2020 yılının Eylül ayı tamamen düzenlemeler, gelişmeler ve denemelerle ilgili olacak. Eylül ayına, duygusal yoğunluğu ve halihazırda kolektif olarak deneyimlediğimiz kaos ve kafa karışıklığını ortaya çıkaran Balık burcundaki Dolunay ile başladık. Öncelikle 23 Şubat 2020’de Balık burcunda Yeni Ay gerçekleştiği zaman ortaya çıkan sorunlar, tekrar ortaya çıkabilir: Sorunlar şimdi netlik kazanabilir ve daha derin bir anlayışa ulaşabiliriz.

Eylül ayının en önemli olayı, 9 Eylül tarihinde geriye doğru hareket edecek olan Koç burcundaki Mars olacak. Jüpiter, 12 Eylül’de tekrar ileri harekete geçene kadar görünürde geriye doğru hareket eden 7 gezegenimiz var. Bugünlerde kendimizi yalnız zaman geçirmek, dinlenmek ve seçimlerimiz üzerinde düşünmek konularına daha karşı meyilli hissedeceğiz. Esas olarak hayatımızda ortaya çıkanlara karşı yaklaşımımızı yeniden değerlendirmek, yeniden gözden geçirmek ve gözden geçirmeye davet ediliyoruz. Bu süre boyunca kendi kendimize zorla uyguladığımız sınırlamaların farkına varmak ve bunların üstesinden gelmek için yeni stratejiler uygulama şansına sahip olacağız.

Ayın sonuna geldiğimizde Satürn de ileri hareketine başlayacak: Bu olay, karar verme sürecimizi kolaylaştırma potansiyeline sahip bir enerjik değişim getirecek. Satürn, ileri harekete geçtikten sonra hedeflerimize doğru somut bir şekilde ilerlemek, üstlendiklerimizi yerine getirmek, yaşamlarımız için sorumluluk almak ve geleceğimiz için sağlam temeller inşa etmeye yönelik olarak güçlü bir ihtiyaç duyacağız.

Dolunay, Balık burcunda

Yeni aya Balık burcunda olan güçlü bir Dolunay ile başlıyoruz ve aynı gün, başka ilginç konumların da olduğunu görüyoruz. Başak burcundaki Merkür, Oğlak burcunda Plüton ile; Başak burcundaki Güneş, Boğa burcunda Uranüs ile üçgen oluştururken Yengeç burcundaki Venüs, Oğlak burcundaki Satürn ile karşılıklı konuma geliyor ve Dolunay, Uranüs ile altmış derecelik açı yapıyor. Üçgenlerin ve altmış derecelik açının etkisi, olumlu ve beklenmedik değişim olasılıklarını akla getiriyor ve istediğimiz ve ihtiyacımız olan şeyleri etkili bir şekilde iletme yeteneğimizi arttırıyor. Venüs-Satürn karşıtlığı ise bize, kendimize ve kapasitemize değer vermemiz gerektiğini hatırlatıyor.

Bu konum, bizi doğuştan sahip olduğumuz değerimiz ile sağlıklı ve destekleyici ilişkiler kurma yeteneğimize inanmaya davet ediyor.

Merkür, Terazi burcuna geçiyor

Merkür, Başak burcundan ayrılıyor ve Terazi burcuna geçişi, 27 Eylül’e kadar sürecek. Önümüzdeki haftalar boyunca, iletişim ve mantık gezegeni olan Merkür bizi tüm ilişkilerimizde uyum, denge ve uzlaşma aramaya davet edecek. Diplomasi, incelik ve anlaşmalar daha kolay olma eğiliminde olacak: Yani, sağlıklı ve saygılı iletişim alışkanlıkları oluşturmak için çalışmaya yönelik olarak harika bir zaman. Ancak insanları memnun etmeye yönelik eğilimler geliştirmekten sakının: Kendi ihtiyaçlarınızı ve arzularınızı başkaları için feda etmeyin, bunun yerine orta yolu arayın.

Venüs, Aslan burcuna geçiyor

Merkür, Terazi burcuna geçmeye başladıktan sadece birkaç saat sonra, Venüs de Aslan burcuna geçiyor: Bu enerjilerin doğal olarak bir yakınlıkları bulunmaktadır ve birlikte harika bir şekilde çalışırlar. Venüs, 2 Ekim’e kadar Aslan burcunda olacak. Bu geçiş, bize parlama ve görünür olma hakkımız olduğunu ve yaratıcı yeteneklerimizi dünyaya göstermemiz gerektiğini hatırlatıyor: Aslan burcundaki Venüs, bizi tutkulu olduğumuz şeylere zaman ayırmaya davet ediyor. Bu geçiş sırasında romantizm ön plana çıkacak: Pek çoğumuz, ilham verici ve canlandırıcı etkileri temsil eden, ortak ilgi alanlarına sahip olduğumuz yeni insanlarla tanışma şansına sahip olacağız.

Koç burcundaki Mars, gerilemeye başlıyor

Mars, 27 Haziran’dan beri Koç burcundaydı ve 6 Ocak 2021’e kadar yöneticisi olduğu bu burçta olacak. Savaş Tanrısı, 13 Kasım’a kadar gerilerken bizi, planlarımızı tekrar gözden geçirmeye, kararlarımızı ve alışkanlıkla hareket ettiğimiz yolumuzu yeniden değerlendirmeye teşvik edecek. Bu geçişin daha ileri olan amacı ise arzularımız ve onların ardındaki güdüler hakkında daha derin bir anlayış kazanmaktır. Mars Retrosu, bizi ne için ve neden savaştığımıza dair daha derin bir farkındalığa ulaşmamız için içgüdüsel ihtiyaçlarımızı ve isteklerimizi keşfetmeye davet ediyor.

