Mevcut ilişkiniz bir süredir devam ediyor olabilir ve birlikte gelecek planlarınız hakkında düşünüyor olabilirsiniz. Bu iş nereye gidiyor? O doğru kişi mi? Sonsuza kadar birlikte olmak istediğiniz kişi o mu? Çok fazla düşünmeden önce erkek arkadaşınızın kesinlikle doğru kişi olduğundan emin olmanız gerekiyor. Gerçekten iyi bir koca olup olmayacağını gösteren bazı işaretler olabilir.

Bu nedenle bu makaleyi yazdık. Onun mükemmel bir koca olacağını gösteren on iki işarete değindik. Böylece onunla evlenip evlenemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

İkinizin de Gelecek İçin Planları Aynıdır

Erkek arkadaşınızla evlenmeniz gerektiğini gösteren temel işaretlerden bir tanesi ikinizin de geleceğe dair benzer isteklere sahip olmasıdır. Hep birlikte olacaksanız aynı düzlemde olduğunuzu gösterme konusunda temeldir fakat aynı zamanda aynı şeyleri istiyorsa onun doğru insan olduğunun da büyük bir işaretidir. Gelecek hedefleri ve hayallerin paylaşılmadığı veya en azından benzer olmadığı bir ilişkideyseniz, evlendiğinizde gelecekte problemler yaşayabilirsiniz. Pek çok taviz verilmesi gerekecek ve bir taraf hayatına dair tatminsizlik yaşayabilir.

Diğer yandan, hayalleriniz aynıysa onunla evlenebilirsiniz. Belki de ikinizin de 5 sene sonra çocuk yapmak, ev satın almak veya evlenip dünyayı birlikte gezmek gibi hayalleri vardır. Hayalleriniz ne olursa olsun, birbirlerine paralel olduklarında evliliğe giden mükemmel bir ilişkiniz var demektir.

Hala Aşık Hissedersiniz

Bu oldukça ilginç bir nokta çünkü ilişkide olduğunuz kişiye, özellikle de onunla evlenmeyi düşünüyorsanız, aşık olmanız gerekiyor. Ancak bir süre birlikte olduktan sonra bile hala aşık olmanız gerekli. Her ilişki başlarda balayı döneminden geçer. Bu aşamada birbirinizi tanımaya başlarsınız, birlikte vakit geçirirsiniz ve birbirinize doyamazsınız. Bu süre normalde bir yıl kadar sürer. Bunun ardından gerçek hayat devreye girer ve iki taraf da ilişkiyi içselleştirir.

Bu noktada pek çok insan vazgeçer çünkü sadece heyecanlı aşamadan keyif alırlar. Eğer balayı aşamasını geçtiyseniz ve hala o kişiye aşıksanız, evlenmeniz uygun olabilir. Elbette ona ilişkinin başlarındaki kadar düşkün olmazsınız ancak yine de onu sevmeye devam edersiniz.

İkiniz de Tamamen Kendiniz Olursunuz

Yanında kendiniz olabileceğiniz birisiyleyseniz evlenmeyi düşünebilirsiniz. Bu kişinin yanındayken asla başka birisi gibi davranmamalısınız çünkü sizi olduğunuz kişi olarak kabullenir ve severler. Kendiniz olmaktan rahat olmalısınız. Onun tarafından yargılanmış hissetmeden neredeyse her şeyi paylaşabilmelisiniz. Ayrıca o da öyle hissetmeli. İlişkinizde çok güzel bir kabullenme hissi olmalı. Eğer her şey yolunda giderse, size daha iyi bir koca olacak gibi görünecektir.

Yanında kendiniz olamayacağınız birisiyle evlenmek başarısızlığı garanti etmektir. Evlilik hayat boyu süren bir bağlılıktır ve kendinizi neden ömür boyunca kendiniz olmayacağınız birisiyle olmak için görmezden geleceksiniz?

