Hemen görülebilecek farklılıklarına karşın teraziler ve akrepler oldukça benzerdir. Fakat oldukça büyük farklılıkları da vardır. Peki terazi ve akrep uyumlu mu? Bunun karmaşık olduğunu söyleyebiliriz.

Akrep ve Terazinin Farkları

Teraziler denge ve huzur arayışları ile bilinirler. Terazi adalet ve eşitlik arar, uyum ister. Akrep ise derindir, mistiktir ve insanın ruhunu araştırır. Akrep sezgilerini kullanır, her şeyde mantıklı tartışmalardan değil, hislerinden güç alır.

Terazi için her şey bir denge durumunda olmalıdır. Buna tutku, duygular ve ifadeler de dahil. Terazi için hayat kontrol ve mantık içinde uygulanır. Terazi çatışma ve karşılaşmalardan hoşlanmaz.

Ancak akrep çok tutkuludur. Hisleri fazladır ve bir tsunami gibi vurur. Peki gelen büyük bir dalgayı mantıklı bir tartışma ile durdurmak mümkün olur mu?

Terazi erkeği ve akrep kadınının uyumluluğuna dair konuşmaya devam etmeden önce, iki burcun temel niteliklerine bakalım.

Terazi

  • Hava burcudur
  • Venüs tarafından yönetilir
  • Maskülen güçlerden etkilenir

Güçlü Yanları

Diplomatik, adil, etkileyici, iyi bir adalet duygusu, dengeli görüşler, tarafsızlık, kafa dengi, nazik.

Zayıf Yanları

Kararsızdır, kurbanı oynar, kendine acır, yüzleşmekten korkar, kin tutabilir, fazla anlayışlıdır, yağcıdır.

Terazi burçların arabulucusudur. Herkesin iyi geçindiği uyumlu bir ortam ister.

İçten gelen bir denge anlayışı vardır ve bu yaşamlarına yansır. Fakat bu illa ki yinlerine bir yang gerektiği anlamına gelmez.

Terazi partnerinin ona tam hissettirmesini ister. Her zaman birisinin yarısıymış gibi hissederler. Fikir ve duygularını yansıtacakları birisi olmadığı zaman tam olarak kendileri olamazlar.

Teraziler iyi konuşurlar ve kendilerine güvenli olurlarsa bu tartışma ve çatışmaları tetikleyecektir. Ancak özgüvenleri düşükse, bekleyip etraftaki düşünceleri gözlerler ve hemen kendi fikirlerini aktarmazlar.

Teraziler kendi hedefleri için çatışma ve yüzleşmeleri kullanmazlar. Bir hedefleri esasında yoktur ancak bir konudaki adaletsizliğe dair tutkulu hissederlerse, çekiciliklerini rakiplerine karşı kullanacaklardır.

Tüm burçlar içerisinde, terazi güzelliği sever ve özellikle simetrinin estetik doğasından hoşlanır. Hatta detaylara, renklere ve yerleşimlere dair çok iyi bir gözü vardır. Pek çoğu iç tasarım işlerinde çalışır.

Akrep

  • Su burcudur
  • Plüton tarafından yönetilir
  • Feminen güçlerden etkilenir

Güçlü Yanları

Tutkulu, manyetik, meraklı, sezgisel, duyusal, hayatta kalma güdülü, iradeli, kavrayışlı, kendini kontrol edebilir.

Zayıf Yanları

Kinci, fanatik, alaycı, acımasız, şüpheci doğaya sahip, kendine söven, sadist, inatçı, fazla hassas.

Akrep burcu altında doğanlar genelde aynı kişinin iki yarısı olarak tanımlanırlar. Çok serbest insanlar olabilirler ve partnerinin ona sunduğu şeyleri keşfetmeye açık olur.

Ancak akrebin büyük bir problemi vardır. Sizi hayatına sadece ona tamamen ve kesin olarak güven verdikten sonra alacaktır.

Açılmadan önce çok şüpheci olabilir ve size yakın olmaktan çekinebilirler. Neden? Çünkü akrebin ne olursa olsun kendi öz değerini koruması gerekiyor.

Bunun biraz fazla dramatik olduğunu düşünebilirsiniz ancak akrepler tutkulu insanlardır. Kırılgan bir ilişkiye nasıl tepki vereceklerini bilirler. Aşık olduklarında bunu yoğun şekilde yaşarlar.

Akrep olduğunuzda kırık kalbinizi iyileştirmek zordur. İyileşmeli, konuyu kapatabilmeli, intikam alabilmelisiniz. Bunun sonucunda, niyetinizden emin olmadığı sürece akrep sizi kalbinden uzak tutacaktır.

Akrep dişe diş felsefesine inanır. Gri bir bölge, dengeler yoktur. Ya hep ya hiçtir. Hayat siyah ve beyazdır, tartışma yoktur. Akrep bir fikre sahip olduğunda kararından başka bir şey olamaz.

Şimdi terazi ve akrebin uyumluluğuna bakalım.

Terazi Erkeği Akrep Kadını Uyumluluğu

Peki terazi erkeği ve akrep kadınının paylaştığı ortak şeyler nelerdir?

Terazi erkeği ve akrep kadını uyum ve harmonu gibi benzer hedefleri paylaşırlar ancak bunlara farklı yoldan ulaşırlar.

Terazi erkeği akrep kadınını ikna etmek ve razı etmek için çekiciliğini ve arkadaşça doğasını kullanır. Onu manipülasyon ustası olarak görebilirsiniz ancak eylemlerinin ardında kötü niyetler yoktur. Sadece herkes için en iyi sonucu ister.

Ancak akrep kadını cazibe ve çekiciliğin kitabını yazmıştır. Onun bu yöntemlerinin farkındadır. Akrep de bir o kadar manipülatiftir. Ayakları yere basar ve en iyisini bile safdışı bırakabilir.

