Kocanızın ilgisini çekmeye çalışmaktan bıktınız mı?

Size, istediğiniz kadar sevildiğinizi hissettirmiyor mu?

Bu sorunu yardımcı olacak bir şekilde nasıl çözebileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

O zaman okumaya devam edin. Bu rehber sayesinde ne yapabileceğinize yönelik olarak yer alan detaylı önerilerden faydalanabilirsiniz.

İlgi çekmeye çalışmayı nasıl bırakabilirim?

Eşlerinin ilgisini çekmeye çalışmak, kadınların yaygın olarak şikayet ettiği konulardan bir tanesidir. Bazen ilgiden yoksun olmak kadınların, eşlerinin onları sevip sevmediğini merak etmelerine neden olmaktadır. Özellikle de yıllar önce ilişkinin başlarındayken özen ve ilgi gösteren eşler söz konusu olduğunda bu durum görülmektedir.

Bu rehberde bazı şeylerin eskiden olduğu gibi olmasını sağlayacak bazı yollar yer alıyor. Bu öneriler sayesinde tekrar evliliğinden memnun olan mutlu bir eş olabilirsiniz. Evliliğinizin istediğiniz gibi olmasını istiyorsanız sadece kocanızın değil sizin de değişmeniz gerektiğini unutmayın.

  • Zoru oynayın

Eşinizin daha fazla ilgisini çekmeye başlamanın yollarından bir tanesi ona karşı kendi oyununu oynamanızdır. Bunun anlamı, onun istediği zamanlar daha az müsait olmanız ve zoru oynamanız gerektiğidir. O her istediği zaman etrafında olmazsanız en sonunda eşiniz peşinizden gelmeye başlayabilir.

Eşinizin sizin peşinizde dolanması sayesinde eşiniz, ilişkinizin başlarındaki haline yakın olacaktır. İlişkinin başlarında iki partner de diğerinin ne istediğini bilmez. Bu nedenle her iki taraf da ilişkilerinin yakında bitmesinden korkarak daha çok dokunmak ve sevgi göstermek ister. Evlilikte ise bu korku azalır ve pek çok erkek artık eşine sevgi göstermesi gerektiğini düşünmez.

  • Ona ilgi gösterin

Olaya diğer taraftan bakacak olursak eşinize daha fazla ilgi göstererek onun daha fazla ilgisini çekmeyi başarabilir ve böylece sevildiğinizi hissedebilirsiniz. Bu yöntemin işe yarayabilir olmasının nedeni, eşinizin sizden yeterince ilgi ya da sevgi görmüyor olabilmesidir. Eşinize daha az dokunur hale geldiyseniz sonuç olarak onun da sevgisini fiziksel olarak gösterme şekli azalmış olabilir.

Ona karşı gösterdiğiniz sevgiyi arttırmanız halinde eşiniz de sizi daha fazla görmek ve size daha fazla dokunmak isteyebilir. Bu durum, eşinizin ilişkide kendisini daha fazla güvenli ve stabil hissetmesinden kaynaklanır. Çünkü sevgi gösterdiği zaman karşılık göreceğini biliyordur. İnsanlar genellikle reddedilecekleri korkusu ile sevdikleri kişiye fiziksel olarak dokunmaktan çekinirler. Hatta bu kişi eşleri olsa bile.

  • Onu kıskandırın

İlişkideki kıvılcımın kaybolması ile birlikte evlilikte sevgi de pencereden uçup gidebilmektedir. Bu kıvılcım pek çok nedene bağlı olarak kaybolabilmektedir. Ama en çok da eşlerin birbirlerinin yanında çok fazla rahat bir hale gelmesinden kaynaklanmaktadır. Bu durum, eşlerin birbirini garanti olarak görmesine yol açabilir.

Eşinizin sizi garanti olarak görmemesini sağlamanın yollarından bir tanesi onu, başka biri için terk edebileceğinizi düşündürmenizdir. Belki aklınızda böyle bir şey olmayabilir ve birisiyle asla bu tarz bir şey düşünmüyor olabilirsiniz. Ancak bunu yapmanız halinde eşiniz sizin başka bir erkekle zaman geçirmenizi kıskanacağı için size daha fazla ilgi göstermeye başlayabilir.

Ancak tabi ki bu durum ile ilişkiye üçüncü bir kişinin dahil olması apayrı konulardır. Yine de bazen ufacık bir kıskançlık evliliğe kıvılcımı tekrar getirebilir.

  • Ona, neye ihtiyacı olduğunu sorun

Eşinizi kıskandırmak ya da zoru oynamak istemiyorsanız onun ilgisini çekmenin ve tekrar sevildiğinizi hissetmenin başka bir yolu daha var. Ona ilişkinizden ne istediğini sormayı deneyebilirsiniz. Eşiniz şu anda, yıllar öncesinde olduğu gibi hayatındaki kadın tarafından ihtiyaçlarının karşılandığını hissetmiyor olabileceği için size karşı olan ilgisi azalmış olabilir.