Tartışmalarınız Sıradışı Olmaz

İlişkilerde insanlar tartışırlar. Bu maalesef hayatın bir gerçeğidir ve evlendiğinizde de değişmeyecek. Ancak ilişkilerdeki bu karşılaşmalar doğru şekilde yönetildiklerinde çok sağlıklı olabilirler. Aranızda bir çatışma olduğunda ikinizin de nasıl davrandığını düşünmeniz gerekli. Sağlıklı bir tartışma ortaya çıkar, olur, tartışılır ve daha sonra onu arkada bırakırsınız. Bir tartışmadan sonra konu üzerine konuşmalı ve neden bu kadar hararetlendiğinizi düşünmelisiniz. İlişkide çok yapıcı tartışmalar olabilir ancak bunların olgunca değerlendirilmeleri gerekli. Sadece ilişki yaşarken bile tartışmaları idare edebiliyorsanız, evlenince de bu şekilde devam edebilirsiniz.

Tartıştığınızda çok hararetli olan ve sağlıksız bir düzene sahip olan kişiyle evlenmemek gerekir. Örneğin tartışmayı günler ve haftalar boyunca sürdüren, size karşı agresif olan veya ardını dönüp giden ve sonra hiç bir şey olmamış gibi geri dönen birisiyle olmaz. Fiziksel veya duygusal olarak istismar uygulayan kişiler ile asla evlenmemelisiniz. İstismar edildiğiniz bir ilişkiden ayrılmak zor görünebilir ancak bu tip bir evlilikten kopmak daha da zordur. Partnerinizin agresif davranışlarına dair en ufak bir endişeniz varsa bile, bunu görmezden gelip evlendiğinizde iyi bir insan olacağını düşünmemeniz gerekir.

Birbirinize Güvenirsiniz

Evliliğin işe yaraması için birbirinize koşulsuz ve tam bir şekilde güvenmelisiniz. Peki ona ne kadar güveniyorsunuz? Eğer ona tamamen güveniyorsanız ve o da size güveniyorsa, mükemmel bir kocanız olabilir. Eğer ona güvenmemeniz için hiç sebep vermiyorsa bundan mutlu olmalısınız. Birbirinize güvenmeniz ilişkinizin gücünü gösteriyor. Güven, evlilikte üzerine dayanılacak sağlam bir temeldir ve bu nedenle birbirinize şimdiden bu kadar güvenmeniz iyidir.

Eğer birbirinize güvenmiyorsanız, bu bir problemdir. Partnerinize güvenmeniz biraz zaman alsa da, size güvenmemek için sebepler veriyorsa bu kırmızı bayraktır. Elbette güveninizi kaybettikten sonra tekrar güvenmeniz için çalışabilir ancak bu zordur. Güven evlilikte çok önemlidir ve partnerinize güvenmiyorsanız muhtemelen evlenilecek doğru insan değildir.

Size Değer Verir

Bu ortak bir şey olmalı. İlişkinizde özellikle de evlenmek istiyorsanız büyük miktarda değer olmalı. Hasta olduğunuzda size bakıyor mu? Kendiniz yapamadığınız şeylerde yardımcı olmaya çalışıyor mu? Gününüzü kolaylaştıracak ufak şeyler yapıyor mu? Eğer bu soruların hepsine evet diyorsanız, gelecekteki kocanıza bakıyor olabilirsiniz. Hali hazırda uzun süredir birlikte olmanıza rağmen hala yanınızdaysa bu iyi bir haberdir. Özellikle kendi başınıza halledemeyeceğiniz zorlu anlarda yanınızda birisinin olmasına ihtiyacınız var.

Buna karşın, size kendinden daha az değer veren birisiyle evlenmemek gerekir. Sağlıklı ve güçlü bir ilişkide, partnerinize kendinizden daha fazla değer vermeniz gerekiyor. Sağlıklı bir ilişkide kendinizden illa ki tamamen ödün vermeniz gerekmiyor ve sizin gibi o da kendine değer vermeli. Ancak tamamen bencil ve sizi aklına getirmeyen birisiyle evlenmemek gerekir.

