Herkese merhaba! Aşınmış, yorgun, çizgileri fazla olan ciltler için çok iyi bir cilt bakım yağı formülü ile karşınızdayım!

Güneş bakımı dosyasında hep bahsettiğim şey; aromaterapi yağlarının kendi içlerinde güneş koruma faktörleri var. Yani, yüzde 8 ile yüzde 15 arasında güneş koruma faktörü içeren bir güneş yağı yapacağız.

Cildimiz, vücudumuzun en büyük organı. %70’ini kaplıyor. Cildimizin bir organ fonksiyonunda olduğunu çoğumuz bilmiyoruz. Onu, biraz hoyratça kullanabiliyoruz, iyi bakmıyoruz, iyi temizlemiyoruz, güneşin zararlı etkilerinin olduğu saatlerde güneşleniyoruz, korumuyoruz, sigara, alkol, aşırı şekerli şeylerin tüketimi gibi şeylerle bir nevi baba parası gibi har vurup harman savuruyoruz. Ancak, cildimize çok iyi bakmamız ve kaliteli yaşlanmamız gerekiyor. Well-aging dediğimiz iyi yaşlanma, burada devreye giriyor. Son 20 seneye damgasını vuran anti-aging biraz rafa kaldırıldı gibi. Şimdi, artık iyi yaşlanma var.

İyi yaşlanmanın en önemli temel prensibi; bedenimizi, ruhumuzu ve zihnimizi beslemek. Bu nedenle, her zaman doğru beslenmek, doğru egzersizi yapmak, iyi uyumak ve bol su içmek sağlıklı ve iyi bir yaş almayan cildin garantisi. Onu cebinize koyduktan sonra bu ürünlerden medet ummanızı öneriyorum. Hiç uyumuyorsanız, bol bol sigara içiyorsanız, gazlı içecekleri tüketiyorsanız, tabi ki cildiniz erkenden yaşlanır. Çünkü, hücreleriniz her gün milyarlarca yeni hücre üretir. Ancak, yaşam kalitemize, kendimize ne kadar baktığımız ve vücudumuza aldığımız enerji kaynaklarının kalitesine bağlı olarak iyi ya da kötü bir randıman verebilir.

Yaşlanma karşıtı ve iyi yaşlanma prensipleri ile hazırlanacak bir güneş bakım yağında her zaman kullanmamız gereken şey; yani hücreyi içeriden çok hızlı yaşlandıran vücutta oksidasyonu hızlandıran serbest radikalleri ortadan kaldırmak. Bunun için de ne yapacağız? Antioksidan özellikli yağlar kullanacağız.

Bu yazıda, antioksidan özellikli yağlardan iki tanesini kullanacağız; nar çekirdeği yağı ve üzüm çekirdeği yağı. Bu iki yağı, hem ağız yoluyla bedende hem de cilt bakım formüllerinde kullanabilirsiniz. Bunların dışında, çok yoğun besleyici bir yağ asidi içeren avokado yağı da kullanacağız. Avokado yağı, SPF’si en yüksek yağlardan biridir. SPF %15 etkili.

Antioksidan Etkili Yüz Bakım Yağı Tarifi

Malzemeler

  • 20 ml nar çekirdeği yağı (1 çorba kaşığı)
  • 20 ml üzüm çekirdeği yağı
  • 10 ml avokado yağı
  • 10 damla ıtır çiçeği yağı
  • 5 damla ylang ylang yağı
  • 5 damla paçuli yağı

Tüm yağları bir kapta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Karışımı, koyu renk bir şişede, güneş görmeyen, oda sıcaklığında bir yerde saklayın. Güneş sırasında hafif bronzlaşmak, cildinizi ışıldatmak, antioksidan etkilerinden dolayı da cildinize bakım yapmak için kullanabilirsiniz. Yüz bakım yağları tariflerim devam edecek. Şimdilik hoşça kalın!