Eşinizin evliliğinizde neleri görmek istediğini ve gelecekte sizden ne istediğini biliyorsanız onun bu ihtiyaçlarını belirler ve yaparsanız size daha fazla ilgi ve sevgi göstermeye başlayabilir. Eşlerin birbirini desteklemesi önemlidir. Bu nedenle eşiniz sizin tarafından desteklendiğini hissetmiyorsa siz de onun tarafından desteklendiğinizi hissetmiyor olabilirsiniz.

  • Hobilerine ilgi gösterin

Eşinizin partnerinden ne istediğini bilmeniz gerektiği gibi onun hobilerine ilgi göstermeniz de gerekiyor olabilir. Bu ilgi sayesinde eşiniz daha çok sevildiğini ve saygı duyulduğunu hissedecektir. Bununla birlikte ikinizin de hakkında konuşabileceği daha fazla şeyi olur.

Benzer ilgilere sahip olmanız, daha fazla ortak yönünüz olması ile sohbetlerinizin daha fazla olmasını sağlayabilir. Bu ise kocanızın sizi pek çok şey hakkında konuşabileceği biri olarak görmesine ve size daha fazla sevgi göstermesine yardımcı olabilir.

Çiftler arasında yakınlığın olmadığı bir evlilik ayakta kalabilir mi?

Bu yöntemlerin hiçbiri işe yaramadıysa ilişkinin önemli bir parçası olan fiziksel yakınlık olmadan evliliğinizin yürüyüp yürümeyeceğini sorgulamanız gerekir. Evlilikte eşlerden biri, diğerinin gösterdiğinden daha fazla sevgiye ihtiyaç duyuyorsa bu durum, evliliğin süremeyeceği anlamına gelmez.

Eşinizin sizi yeterince öpücüklere boğmadığını ya da size yeterince sarılmadığını, gününüzün nasıl geçtiğini merak etmediğini ya da boş zamanlarınızda ne yaptığınızı bilmek istemediğini düşünüyorsanız bu durum oldukça zordur. Ancak bazen bunu kocanızın bir dezavantajı olduğunu kabul etmeniz yardımcı olabilir. Bu dezavantaj yerine ilişkinizin iyi kısımlarına odaklanmanız siz ve ilişkiniz için daha iyi olabilir.

Kocanızın size yeterince yakınlık göstermemesi her zaman onun sizi sevmediğini ve sizinle zaman geçirmek istemediğini göstermez. Eşi olduğunuzdan dolayı onun için iyi bir arkadaş olduğunuzu düşündüğünüz için onun hakkında olumsuz şeyler düşünmeniz, özellikle ilişkiye sağladığı başka katkıları düşününce sizi üzüyor olabilir.

Örneğin, çocuklarla bol zaman geçiriyor ve ailenize yardımcı oluyor mu? Erkeğin bunu yapması, fiziksel olarak olmasa da sevgisini göstermesinin yollarından biri olabilir. Ayrıca sizi zannettiğinizden daha iyi tanıyor olabilir ve bu nedenle kahvenizi sevdiğiniz gibi hazırlıyor ya da doğum gününüzde ne hediye alacağını biliyordur.

İnsanlar sevgilerini ve ilgilerini farklı şekillerde gösterirler ve bazen ilişkide fiziksel sevginin yer almadığı durumlarda eşinizin sizi sevdiğini başka şekillerde nasıl gösterdiğini öğrenmeniz gerekebilir.

Yakınlık göstermeyen bir eş ile nasıl başa çıkabilirim?

Hiç yakınlık göstermeyen bir eş ile nasıl başa çıkabileceğinizi kendinize daha önce sorduysanız o zaman sıradaki adımları sorunuzu çözmekte yardımcı olarak kullanabilir ya da bu konu ile ilgili olarak evliliğinizin ve sevginizin sürebileceğinden emin olmanızı sağlamakta kullanabilirsiniz. Yukarıda bahsedilen sorunları tespit edebildiğinizde ve sıradaki adımları uyguladığınızda sevgi göstermeyen bir eş ile başa çıkmanız mümkün olacaktır.

  • Sorunun siz olmadığını unutmayın

Sevdiğiniz erkekten kişisel olarak sevgi dolu davranışlar görememek oldukça zor olabilir. Sevgi dolu bir eş olarak onun size kendiliğinden sevgi göstermesi gerektiğini düşünüyor olsanız da bu her zaman gerçekleşmeyebilir. Ancak sizin yaptığınız hiçbir şey, onun size dokunmasına ya da sevgi göstermesine engel değildir.

  • Kimseye sevgi göstermediğini anlayın

Eşinizin sevgi göstermediğinin sizin hatanız olmadığını anlamanız doğal olarak gerçekleşen bir süreçtir. Eşinizin kimseye sevgi gösterme ihtiyacı duymuyor olabildiğini aklınızda bulundurmalısınız. Hatta size sevgisini göstermiyorsa başka bir insana sevgi gösterme ihtimali de çok düşüktür.

