Herkese merhaba! Bir süredir, evde yapabileceğiniz, faydalı güneş bakım formüllerimi sizlerle paylaşıyorum. Güneş bakımı dosyamızın bir yeni başlığına daha hoş geldiniz! Bu yazıda, hidrosoller ile plajda çantanıza koyabileceğiniz, hem güneşin altında cildinizi ferahlatacak hem güneşin zararlı ışınlarından cildinizi koruyacak hem de nemlendirecek şahane bir bitki karışımından bahsedeceğiz!

Hidrosoller, aromatik bitkilerin distilasyonundan arta kalan, içerisinde %8 oranında aromatik bitkinin özünü içeren bitki sularıdır. Bu bitki sularını; pişikten yara bakımına, rahatlamadan uykuya dalmayı kolaylaştırmaya, nemlendirme ve soğutma gibi çok farklı şeylerde kullanıyoruz. Güneşte de, güneşin zararlı ışınlarından korunurken cildimizi nemlendirmek ve homojen bir bronzluk için bu ürünleri kullanabilirsiniz. Buzdolabında bekleterek taze, serinletici ve kendinizi şımartmak için hazırlayabilirsiniz. Sizlere Homemade Aromaterapi’den 3 farklı hidrosol seçtim.

Bir tanesi papatya, bir tanesi lavanta ve diğer gül. Bu üçlü, farklı özelliklere sahip. Gül suyu, derin nemlendirme özelliğine sahip. Lavanta suyu, yara ve yanık tedavisinde kullandığımız için güneşin o ısıtıcı etkisine karşı serinletici ve onarıcı bir etkiye sahip. Papatya da aynı lavanta gibi serinleticidir. Bebek pişiklerinde, yara ve yanık tedavisinde kullandığımız, serinletici, rahatlatıcı, o kızarıklığı alıcı bir üründür. Bu üç ürünle, cildimizi hem nemlendireceğiz hem de sakinleştireceğiz. Peki, nasıl yapacağız?

Malzemeler

  • 35 ml gül suyu
  • 35 ml lavanta suyu
  • 30 ml papatya suyu
  • 30 damla lavanta öz yağı

Her 100 ml’ye 1 ml öz yağı ekleyebilirsiniz. Karışımı, koyu renkli, cam bir sprey şişeye koymanızı öneririm. Buzdolabında bekletirseniz, güneşten sonra serinlemek için bu şahane güneş bakım ürününü kullanabilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Hoşça kalın!