel olmamalıdır.

Yine de, tüp bebek tedavisi başarı faktörleri hakkında ne kadar çok bilgi edinirseniz; hamile kalmanıza ve ailenizi genişletmenize yardımcı olan teknolojik tedavi seçeneklerinde başarı şansınızı da arttırabilirsiniz.

Doktorunuza Danışın

Hamile kalmakta zorlanıyorsanız ve tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyorsanız; yukarıdaki faktörleri ve doğurganlığınızı öncelikle doktorunuzla konuşmalı, tedavide başarı şansınızı arttırmak için atabileceğiniz adımları ve altta yatan sağlık koşullarının tedavinin planlanması için doktorunuzla konuşmanızı öneririz.

Tüp bebek tedavisi döngüsünden geçen yüz binlerce kadının verilerine dayanan bir tahmin aracı olan Tüp Bebek Başarı Şansı Hesaplama Aracı; kişisel durumunuza ve bireysel faktörlere bağlı olarak canlı doğum yapma şansınızı anlamanıza yardımcı olmanızı sağlayacaktır.

Hesaplama aracında yer alan sorulara vereceğiniz yanıtlar, tedavide başarılı olma olasılığınızı etkilemektedir. Bununla birlikte, kısırlığın altında yatan neden gibi diğer cevaplar, bir doktor tarafından teşhis koyulup koyulmamasına bağlı olacaktır ve tedavi sırasında değişkenlik gösterebilir. Son olarak, Tüp Bebek Başarı Oranı Hesaplama Aracı’nın sonuçları, daha önce tüp bebek tedavisi görüp görmediğinize göre de değişkenlik gösterebilir.