Sevgiyi fiziksel olarak göstermek, kişiliğin dışa vurumu olduğu için sevgisini göstermeyen bir kişiliğe sahip birinin davranışlarını değiştirmesi zor olabilmektedir. Eşinizin sevgi göstermemesi, hiçbir zaman sevgi gösterileri yapmayacak mesafeli ve sessiz bir kişiliğe sahip olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Eşiniz kimseye sevgi göstermiyorsa ilişkiniz ve onun eşi olmanız hakkında daha iyi hissetmenizi sağlayabilir.

Eşime daha fazla sevgiye ihtiyacım olduğunu nasıl anlatabilirim?

Eşinizin kişiliğini ve sevgi gösterme ya da göstermeme eğilimini dikkate almanız gerekli olsa da bu durum, sizin ihtiyaçlarınızın karşılanmaması gerektiği anlamına gelmez. Size sevgi göstermeye ihtiyaç duymasa da ara sıra eşinizin size daha yakın davranmasına ihtiyacınız olabilir. Hatta her şeyin yolunda gitmesi için ikinizin arasında sağlanması gereken bir denge vardır.

Sırada eşinize, sevgiye daha fazla ihtiyacınız olduğunu anlatacak, böylece sizin de ilişkiden ihtiyacınız olanı almanızı sağlayacak bazı yollar yer alıyor.

  • Onunla doğrudan konuşun

Eşinizden daha fazla sevgi göstermesini istemenin en açık ve en çok gözden kaçan nedenlerinden bir  tanesi belki de bu sorununuz ile ilgili olarak onunla doğrudan konuşmanızdır. Bunu yaparak bu sorunun neresinde yer aldığınızı ve onun bunu dikkate alıp almadığını öğrenebilirsiniz. Bu durumu eşinizle konuşmak rahatsız edici olabilir ancak sorunları aşmanın en iyi yolu açık olmak ve eşiniz ile hissettiklerinizi paylaşmaktır.

  • Ona sevginizi gösterin

Kocanıza, daha fazla sevgiye ihtiyacınız olduğunu göstermenin en iyi yollarından bir tanesi ona sevginizi göstermenizdir. Bu sayede çoğu zaman onu öptüğünüzü ya da elini tuttuğunuzu ve sizin bu tarz davranışlardan hoşlandığınızı fark edebilir. Onun karısı olduğunuz için sizi mutlu etmek isteyecek ve bu nedenle muhtemelen size daha fazla dokunmaya başlayacaktır.

Ayrıca onun sevgisini nasıl göstermeye çalıştığını hatırlayın. İlişkilerde istediğinizi elde etmenin yollarından bir tanesi diğer insanın ihtiyacı olan şeyi ona vermektir. Bu nedenle zor bulduğu şeylerde ya da desteğe ihtiyaç duyduğu mevcut bir durumda ona yardımcı olmayı teklif edin. Bunu yaparak fiziksel açıdan doğal olarak size karşı daha minnettar olacaktır ve sizin sevginizi açıkça gösterdiğiniz durumlarda o da fiziksel olarak karşılık verecektir.

  • Sevgi, sevgiye yol açar

Kocanıza, daha fazla sevgiye ihtiyacınız olduğunu ona fiziksel sevgi gösterebilirsiniz. Siz sevgi gösterirseniz ve o da sizin davranışlarınızı taklit etmeye başladıysa her ikinizin de zamanla birbirinize karşı daha sevgi dolu olmaya başladığınızı fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, sevginin sevgiye yol açmasından kaynaklanmaktadır.

Sonuç Olarak

Bundan haftalar, aylar ya da yıllar önce ilişkiniz başladığında muhtemelen ikiniz de birbirinize karşı daha fazla yakınlık ve şimdikinden çok daha fazla ilgi gösteriyordunuz. En sorunsuz ilişkilerde bile bunun gerçekleşmesi oldukça normaldir.

İlişkinizin olması gerektiğini düşündüğünüz yere gelmesini istiyorsanız sevginizi eşinize nasıl gösterdiğinizi düşünün ve ona ilişkinizin gelecekte sürmesi için ne yapması gerektiğine ihtiyaç duyduğunuzu söyleyin. Endişelerinizi belirttiğiniz zaman, eşini seven herhangi bir erkeğin yapacağı gibi eşiniz bunu yaptığınıza mutlu olacaktır.

Sevgi ve şefkatin fiziksel formları her ilişkide inanılmaz derecede önemlidir. Bu nedenle fiziksel yakınlıktan yoksunsanız bunu fark ettiğiniz gibi belirtmeniz faydalı olacaktır. Bu sayede ilişkinizi, sadece bir arkadaşlık ve ortaklık seviyesine inmesinden kurtarma şansınız olabilir. Bazı insanlar için bu seviye de tatmin edici ve yeterli olmaktadır. Ancak bazıları için ise biraz daha tutku ve kıvılcım gerektiği için bunu kabullenmek zor olabilir.