Her saat birbirinden farklıdır ve her saat markasının kendine has özellikleri vardır. Ustalık isteyen ve özenle tasarlanan saatleri basit birer aksesuar görmektense sanat eseri olarak görmek çok daha doğru olur. Dünyada herkesin bildiği belli başlı saat markaları bulunmaktadır. Modaya uygun olan bir yandan ömür boyu sizinle olacak bir saat arıyorsanız dünyaca ünlü saat markalarına göz almalısınız. Bu saat markaları genele taklit edilemez tasarımları ve eşsiz üretim şekilleriyle ünlüdür. Erkekler tarafından tercih edilen en prestijli saat markalarını merak ediyorsanız aşağıda yer alan en iyi 10 markaya göz atabilirsiniz.

TAG Heuer

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TAG Heuer (@tagheuer) on

İsviçreli saat üreticisi olan TAG Heuer, birbirinden eşsiz saatlerin yanı sıra gözlük, cep telefonu ve aksesuar da üretiyor. TAG Heuer markası aslında bir kısaltma. Açılımı ‘Techniques d’Avant Garde’ and Heur” olan bu ünlü markanın adı üreticisi olan Edouard Heuer’i vurguluyor. TAG Heuer marka saatler her ne kadar yıllar içinde tasarım olarak evrim geçirse de bu markanın saatleri hala spor tarzını koruyor. Teknolojiyle iç içe geçen modelleriyle birbirinden güzel tasarımlarla modayı yakalarken hem de teknolojinin tüm imkanlarından yararlanabileceksiniz.

Seiko

View this post on Instagram

A post shared by Seiko Watch Corporation (@seikowatchofficial) on

1881 yılında Tokyo’da kurulmuş olan Seiko, 1917’de anonim bir şirket haline geldi. Seiko saatler, hem işlevsellikleri hem de tasarımları ile yıllardır dünya çapında tanınıyor. Hem kuvars hem de mekanik saatler üreten firma, gözlükten mücevhere kadar pek çok alanda ürünlerini çıkarmaya devam ediyor.

IWC Schaffhausen

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IWC Schaffhausen (@iwcwatches) on

1868 yılında kurulan IWC Schaffhausen, üst kalite İsviçre saatleri üretiyor. Mühendislik harikası olmalarının yanı sıra lüks tasarımları ile dikkat çeken saatleri ile IWC Schaffhausen, kendini diğer saat firmalarının arasından sıyırmayı başarıyor. Saatlerinin kalitesi ile ilgi çeken firma, çevreye olan duyarlılığı ile de dikkat çekiyor.

Oris

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oris (@oris) on

100 yılı aşkın süredir saat üreten İsviçreli bir saat üreticisi olan Oris, mekanik saatlerinin eşsiz tasarımları ile ilgi çekiyor. 1960 yılından beri dünyadaki sayılı saat üreticilerinden biri haline gelen Oris, yıllık yaklaşık olarak 1.2 milyon saat üretiyor. Sadece mekanik saatler üreten Oris, mekanik saatlerde kullanılan ve zembereğin dolmasını sağlayan rotor isimli parçanın kırmızı olmasını sembolü haline getirerek yıllardır üretimine aynı şekilde devam ediyor.

Tissot

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Swiss Watches since 1853 (@tissot_official) on

1853 yılından beri saat üreten Tissot, İsviçreli saat markalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. İlk ortaya çıktığı günden beri hem teknolojik hem de estetik açıdan büyük gelişimler gösteren Tissot, yıllardır koruduğu kalitesi ile dikkat çekiyor. Pek çok ünlünün de beğenerek kullandığı Tissot saatler, en iyi erkek saat markalarından biri olarak yıllardır yerini koruyor.

Nomos

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOMOS Glashütte (@nomos_glashuette) on

Tam adı Nomos Glashütte olan Nomos, 1990 yılında kurulan ve günümüzde en iyi markalardan biri olarak bilinen bir Alman saat markası. Nomos’un saatleri tasarımları ile dikkat çekerken bir yandan da yüksek kaliteli olması ile ömür boyu kullanılabiliyor. İlk dört orijinal modeli 1992’de piyasaya çıkan Nomos’un bu modellerinin isimleri Tangente, Orion, Ludwig, ve Tetra olarak karşımıza çıkıyor. Nomos sonrasında süper lüks segmente hitap etmek amacıyla da Lamda ve Lux ismiyle iki model üretti.

Almanya’nın Glashütte kasabasında üretim yapan firmanın amacı, bir yandan mevcut modaya karşı bir duruş sergilemek iken bir yandan da teknoloji ve buluşlar ile birbirinden şık ve iddialı saatler yapmak. Bunu gerçekleştirmek için ise hem birbirinden iyi saat ustalarıyla çalışıyorlar hem de saatlerini üretmek için en iyi makineleri kullanıyorlar. Nomos marka bir saatiniz olduğunda sık sık saate baksanız da saatin zarif tasarımından hiçbir zaman bıkmayacaksınız.

Dünya çapında ünlülerden politikacılara kadar pek çok insan tarafından tercih edilen Nomos saatler, farklı bütçelere hitap eden koleksiyonları ve birbirinden şık tasarımları ile bütün saat markaları içerisinde öne çıkıyor.

Orient

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Orient Watch (@orientwatch) on

Ünlü saat üreticilerinden biri olan Japonya merkezli Orient, 1950’de kuruldu. Öncelikli olarak mekanik saatler üreten Orient, mekanik saatlerinin tanı sıra kuvars saatler, güneş enerjisi ile çalışan modeller ve elektronik saatler de üretiyor. Yüksek kalite ile şık tasarımları bir araya getiren Orient, en çok tercih edilen ve en iyi erkek saat markalarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Rolex

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROLEX (@rolex) on

En iyi erkek saat markalarından bahsederken Rolex’ten bahsetmemek olmaz. En lüks saat markalarının başında gelen Rolex, pek çok insan tarafından bir statü unsuru olarak görülüyor. Klasik tasarımları ile herkesin aklında yer eden Rolex, dünyanın en güçlü global markalarından biri olarak yıllardır yerini koruyor. En büyük saat üreticilerinden olan Rolex, günlük iki bin saat üretmesi ile de dikkat çekiyor.

Alpina

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alpina Watches (@alpinawatches) on

Alpina saatler, spor ve klasik modelleri ile farklı kesimlere hitap etmeyi hedefliyor. 1883 yılından beri faaliyet gösteren firma; saatlerinin kalitesi, tasarımı ve dayanıklılığı ile ünlü saat markalarının içerisinde kendine yer edinmeyi başarmış. İster sporcu, ister mühendis, ister teknisyen, ister maceracı olun, Alpina’da kullanım amacınıza ve zevkinize yönelik olarak bir model mutlaka bulacaksınız. İsviçre’nin Cenevre kentinde saat üretimine hala devam eden Alpina, kurulduğu günden beri kalitesini korumayı başarmış olan saat üreticilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Ulysse Nardin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ulysse Nardin (@ulyssenardinofficial) on

Firmanın kurucusu olan Ulysse Nardin, henüz 23 yaşındayken 1846 yılında markasını yarattı. Her ne kadar adı Rolex gibi yaygın olarak bilinmese de Ulysse Nardin saatler, kalitesi ve şıklığı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Babası da kendisi gibi saat ustası olan Ulysse Nardin, ilk olarak denizcilere çeşitli fonksiyonlar ile sağladığı saatlerle biliniyor. Pek çok saat üreticisi gibi Ulysse Nardin de artık ordu için saat üretmese de lüks erkek saat markaları arasında ön plana çıkıyor.