Bu aya, Balık burcundaki güçlü bir Mısır Dolunayı ile başladık: Bu kozmik olay, Balık burcunun 10° 11’ derecelerinde 2 Eylül tarihinde gerçekleşti ve etkileri bir süre daha devam ediyor olacak.

Dolunay, tam bir Ay döngüsünün en tepe evresidir ve tamamlama ve atılımlar getirir: Çabalarımızın doruk noktasını, üzerinde çalıştığımız şeyin sonuçlarını nihayet gördüğümüz anı temsil eder.

Eylül’de gerçekleşen Dolunay’a geleneksel olarak Mısır Ayı veya Hasat Ayı denir. Hasat Ayı, Sonbahar Ekinoks’una en yakın olarak 22 veya 23 Eylül’de gerçekleşen olan Dolunay’dır. Hasat Ayı bu yıl 1 Ekim’de gerçekleşecekken 2 Eylül’de Mısır Ayı’nı ise kutlamış olduk.

Mısır, Amerikan yerlileri için en temel besindi; ve hala da günümüzde birçok insanın diyetinin temelini oluşturmaktadır. Yılın bu zamanında, Kuzey Yarımküre’de mısır neredeyse hasat edilmek için hazırdır: Mısırın çok erken veya çok geç hasat edilmesi, kalitesinden ödün verebileceğinden dolayı mısırın büyümesinin son aşamalarını izlemek son derece önemlidir.

Mısır, geleneksel olarak bereket ve bolluk ile ilişkilendirilir: Dolunay, refah ve zenginlik sembolü olarak binlerce yıldır kutlanmaktadır. Bu kozmik olay, bize hayatımızdaki bolluğu onurlandırmamızı, sahip olduklarımıza şükretmemizi ve hiçbir şeyi garanti olarak görmememizi hatırlatıyor.

Balık burcu: Eşikte olmak ve belirsizlik

Balık burcu; Yin ve Su arketipi olmakla beraber Kararsız bir arketiptir: Bu burcun insanları son derece uyumlu, duyarlı ve empatik olma eğilimindedir. Zodyak’ın son arketipi olan bu burç, alfa ve omega’yı, başlangıcı ve sonu temsil eder. Annemizin rahminde geçirdiğimiz zamanla ve hepimizin ait olduğu kozmik rahimle ilişkilidir. Balık burcu; ilgilenildiğimiz, tamamen pasif ve alıcı olabileceğimiz, hiçbir çabaya gerektirmeyen çünkü her şeyin zaten sağlanmış olduğu bir bölgeyi temsil eder.

Balık burcundaki Dolunay, kişinin yolunu kolayca kaybetmesi ile ilgili hisleri ortaya çıkarabilir: Balık burcu; üç boyutlu gerçeklikte var olan her şeyle, diğer düzlemlerde var olan her şeyle, hayal edebileceğimiz ve hayal gücümüzde yaratabileceğimiz her şeyle ilgilidir. Balık burcu, yaşamın bütünüyle ilgilidir: birliğe, yani ikiliğin olmadığı duruma karşılık gelir.

Bu Dolunay, her şeyin doğru olduğu, aynı zamanda bunların tersinin de doğru olduğu eşiksel bir alana geçit açar. Balık burcunun astrolojik sembolü, zıt yönlerde yüzen iki balıktan oluşur: Bu, ikilikteki belirsizliğin ve birliğinin bir başka göstergesidir. Tüm bu nedenlerden dolayı Balık burcu, yalnızca dünyevi kaygılar ve hayal kurmanın aşkınlığı ile değil, aynı zamanda illüzyonlar, sanrılar, aldatma, kaos ve kafa karışıklığı ile de ilişkilidir.

Balık burcundaki Dolunay, Başak burcundaki Güneş ile karşıt: Beden ve ruh arasındaki birlik ve uyum

2 Eylül’de gerçekleşen Başak burcundaki Güneş ile Balık burcundaki Ay’ın karşıt konumlarda olması, bedenimiz ile Ruhumuz arasında birlik ve uyum bulma ihtiyacını vurguluyor. Başak burcu fiziksel bedenimiz, yaşam tarzımız ve sağlığımızla ilgili bir burç iken Balık ise süptil enerjiler, maneviyat ve Kaynak ile olan bağlantımızla ilişkilidir.