Yine de aynı şeyi düşünüyorlarsa ve istiyorlarsa, akrep terazinin çekiciliğinin üzerinde işe yarıyormuş gibi görünmesine izin verecektir. Akrep kadını akıllıdır.

Şimdi terazinin akrep kadınına uyan ilginç bir şeyi vardır.

Terazi maskülen bir burçtur ancak venüs gibi feminen bir gezegen tarafından yönetilir. Yani terazi erkeği feminen tarafıyla da temastadır.

Akrep kadını tutkuludur ancak duygular söz konusu olduğunda aşırı hassas da olabilir. Terazi duygularını göstermeye bu şekilde eğilimli değildir ancak bu noktada cinsiyet önemli.

Terazi erkeği venüs etkisinden dolayı bu hassasiyeti anlar.

Akrep ise maskülen bir gezegen olan plüton tarafından yönetilen feminen bir burçtur. Bu nedenle tipik bir akrep kadını bir prenses değil hafifçe erkek fatmadır. Bu terazi akrep uyumluluğunu dengeler. Bu da terazinin hoşuna gider.

Ancak her şey bu kadar da güzel değil. Plüton gizemli ve içe kapalı olmasıyla bilinir. Terazi her şeyin mantıklı olarak analiz edilebildiği, tartışılabildiği ve işlendiği açık bir şekilde olmasını ister. Bu her şeyin açıkta durmaması gerektiğini hisseden akrebe uymaz.

Ayrıca tavizler konusu var. Terazi erkeği partnerini memnun edecek bir sonuca varmak için geri çekilebilir. Akrep ise sadece kuyruğunu büker ve bu saldırmak içindir.

Akrep kadını bir fikre vardıktan sonra, tartışma bitmiştir. Ve unutmayın, Plüton’un ona sağladığı bir maçoluğu da mevcuttur.

Ayrıca bu ilişkinin başka bir sorunu daha var ve o da tutku.

Terazi erkeği akrep kadınıyla bir ilişki yaşamak istiyorsa sadece tek bir tavsiye gereklidir ve o da şu: akrep kadını her şeyi yoğun, vahşi ve amaçlı bir şekilde hisseder.

Daha önce dediğimiz gibi, bu kadın için ya hep ya hiçtir. Partnerini ya tüm kalbiyle sever ve onun için herşeyi feda eder, ya da hiç umursamaz.

Bu vahşi duygu dalgalanmaları terazi erkeğini itebilir. Çatışma ve dramalar yapmaz. Ancak bir uzlaştırıcıdır. Bu nedenle akrep kadınını sakinleştirecek şey o olabilir.

Sürekli olarak arabulucu olmanın problemi ise bunun akrep üzerinde sadece bir süre işe yaraması. Bir süre sonra akrep, terazinin de onun gibi uçlarda olmasını isteyecektir.

Akrep terazinin neden bu dengeli ve hesaplanmış hayatla mutlu olduğunu anlayamaz. Terazinin neden bu kadar tamamlanmamış bir hayat yaşadığını anlayamaz.

Akrep aşık olmanın acı, kalp ağrıları ve büyük kayıplar getirebileceğini bilir. Ayrıca bunun yakınlık getirebileceğini, çok şehvetli olabileceğini ve güzel bir bağ oluşturabileceğini de bilir.

Ancak terazi için partnerinin onu sevdiğini bilmekten daha iyisi yoktur. Güven ve aşkın onu koruduğunu bilerek dünyaya açılmak ister. Drama ve histerik davranışların tutku ve aşk olduğunu kim söylemiş ki?

Terazi erkeği romantik bir ruhtur. Hem tutkulu hem de kibardır. Onun besleyici doğası bu çift bir aile oluşturmak isterse mükemmel olur. Akrep her şeyden öte güvenlik isterse, bu terazi ile kalmasını sağlayabilir.

Sık Sorulan Sorular

Terazi erkeği akrep kadınıyla evlenebilir mi?

Terazi erkeği onu engelleyen şeyleri bırakırsa ve akrep şüpheci doğasıyla zaman geçirirse bu iyi bir eşleşme olabilir. Ancak terazi denge ve sakinlik severken, akrep en tutkulu ve duygusal burçlardan birisidir. Bu ilişki bir kaç seneden fazla sürmeyebilir.

Terazi ve akrep iyi bir eşleşme midir?

İlk başlarda ikisi birbirine çekilebilir ve ilişki yoğun ve tutkulu olabilir. Ancak çok farklı burçlardır. Akrep, sakin ve ölçülü terazi için fazla duygusaldır. Hatta akrep asla affetmez ve bunu anlamak terazi için zor olabilir.

Terazi kadını ve akrep erkeği olur mu?

Olabilirler ancak bunun için birbirlerinin güçlü ve zayıf yanlarını anlamaları gerekir. Terazi duygu patlamalarını anlamaz, uyum ve barış ister. Ancak akrep her duyguyu derinden hisseder ve buna göre tepki verir.

Akrep kadını terazi erkeğini nasıl etkileyebilir?

Akrep kadınının manyetik bir çekiciliği olduğundan buna direnmesi zordur ancak terazi evlilik burcu olarak bilinir. Terazi bir ilişkide olmak ister fakat bağımsız akrebin yoğun cinselliği terazinin ağzını yakabilir.

Akrep ve terazi kavgasını kim kazanır?

Terazi herhangi bir savaşı kazanmak için çekiciliği ve mantığı kullanır. Günün sonunda adalet ve eşitlik ister. Akrep ise iyi hafızalıdır ve zaferini görmekten mutlu olur. Muhtemelen saldırısında daha kişisel olacaktır.