Herkese merhaba! Cildinizi parlatacak, size harika bir bakım yapacak bir maske tarifi ile daha karşınızdayım. Bu yazıda, mutfakta çok kullandığım iki faydalı baharattan cildi arındırıcı, parlatıcı, ölü derileri soyucu ve lekeleri tedavi edici etkili, antioksidan ve toksin giderici, muazzam bir maske tarifinden bahsedeceğim. Dört tane mutfak malzemesi ile, çok etkili bir bakım maskesi yapacağız. Nedir bunlar? Zencefil ve zerdeçal!

Hangi Malzemelere İhtiyacımız Var? Neden Kullanıyoruz?

Zencefil ve zerdeçal Çin tıbbı ve doğu mutfağında; ısıtıcı etkilerinden ve karaciğeri detoksifiye etkilerinden dolayı, enflamasyon giderici etkilerinden dolayı sıkça kullanılıyor. Enflamasyon, hücrenin kendi içindeki boyutta da olabilir. Bunun dışsal ve içsel sebepleri olabilir.

İçsel sebepler derken, aslında hücresel boyuttaki enflamasyonun birinci kaynağı; yaşam tarzı alışkanlıklarımız. Yani, yediğimiz gıdalar, yeterince su içip içmediğimiz, kullandığımız kozmetik ürünlerin içerisindeki toksinler ve pek çok şey. Bu nedenle, vücudun iltihaplanması çok normal. Özellikle zerdeçal, iltihaplanma karşıtı özelliklerinden dolayı kullanacağımız bir ürün. Yani, cildimizi biraz toksinlerden arındıracağız.

Zencefil; ısıtıcı, güçlendirici, kan deveranını hızlandırıcı etkili ve canlandırıcı etkili. Ham balı ise, cilt bakımında; içindeki yoğun enzimlerden ve besleyici etkilerinden dolayı kullanıyoruz. Bir diğer başrol oyuncumuz da limon!

Limon, içerisindeki BHA dediğimiz meyve asidi türünden biliyoruz. Cildi ince ince soyar, parlatır, gözenekleri sıkılaştırır, siyah noktaları giderir ve pek çok etkisi vardır. Kurumuş, çatlamış ciltlerde parlatıcı ve nemlendirici etkilere sahiptir.

Maske Tarifi

Malzemeler (tek kullanımlık)

  • 1 çay kaşığının ucuyla zencefil
  • 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal
  • 1 çay kaşığından biraz daha fazla ham bal
  • Limon suyu

Nasıl Hazırlanır?

  • Küçük bir kasede bal, zerdeçal ve zencefili karıştırın.
  • Limon suyunu da ekleyin ve tekrar karıştırın.

Hazırladığınız maskeyi, bir fırça yardımıyla ya da bir kaşık yardımıyla, önce temizlenmiş ve tonikle iyice arındırılmış cildinize sabah ya da akşam uygulayabilirsiniz.

Cildinizi ölü derilerden arındırmak istiyorsanız, kuru ya da donuk görünmesinden şikayetçiyseniz, sivilceleriniz aktif fazdan geçip arkasında kırmızı lekeler bırakacaksa, sivilceleriniz varsa, ince çizgileriniz varsa; bu maske cildinizi canlandırır, gözeneklerinizi sıkılaştırır, aynı zamanda toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.

Çok alerjik ciltlere önermiyorum ama onun dışında kuru, karma, normal, sivilceli ciltler kullanabilir. Haftada 1-2 kez tekrarlayabilirsiniz. 10-20 dakika cildinizde bekletmeniz yeterli. Daha sonra, bol ılık suyla durulayın. Daha sonra gül suyunu ve gece bakım kreminizi sürün.

Ben yine pratik malzemelerle, etkili cilt bakım tariflerini sizlerle paylaşıyor olacağım. Bugünlük benden bu kadar. Güzel kalın, hoşça kalın!