Altıncı gezegenimiz Retro haline geçti: Neptün. Hali hazırda Plüton, Satürn, Venüs, Jüpiter ve Merkür geriye doğru hareket ediyor. Şimdi ise Neptün 8 Kasım’a kadar onlara katılıyor. Hayalcilerin gezegeni olarak bilinen Neptün, Balık burcunu yönetiyor ve şu anda balıkların yıldızlarında konuşlanmış durumda. Bunun bizler için ne anlama geldiğini öğrenmeden önce bazı şeyleri açıklığa kavuşturmamız gerekiyor. Öncelikle Retrolar kötü şeyler değildir. Gezegenlerin bu hareketinden korkmamız gerekmez, Retrolar normalde kazanamayacağımız iç görüleri kazanmamızı sağlar. Bütün gezegenler bir noktada geriye doğru hareket eder. İç gezegenler (Merkür ve Venüs) geriye doğru hareket ettiklerinde dış gezegenlerin hareketlerine göre daha fazla hissetme eğiliminde oluruz. Mars’ın Dünya’ya yakın olması nedeniyle Eylül ayındaki Retrosunu hissedeceğiz. Ayrıca gezegenler geriye doğru hareket etmezler. Bu sadece Dünya’daki bakış açımızın yarattığı optik bir illüzyondur. Bunu bir trende giderken yanınızdaki daha yavaş giden treni geçtiğinizde diğer trenin bir an için geriye doğru gidiyor gibi görünmesine benzetebilirsiniz. Bu bakış açısı Retrolar ile benzerdir.

Dış gezegenlerin Retrosu, enerjiyi sarmal bir şekilde içeri doğru verdiklerinden içimize dönmemiz için değerli zamanlar sağlar ve her gezegenin titreşiminin derin anlamlarını anlamamız için bize fırsat tanırlar. Altı gezegenin geriye doğru hareket etmesi ile anlamak ve gereken şeyleri sıraya koymak için bolca zamanımız olacak. Gezegenlerin geri hareketleri ile birlikte enerjinin daha kuvvetli olduğu ve enerjiye daha fazla ihtiyaç duyulduğu güçlü bir Tutulma Sezonu’nun tam ortasındayız. Her Retro kendi havasını ve titreşimini getirir ve üç Tutulma kapısından geçerken ihtiyacımız olan derslerle bütünleşmemizde yardımcı olur.

Neptün tinselliğimizi, illüzyonlarımızı ve hayallerimizi yönetir. Hem fantezilerimizden hem de yanılgılarımızdan sorumludur. Neptün’ün enerjisi, Ay ya da Güneş ile kavuşup alanımız içerisinde olduğunda uyku ile uyanıklık arasında hissederiz. Enerji, köpüklü bir banyonun içerisindeymişçesine sıcaktır ve bizi sanki havada uçuyormuşçasına hayallerle sarar. Kendinizi daha önce denizdeyken öylece bıraktıysanız işte Neptün’ün verdiği his de bu şekildedir. Neptün, sistemimizin iyi hissetmesini sağlar. Bu hayalin içindeymiş gibi hissettiren durum ile birlikte illüzyonlar da gelir. Fanteziler ve hayaller iyidir, tabi ki onların içerisinde sürüklenip etrafımızda neler olup bittiğini unutmamıza neden olmadıkları sürece.

Neptün geriye doğru harekete geçtiğinde berraklığa kavuşuruz. İllüzyonlar kaybolur ve gerçeklik açığa çıkar. Bu durum pembe camlı gözlüklerinizi çıkarmış gibi hissetmenize ve bu  yeni gerçekliklerin bazılarının başta biraz sert görünmesine neden olabilir. Ancak unutmayın ki açık bir şekilde görmek başlarda acı verici olsa da her zaman en iyisidir. Kendimizi ve dünyayı değiştirmek istiyorsak içimizde ve etrafımızda gerçekte neler olduğunun farkında olmalıyız. Bu Retro hayallerimizi açığa kavuşturmakla birlikte onlara daha derin bir anlam getirecek. Fantezilerimiz, büyük hırslar gibi yüzeyde kalmak yerine şekil alabilir ve dünyevi olmayan doğalarının ötesine geçebilir. Neptün Retrosu sırasında içinde yer almak ve ortaya koymak istediğiniz gerçeklik konusunda net olun. Bazı hayalleriniz ve rüyalarınızın artık herhangi bir şey ifade etmediğinin farkına varın. Bunları serbest bırakın ve bu enerjiyi zamana karşı koyacak bir şeye gönderin.

Neptün Retrosu sadece hayallerimizdeki değil tüm hayatımızdaki daha derin anlamı bulmamızda bize yardımcı olacak. Enerji, hepimizi ruhani bir göreve götürecek. Artık daha büyük resme bakmanın ve kendi hayatlarımızın filozofu olmamızın zamanı geldi. Artık suçlayıcı olmaktan ya da kurbanı oynamaktan kurtulup “neden ben?” diye sormak yerine herkesin öğretmeniniz olduğunu, her hatanın bir ders olduğunu ve her zorluğun sonraki seviyeye geçmek için bir şans olduğunu anlamak için ruhunuz ile iletişime geçin.

Gelişmeniz üzerine berrak bir görüşle odaklanmış kalabiliyorsanız Neptün Retrosunda iyileşmeniz için büyük bir fırsatınız var. Balık burcunun dahil olması ile birlikte bu iyileşme anlama yolu ile olacak. Dünyanızın gözlemcisi haline gelin ve tepkileriniz sizi nasıl kontrol edebildiğinizi açık bir şekilde görmeye başlayın. Düşünmeden öfkelendiğiniz ya da korktuğunuz zamanların farkına varın. Özellikle hayalleriniz gerçeğe dönmeye başladıkça onlara nasıl tepki verdiğinizi fark edin. İç görülerimiz şekil almaya başlayınca genelde korku ile tepki veririz. Bunlarla birlikte suçluluk duygusu ile ilgili olan herhangi bir tepkiniz varsa bunları hissedin. Bu duyguların ne zaman ve hangi bağlamda ortaya çıktıklarının farkına varın. Neptün ve Balık burcu, suçluluğu ve bunun yönünü değiştirmemizi sağlar. Bu sayede şimdiki zamana dayanan seçimlerimiz üstünde gücümüz olduğunu hissederiz.

Neptün Retrosu iyileşme sürecinde size eşlik edecek ve anın gerçekliğine adım atmanızı sağlayacak. Kendinizi daha açık bir şekilde görün ve hangi fantezilerinizin sizi dikkat dağıtan şeylerle dolu bir yola götürdüğünün farkına varın. Gerçeklikten kaçmaya teşebbüs ettiğiniz anların farkına varın ve bunun nedenini kendinize sorun. Gerçeklikten kaçmak yerine şu an içinde yaşamak istediğiniz gerçekliği yaratmak için bir şeyler yapın. Bir şeyler inşa edin, bir şeyler yazın, hissedeceğiniz ve göreceğiniz somut şeyler yapın. Bu Retro ile birlikte kendinizi fiziksel bir düzleme getirin ve orada hayallerinizle buluşun.