Venüs, 6 Eylül itibariyle Aslan burcuna girdi: Aşk ve ilişkilerin gezegeni, 2 Ekim’e kadar Aslan burcunda kalacak ve kendimizi gerçekleştirme, eğlence ve aşk için duyduğumuz arzulara ışık tutacak.

Aslan’daki Venüs bizi tutkulu olduğumuz şeylere zaman ayırmaya davet ediyor: Bu kozmik olay bize parlama, görünür olma ve yeteneklerimizi dünyaya gösterme hakkına sahip olduğumuzu hatırlatıyor.

Venüs’ün Yengeç’teki geçişi sırasında, içsel durumumuzda gezinme fırsatımız olmuştu: Duygularımızın ve hislerimizin kökeninin farkına vardık ve başkalarıyla empati kurma konusundaki doğal yeteneğimizden yararlandık. Kendi içimizde güvende hissetmeyi öğrenme ve dış bağımlılıkları en aza indirgeme şansımız oldu.

Venüs Yengeç buradayken dikkatimiz, en çok duygularımız ve hislerimiz üzerindeydi. Venüs Aslan burcuna geçerken odak noktamız hala kendimiz olacağız; ancak bu odak noktası niteliklerimize ve kapasitelerimize kayacak. Kendi Evrenimizin merkezi haline geliyoruz: Hayatın tadını sonuna kadar çıkarmak ve benzersiz ve sınırsız olan yaratıcı potansiyelimizi gerçekleştirmek istiyoruz.

Aslan’daki Venüs: Biz özeliz

Aslan, Güneş tarafından yönetilen Sabit bir Ateş burcudur: Cömertliğe, sıcaklığa, özgüvene ve canlılığa karşılık gelir. Kendimizi dünyaya sunma şeklimizi, fark edilme ile hatırlanma arzumuzu temsil eder.

Venüs, ilişkilerin gezegenidir: Boğa ve Terazi’nin hükümdarı olan Venüs, sosyal ve romantik hayatımızın yanı sıra kendimizle ve bedenimizle ilişki kurma şeklimizle de ilişkilidir. Venüs’ün Aslan burcundan geçişi sırasında doğal olarak beğeni görmeyi bekliyoruz.

Özel biri gibi davranılmak, duyulmak, takdir edilmek ve kabul edilmek istiyoruz. Gösterdiğimiz çabalar için olumlu ve destekleyici geri bildirime ve takdire ihtiyacımız varken beğeni duyduklarımıza aynısını gösterme eğiliminde olacağız.

Bu geçiş sırasında çantada keklik olarak görülmek istemiyoruz: Yeni ilişkileri bir süreliğine bir tür gönül ilişkisi durumunda sürdürme eğiliminde olabiliriz. Buna rağmen diğer kişinin ilgisinin merkezinde olmak istiyoruz.

Aslan burcundaki Venüs bizi, doğamız gereği özel olduğumuzu hatırlamaya davet ediyor: Kimsenin onayına veya doğrulamasına ihtiyacımız yok. Bu kozmik olayın daha yüksek olan amacı ise diğer insanların bizimle ilgili görüşlerinden bağımsız olarak gerçek ve sarsılmaz bir özgüven geliştirmemize izin vermektir.

Enerji, Motivasyon ve Pozitif Düşünme

Aslan burcundaki Venüs bize güçlü irade, odaklanma ve kararlılık veren; güçlü, kendi kendini yöneten ve kendi kendini motive eden bir enerjidir. Başkalarını motive etmek, onları başarmaya çalıştıkları şeyi gerçekleştirmeleri için cesaretlendirmek ve zorluklara rağmen ilerlemeye devam etmek için doğal olarak ilham almış hissedeceğiz.

Bu geçiş sırasında hayatı ve sunabileceği her şeyi kutlamak istiyor ve gelecek hakkında daha cömert, hevesli ve iyimser hissetme eğiliminde oluyoruz. Bu geçişin bizi davet ettiği şey, kim olduğumuz konusunda iyi hissetmek ve tüm utangaçlık ve öz-bilinç duygularını serbest bırakmaktır.