İlişkinizde Büyük Problemler Yoktur

Her ilişki kendi problemleriyle gelir ancak ilişkinin bu kötü kısımları asla iyi kısımlarından fazla olmamalı. Eğer ilişkide büyük problemleriniz yoksa, bu iyi bir başlangıçtır. Eğer onunla ve ilişkinizde güvende hissediyorsanız, evlenince de böyle hissedebilirsiniz. İlişkinizi düşününce pozitif şeyler mi düşünüyorsunuz? Onu düşününce onun iyi yanları mı aklınıza geliyor? Eğer bu soruların hepsine evet diyorsanız, mükemmeldir. Tüm pozitiflerin bir araya geldiği iyi bir ilişkidesiniz gibi görünüyor.

Eğer ilişkinizdeki bazı şeylere dair kaygı ve endişeleriniz varsa, evlilik için hazır değilsiniz demektir. İlişkiniz kötü hissettiğinizde gideceğiniz güvenli bir liman olmalı. Erkeğiniz endişelerinizi anlattığınız kişi olmalı, onların sebebi değil. Eğer ilişkinizdeki olumsuzlukları gözardı eder ve sonra evlenirseniz, bunlar bir süre sonra yüzeye çıkacaklardır. Bu nedenle ilişkinizde bazı büyük problemler varsa ve onları düzeltmek için çaba gösteriyorsanız, o kişi size uygun olmayabilir.

Aileniz Onu Sever, Onun Ailesi de Sizi Sever

İlişkideki en önemli şeylerden birisi ailemizin de birlikte olduğumuz insanı sevmesidir. Eğer aileniz birlikte olduğunuz kişiyi kendi oğlu gibi seviyorsa, cevabınız hazır demektir. Aynısı arkadaşlar için de geçerli. Arkadaşlarınızın erkek arkadaşınızı sevmelerini istersiniz. Eğer arkadaşlarınız erkek arkadaşınız ile vakit geçirmeyi seviyorlarsa, onların da onayını almışsınız demektir. Sevdiğiniz insanların da sevdiği birisi ile birlikte olmak çok güzel bir duygudur. Bu nedenle onun ailesi ve arkadaşlarının da sizin hakkınızda aynısını düşünmesi önemli. Birlikte olduğunuzda sorun olmamalı. Çevrenizdeki herkes onu kabullendiyse evlenmek için ideal şartlar oluşmuş demektir.

Eğer aileniz onu sevmiyorsa bu durum sorunlara yol açabilir. Belki de aileniz sizi fazla koruyordur ve sizi biraz salmaları gerekiyordur, belki de sizin görmediğiniz bazı sıkıntıları görüyorlardır. Eğer aile ve arkadaşlarınız onay vermiyorsa, onlara onu sevdirmek için çok çaba göstermeniz gerekebilir. Bu kabullenme normalde kolay olmalı ve bu nedenle çok fazla zorlamamalısınız.

Ayrı Kaldığınızda Birbirinizi Özlersiniz

Yanınızda olmadığında onu özlüyor musunuz? İşler o olmadan eğlenceli değil mi? Eğer bunlar size anlam ifade ediyorsa, muhtemelen evlenmeniz gereken insanla birliktesiniz. O gittiğini zaman dünyanız dağılmış gibi olmamalı çünkü bu biraz fazla dramatik ve yoğun olurdu. Fakat muhtemelen biraz garip hissedeceksiniz. O, puzzledaki eksik parçanızdır. Çevrenizde o olmadan hayatta kalabilirsiniz ancak sadece yaşarsınız. Birlikte olmadığınızda muhtemelen günde on defa onu özlediğinizi söyleyeceksinizdir. Bu muhtemelen evlenmeniz gereken erkektir çünkü sizi tamamlar ve onsuz olmak istemezsiniz.

Ayrı kaldığınızda onu özlemiyorsanız, muhtemelen doğru ilişkide değilsiniz. O olmadan da hayatta kalabilmeniz gerekiyor fakat onu özlemelisiniz. Eğer arkadaşlarınız veya başka bir erkekle vakit geçirmeyi tercih ediyorsanız, muhtemelen evlenmeniz gereken insan o değildir.