Şimdilerde sona ermekte olan Balık Çağı boyunca birçok dini gelenek, beden ve Ruh arasındaki ayrılık olduğu fikrini yaydı. Bu öğreti fiziksel zevklerin, saf ve değerli olduklarının düşünülmesinden kaçınılmasının ve Tanrı ile bir bağ kurmanın gerekliliğini ifade eder. Kova Çağı’na girmeden önce binlerce yıldır yer etmiş olan düşünceyi ve bozuklukları iyileştirip beden ve ruhun, maddiyatın ve maneviyatın arasında doğal birlik olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Pek çoğumuz, fiziksel sağlık ve ruhsal sağlık konusunda bütüncül bir bakış açısı geliştirmemize ve birlik ile uyuma geri dönmemize izin veren Yoga gibi bütünsel şifa ve uygulamalara doğru ilerliyoruz. Aynı zamanda gittikçe daha fazla insan, cinselliğin kutsal boyutunu keşfederek bedenlerimizden ve hissettiklerimizden zevk almakla bağlantılı olarak görülen suçluluk duygularını bırakmaya çalışıyor.

Başak burcundaki Güneş’in karşıt konumunda bulunan Balık burcundaki Dolunay, bize hem bedenimize hem de ruhumuza iyi bakmamızı hatırlatıyor: Duygusal ve ruhsal sağlık olmadan gerçek bir fiziksel sağlık, fiziksel sağlık olmadan da gerçek bir duygusal ve ruhsal sağlık mümkün olamaz.

Balık burcundaki Neptün Retrosu ve Dolunay: Kolektif Acıyı Hissetmek

Mistisizm, şefkat ve koşulsuz sevginin gezegeni ve Dolunay’ın yöneticisi olan Neptün, şu anda Balık burcunda geri hareket ediyor.

Bu durum; iç gözlem, yalnızlık ve dış dünyanın talep ettiklerinden geri çekilmek için duyduğumuz ihtiyacımızı vurgular. Etrafımızda çok fazla yoğunluk ve gerilim mevcutken eyleme geçmeden önce duygusal durumumuzu zemine oturtmanın ve dengelemenin yollarına sahip olmamız kritik hale gelir.

Hem Neptün hem de Balık burcu, kolektif duygusal bedenden tüm kitlesel olaylara kadar tüm Dünyayı etkileyen her şeyle ilişkilidir. Balık burcundaki Dolunay, başkaları için duyulan yoğun şefkat duyguları uyandırır: Pek çoğumuz, dünyada olup bitenlerle ilgili artan duyarlılığa sahip olduğumuz ve endişe hissettiğimiz için yardım etme ve insanlık için iyi bir şeyler yapma ihtiyacı duyuyoruz. Bunların birçoğu kolektif olarak olup biten ve bizi kişisel olarak etkilemeyen şeyler olsa bile bunları bireysel düzeyde derinden hissederken yoğun bir şekilde etkilenmişizdir. Kendinizi bunalmış hissediyorsanız, yalnız değilsiniz!

Temellendirmek ve beklenmedik değişiklikleri karşılamak

Dolunay’da, mevcut dünyevi enerjiden yararlanmamızı sağlayan, duygusal enerjimizi temel olarak almamıza ve beklenmedik değişiklikleri hoş karşılamamıza yardımcı olan bazı destekleyici yönlere sahibiz.

Başak burcundaki Güneş, Boğa burcundaki Uranüs’le üçgen oluşturarak duygularımızı dengelememize, büyük resmi görmemize ve muhakeme yeteneği ile nesnelliği geliştirmemize yardımcı olan basit bir enerji akışı yaratır. Aynı zamanda Balık burcundaki Ay, Uranüs ile altmış derecelik açı oluşturarak ay döngüsünün geri kalanı boyunca kendiliğinden ortaya çıkan beklenmedik değişikliklerin olasılığını düşündürür.

Boğa burcu; kaynaklarımıza, yeteneklerimize ve kapasitelerimize karşılık gelir. Dolunay’ın etkisi sayesinde, sahip olduğumuzu bilmediğimiz gizli yetenekleri ve becerileri keşfetme şansına sahibiz. Bunların doğal yollardan ortaya çıkmalarına, gelişmelerine ve açıklığa kavuşmalarına izin verecek kadar açık olmak bizim elimizdedir.