Kendinizi şımartma ve benmerkezcilik konularında dikkatli olun; bunlar, Aslan’ın bazı potansiyel gölgeleridir. İstediğimiz şeyi yaratamayacağımızı hissettiğimizde veya bir şey bizi engelleyip sınırladığında ortaya çıkabilecek hayal kırıklığının üstesinden gelmenin sağlıklı yollarını bulduğunuzdan emin olun.

Venüs, 15 Eylül’de Uranüs ile kare yapacak ve bizi özellikle ilişkilerde özgür olma, heyecan duyma ve deneyimleme ile ilgili ihtiyaçlarımızın farkına varmaya teşvik edecek. Tam şu anda, hayatımızda önemli değişiklikler yapmayı düşünebiliriz.

Bu kozmik olay bizi hem iç hem de dış dünyamızı incelemeye ve farkında olmadığımız kapasitelerimiz ile yeteneklerimizi keşfetmeye davet ediyor. Hem Aslan burcundaki Venüs hem de Boğa burcundaki Uranüs, bizi tüm yaratıcı potansiyelimizi kullanmaya teşvik ediyor: Bu yüzden özgürlük ve yaratıcı  bir bağımsızlık için artan bir ihtiyaç hissedeceğiz.

Uzlaşmayı öğrenmek

4, 5 ve 6 Eylül’de hala Venüs, Plüton ve Satürn arasındaki güçlü karşıtlıkların etkisini hissediyorduk. Bu günler boyunca Venüs, Koç burcunun son derecelerinde olan Mars ile kare yapıyordu.

Bu görünüm, ilişkilerdeki bazı sürtüşmeler ile anlaşmazlıkları yansıtabilir. Çok bencil olmama konusunda dikkatli olun, duygusal melodramdan ve abartılı tepkilerden kaçının: Bunlar, bu gezegensel hizalamayla ortaya çıkabilecek bazı gölgelerdir.

Terazi burcundaki Merkür, gerilimin üstesinden gelmemizde bize destek olacak ve düşüncelerimizi sakin, nazik ve sevgi dolu bir şekilde paylaşmak için bizi teşvik edecek. Merkür’ün Terazi’den geçişi, bize uzlaşmanın önemini hatırlatacak ve diğer insanların gerçekliklerini ve bakış açılarını kabul etmemize yardımcı olacaktır.

13 Eylül’de Venüs, Koç burcundaki Şiron ile üçgen yapacak. Bu konum, öz saygımızı baltalayan değersizlik ve reddedilme duygularıyla ilgili olan eski yaraların farkına varmak ve onları iyileştirmek için harika bir fırsatı temsil ediyor.

26 Eylül ile 29 Eylül arasında, Venüs ile Mars üçgen yapacak ve İkizler’deki Kuzey Düğümü ile yarım üçgen oluşturarak ve ayın başında ortaya çıkan bazı sorunları çözecek.

Aslan’daki Venüs: Aşk ve Kalp Bilgeliği

Venüs; ismini Roma mitolojisindeki aşk, bereket, güzellik ve bolluk tanrıçası olan Afrodit’ten alır. Aslan, romantizm ve eğlenceyle ilgili olan Zodyak burcudur: Aşk hayatımızın, bu geçiş sırasında serpilmesini bekleyebiliriz.

Aslan burcundaki Venüs ile hepimiz sevilme ve başkalarını sevme ihtiyacını hissederiz: İlgi çekmeyi ve tanınmayı arzu ederiz, görülmek ve fark edilmek isteriz. Pek çoğumuz, ilham verici ve canlandırıcı bir etkiye sahip olan ortak ilgi alanlarına sahip yeni insanlarla tanışma şansına sahip olacağız.

“İnsanları çaba göstermeden doğal olarak çekmek için sadece kalbimizin gerçek ilhamını takip etmemiz gerekiyor.” I Ching, Değişimler Kitabı

Aslan burcundaki Venüs’ün esas öğretisi, kalbimizin bilgeliğine geri dönmektir. Bu geçiş, insanların doğru zaman geldiğinde ve bizim tarafımızdan gösterilen en az çabayla hayatımıza girecekleri konusuna güvenmemiz için bizi teşvik ediyor. Yapacağımız şey, basit bir şekilde kendimiz olmak, korkularımızı serbest bırakıp başkalarına açılmak ve duygularımızı gerçek bir şekilde paylaşmaktır.