Oğlak burcundaki Jüpiter, ilerlemeye başlıyor

Jüpiter, 14 Mayıs’tan bu yana geriye doğru hareket halinde olmasının ardından nihayet ileri hareketine başlıyor. Şans ve genişleme gezegeni olan Jüpiter, yavaş yavaş tekrar ilerlemeye başlıyor ve bu sayede bizim, onun geri hareketi sırasında ortaya çıkan sorunlar ile alakalı netlik kazanma fırsatımız var. Doğrudan Oğlak burcunda konumlanan Jüpiter, etik ve ahlak ile ilgili temalara bir kez daha ışık tutacak ve yozlaşmayı, baskıyı ve gücün kötüye kullanımını ortaya çıkaracak. Jüpiter’in amacı; otoritenin, prestijin, şöhretin ve paranın doğru kullanımı üzerine düşünmemiz için bize ilham verir.

Başak burcundaki Yeni Ay

Başak burcundaki Yeni Ay; kişisel gelişimin, sağlığın ve iyileşmenin ana temalar olacağı bir ay döngüsü başlatır. Oğlak burcundaki Satürn, Güneş ve Ay ile üçgen yaparak kendimize iyi bakmamız, sürekli olarak sağlığımızı destekleyen günlük seçimler yapmamız için bize ilham veriyor. Aynı gün, Terazi burcundaki Merkür, Oğlak burcundaki Jüpiter ile tam bir kare oluşturuyor ve yakın zamanda Plüton ve Satürn ile de kare oluşturacak. Bu konumlar, sosyal bağlama ve içinde bulunduğumuz ana bağlı olarak diğer insanlarla iletişim kurmanın yapıcı yollarını bulma ihtiyacını sembolize eder. Gezegenlerin daveti, kelimelerin gücünün bilincine varmaya yönelik oluyor.

Güneş, Terazi burcuna geçiyor

Bu yıl, Mabon ya da Sonbahar Ekinoksu 22 Eylül’de gerçekleşiyor: Terazi sezonu resmen geldi! Terazi, uyum ve denge için bitmek bilmeyen arayışı temsil eder. Ölçüp tartmanın işareti olan Terazi aracılığıyla başkalarıyla eşit olarak ilişki kurmayı öğreniriz. Bu, devam etmekte olan bir süreçtir: Öncü (kardinal) arketip olan Terazi, deneme-yanılma ile ve doğrudan deneyimle öğrenilecek yeni bir büyüme döngüsü başlatıyor, Terazi sezonu boyunca söz konusu bütün tarafların kazanarak herkesin mutlu olacağı çözümleri bulmak ve sağlıklı yollardan uzlaşmak için çaba göstermeye ve müzakere becerilerimizi geliştirmeye teşvik edileceğiz.

Merkür, Akrep burcuna geçiyor

İletişim, eleştirel düşünce ve mantık gezegeni olan Merkür, Akrep burcunda ilerlerken bizi, durumu iyice gözlemlemeye ve önce başkalarının konuşmasına izin vermeye davet ediyor. Akrep burcundaki Merkür, doğal olarak şüphecidir ve konuşmadan veya hamle yapmadan önce insanları uzaktan incelemeyi tercih eder. Merkür’ün Akrep burcuna geçişi, çevremizdeki dünyaya bakış açımızı derinleştirmemize yardımcı olur ve başkalarının dürtüleri ile niyetlerini anlamamızı sağlar. Akrep burcundaki Merkür bizi, sorunların temeline inmemiz için belirli ve doğrudan sorular sormaya davet ediyor.

Satürn, Oğlak burcunda ileri harekete geçerken Mars Retrosu Satürn ile kare yapıyor

Satürn, 10 Mayıs’tan beri geri hareketine devam ediyor: Önceden Kova burcunda olan Satürn 1 Temmuz’da Oğlak burcuna geri döndü. Şimdi ise Satürn nihayet ileri hareketine başlıyor: 17 Aralık’ta tekrar Kova burcuna geçmeden önce son kez Oğlak burcunun son derecelerine geçiyor. Şimdilerde Satürn Oğlak burcundayken, son iki buçuk yıl boyunca ortaya çıkan dersleri bir araya getirmek için son bir şansa sahipsiniz. Aynı gün, Koç burcunda geri hareket eden Mars, bir ay içinde ikinci kez Satürn ile kare yapıyor. Bu konum, hayal kırıklığına ve gerginliğe yol açabilir ve ilk olarak Ağustos sonunda ortaya çıkan konular, tekrar ortaya çıkabilir. Bu konumlar ile dikkatli olmak, güdüsel olarak tepki vermekten kaçınmak ve zor duyguları işleme tabi tutmak ve onları serbest bırakmak için sağlıklı yollar keşfetmeye davet ediliyoruz.

Sizde, en çok nelerin yankı uyandırdığını ve Eylül ayında neler hakkında heyecanlı olduğunuzu yorumlarda belirtebilirsiniz! Yolunuza, bol bol sevgi ve bereket yolluyorum. Mutlu Eylüller!