Onunla Gurur Duyarsınız

İyi bir ilişkide, birlikte olduğunuz insanla gurur duymalısınız. Size gösterdiği özen ve sevgiden değil, aynı zamanda onun özelliklerinden de gurur duymalısınız. Eğer herkese karşı kibarsa, sıkı çalışıyorsa ve sizi gururlandırmak istiyorsa, evleneceğiniz insana bakıyor olabilirsiniz.

Birlikte olduğunuz insandan utanmak kadar kötü bir his yoktur. Örneğin yemeğe çıktığınızda garsonlara karşı özellikle kabaysa veya kazandığı paraya dair çok fazla övünüyorsa sıkıntı olabilir. Bu tip şeyler sizi uzaklaştırır ve yanlıştırlar. Terasa çıkıp adını haykırmak isteyeceğiniz birisiyle ilişki kurmalısınız. Eğer böyle hissetmiyorsanız, onu potansiyel bir koca olarak görmemek gerekir.

Her Durumu Güzelleştireceğini Bilirsiniz

Hayattaki en küçük anlamsız şeyler bile onunlayken eğlenceli hale geliyorsa, başarılı ve mutlu bir ilişkide olduğunuzu biliyorsunuzdur. Çamaşır yıkamak veya yemek yapmak gibi işler değerli anılar haline gelirler çünkü sıkıcı şeyler yaparken bile güzel zaman geçirirsiniz. Bu nedenle basit ve eğlenceli olmayan işleri yaparken bile birlikte eğlenmeniz çok önemli. Durum böyleyse onu gelecek kocanız olarak görebilirsiniz çünkü birlikte yaptığınız her şeyin güzel olacağını bilirsiniz.

Basit ve sıkıcı bir şey yaparken ikiniz de sinirleniyor ve çileden çıkıyor musunuz? Onunla dışarı yemeğe çıkmayı tercih mi edersiniz? Birisiyle yemek yiyip içmek birlikte ev işi yapmaktan çok farklı bir deneyimdir. Ancak onunla eğlenceli olmayan şeyler yaparken bile mutlu olmalısınız ve mutlu olmuyorsanız bu kişi evlenmeniz gereken insan değildir.

Yanınızda O Varken Bir Şeyin Üstesinden Gelmişsinizdir

Sizi öldürmeyen şey güçlendirir derler ve bu ilişkilerde de aynıdır. Eğer ilişkinizde başa çıkması zor bir şeye denk geldiyseniz ancak bunun sizi yenmesine izin vermediyseniz, ilişkiniz daha güçlü hale gelecektir. Bu her şey olabilir ancak örneğin kötü bir ayrılıktan dolayı duygusal olarak bir diğerine fazla yaslanıyor olabilirsiniz. Hatta ilişkinizin başlarında bir güvensizlik sorunu yaşamış ama bunu aşmış olabilirsiniz. Bu tip kötü durumları aşabildiyseniz, hiç bir şey sizi yenemez. İşler plana göre gitmese bile ilişkinizin hayatta kalacağını bilirsiniz. Eğer ilişkinizde böyle bir şey olduysa, bir çift olarak evlilik için daha hazır olabilirsiniz.

Eğer ilişkinizi yavaş yavaş parçalayacak bir şey olduysa, bu bir sorundur. İkiniz de sorunları ve hayattaki kötü durumları birlikte aşacak insanlar olmayabilirsiniz. İletişimde çok iyi olmayabilirsiniz veya bu zorlu durumu aşmak için yeterince çaba gösterecek değeri vermiyor olabilirsiniz. Sebebi ne olursa olsun, evlenmeyi düşünmemelisiniz çünkü hayat yolunuza hep daha fazlasını koyacak ve bunlar her zaman pozitif şeyler olmayacaklar. Güvenebileceğiniz birisiyle evli olmalısınız.