Başak burcundaki Merkür ve Oğlak burcundaki Plüton’un yaptığı üçgen ise bir başka olumlu yöne sahiptir: Dahil olan herkese fayda sağlayabilecek olan yapıcı ve pratik bir fikir alışverişini teşvik eder ve şu anki gerçekliğin, farklı bir algısına açık hale gelmemize yardımcı olma potansiyeline sahiptir.

Satürn’ün karşıtı Venüs: Değerinizin farkında olun

Balık burcunda Dolunay gerçekleşirken, Yengeç burcundaki Venüs ve Oğlak burcundaki Satürn arasında da mutlak bir karşıt açıya tanık oluyoruz. Gezegenlerin bu konumu, kendimize ve kapasitemize değer vermemiz gerektiğini hatırlatır ve bizi doğal olarak sahip olduğumuz değerimize ve sağlıklı ve destekleyici ilişkiler kurma yeteneğimize inanmaya davet eder.

Venüs ve Satürn arasındaki karşıtlık bize, kendimize karşı nazik olmamızı, kendimize alan açmamızı ve ortaya çıkan duyguları gözden geçirmek için ihtiyacımız olan zamanı kullanmanız gerektiğini hatırlatıyor. Bunu yapmaya ihtiyaç duymanız halinde dış dünyanın talep ettiklerine ara vermeniz tamamen normaldir.

Su burçlarında bulunan birkaç gezegen ile birlikte kendini feda etmek ve başkalarının gereksinimlerini ilk sıraya koymak kolayca gerçekleşebilir: Başkalarını mutlu etmek için temel ihtiyaçlarınızdan ve isteklerinizden ödün vermekten kaçının. İnsanları, aşırı mükemmel görmeme konusunda da dikkatli olun: Herkes doğası gereği iyidir; ancak bu, onların bize saygısızlık etmelerine izin vermemiz gerektiği anlamına gelmez. Bu nedenle değerinizi bilin, ihtiyaçlarınızı net bir şekilde ifade edin ve katı sınırlar koyun.

Balık burcundaki Dolunay: Hayal alemine giriş

Dolunay, Su burçlarından birinde gerçekleştiği zaman duygular, her zamankinden daha yoğun olur. Ay, okyanustaki gelgitlerin doğal yöneticisidir ve insan vücudunun yaklaşık %70’i sudan oluşur.

Aramızdaki daha hassas olan kişiler Ay’ın, içsel durumumuz ve ruh halimiz üzerindeki güçlü etkilerini fark edecektir. Bugünlerde spor yapma, günlük tutma ve doğada vakit geçirme gibi toparlanmamıza yardımcı olan her türlü aktivite son derece faydalı olacaktır.

Balık ve Neptün; uykular ve rüyalar, lucid rüya ve astral seyahat ile ilişkili arketipler oldukları için uyku döngülerimiz, bu göksel olaydan özellikle rahatsız olabilir ve bozulabilir. Bu burç, epifiz bezimiz tarafından sentezlenen ve sirkadiyen ritmimizi (uyku-uyanıklık döngümüz, vücudumuzun içsel saati) düzenleyen bir madde olan melatonin üretimiyle ilişkilidir.

Epifiz bezi, Üçüncü Gözümüz ya da diğer ismiyle Ajna Çakramız ile ilişkilidir. Bu enerji merkezi, alnımızın ortasında, epifiz bezinin yanında yer alır: Çoğu ruhsal ve ezoterik gelenekte sezgimizin, altıncı hissin, psişik yeteneklerimizin ve Kaynak ile bağlantımızın yeri olarak kabul edilir.

Balık burcundaki Mısır Dolunayı, Dünya üzerindeki tüm varlıkların epifiz bezlerini harekete geçirecek ve melatonin üretimini etkileyecek: Meydana gelecek olan her şeye karşı açık olun, hiçbir duyguya direnmeyin ve hissettiklerinizi korkmaksızın izleyin.

Balık burcunun esas öğretisi teslim olmaktır. Her şeyi olduğu gibi kabul edin ve hayatımızla ilgili durumumuzun gelişimini kontrol etme girişimlerinden vazgeçin: Her şey yolunda, Evren bizi destekliyor; ve ne olursa olsun, bizim mutlak iyiliğimiz için gerçekleşiyor.