Süper Yeni Ay, 17 Eylül itibariyle Başak burcunda gerçekleşiyor. Bu kozmik olay, kriz durumunda fırsatlar bulmak ve zorlukları kucaklamak için iyileşmeye ve kendimizi geliştirmeye odaklanmaya teşvik edileceğimiz bir döngü başlatıyor.

17 Eylül itibariyle Güneş ve Ay, 25° Başak burcunda güçlerini birleştirerek Dünya ile mükemmel bir uyum oluşturuyor. Ay’ın yavaş yavaş gözden kaybolduğu ve görüş alanımızdan çıktığı son birkaç gün içinde iç gözlem yapmaya, dinlenmeye ve düşünmeye teşvik edildik. Yeni Ay zamanlarında, Ay’ın Dünya’ya bakan yüzü, Güneş’ten hiç ışık almaz: Bu nedenle Ay, bizim baktığımız açıdan karanlık görünür.

Yeni Aylar, her zaman yeni bir başlangıcı sembolize eder. Ay döngüsünü başlatır: Yeni Ay, ani kararlar verme ve deneysel eylem aşamasını başlatan bir yaratma eylemi olan doğum anını temsil eder. Her Yeni Ay, bize geçmişte sıkışıp kalmamamız gerektiğini hatırlatır; hayat devam eder, bize yeniden başlama ve yeni başlangıçlar yapma fırsatı verir. Bu özellikle de kolektif için önemlidir.

Süper Yeni Ay Başak burcunda: Değişimin eşiği

Ay, Dünya’ya daha yakın bir şekilde yörüngede döndüğü için Başak’taki Yeni Ay, Süper Ay olarak kabul edilir: Ay ile aramızdaki kısa mesafe, bu hizalanmanın etkilerini büyütecek ve yoğunlaştıracaktır. 16 Ekim ve 15 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan Yeni Aylar da yine Süper Ay olacak: Bu tarihlerde Ay, bize daha da yakın olacak.

Nadir olarak gerçekleşen bu Süper Aylar dizisi bizi, 14 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Tam Yeni Ay Güneş Tutulması’nda açılan kozmik geçit açılışına hazırlıyor. Tutulma, kişisel ve kolektif karmik geçmişimizle ilgili temaları gündeme getirecek, önemli değişimlere, derin dönüşümlere ve muazzam atılımlara neden olacak.

Yay burcundaki Tam Güneş Tutulması, Başak burcundaki Yeni Ay’ın yöneticisi olan Merkür ile tam bir kavuşma gerçekleştirecek. Bu senkronizite, bu Yeni Ay’ın hayati rolünün güçlü bir işaretini temsil ediyor ve Aralık ayında ortaya çıkacak değişikliklere hazırlanmak için Ay’ın enerjisini akıllıca kullanmak gerektiğinin önemini vurguluyor.

Süper Yeni Ay, Başak burcunda

Kozmos bize, 2020’nin geri kalanında büyüyecek ve yeşerecek olan ve 2021 boyunca çiçek açacak olan bir tohum ekme, kesin niyetler belirleme ve vizyonumuzu netleştirme şansı sunuyor. Yeni projelere başlamak, yeni alışkanlıklar edinmek ve zorluklara rağmen onları ileriye götürme yolculuğuna kendimizi adamak için yılın en iyi zamanıdır.

Evren’den, tamamen farklı bir şeyler ortaya çıkarmanıza ve hayatınızda yeni bir sayfa açmanıza yardım etmesini istemekten korkmayın. Hayal gücünüze sınırlar koymayın: Vizyonunuzu koruyun ve istediğiniz şeyin size, doğru zaman geldiğinde ve onu almaya tamamen hazır olduğunuzda verileceğine güvenin.

Başak burcu: Alçakgönüllülük, pratiklik ve bütünsel sağlık

Başak, Yin tipi bir enerjiye sahip olan Değişken bir Toprak burcudur. Merkür’ün içsel yönü tarafından yönetilen, içeriye doğru yönlendirilen ve eleştirel düşünme ile kendi kendini analiz etmeyi teşvik eden Başak’ın işlevi, daha önce edinilen bilgiyi ve bilgeliği pratik ve kullanışlı şekillerde kullanmaktır.

Başak, sürekli olarak kişisel yaşamlarımızı ve çevremizdeki insanların yaşamlarını iyileştirme potansiyeline sahip etkili ve verimli çözümleri arar. Geleneksel olarak bu burç alçakgönüllülükle, günlük işlerimiz ve rutinlerimizle ve başkalarına hizmet etme davranışlarıyla ilişkilendirilir.

Hatta Başak, fiziksel bedenimizin sağlığı ile işlevselliğini, duygusal mutluluğumuzdan, psikolojik dengemizden ve ruhsal sağlığımızdan ayıramayacağımızın bilincine dayalı olarak sağlık, şifa ve bütünsel tıp ile ilişkilidir. Başak, sindirim sistemini yönetir; bu nedenle beslenme düzenimiz, seçtiğimiz yiyecekler, bedenlerimizi hem gerçek hem duygusal hem de enerjik olarak beslediğimiz şeyler sıkı bir şekilde ilişkilidir.

Başak’taki Süper Yeni Ay, sağlığımızı ve refahımızı arttıran ve bize kişisel tatmin ve tatmin sağlayan bir şeyler yaparak başkalarına nasıl hizmet edebileceğimizi düşünmemiz için bizi teşvik ediyor. Başak’ın gölgesi, başkalarını mutlu etmek için kendi ihtiyaçlarımızdan ve sağlığımızdan ödün verme noktasına kadar özverili olmak olabilir: Bu tuzağa düşmediğinizden emin olun.

Başak burcundaki Süper Yeni Ay: İlahi olana giden bir yol olarak günlük işler

 

Başak sayesinde yaşamın, sürekli çalışma gerektirdiğini öğreniyoruz. Kişisel hijyenimizle ilgilenmek, evimizi temizlemek ya da bulaşıkları yıkamak gibi insan olduğumuz için mecbur kaldığımız günlük işler var. Bu işleri boşlarsak işlevsel bozukluk durumu yaratmaktan, hizadan çıkmaktan kaçamayız.

Başak, düzeni ve mükemmelliği arzular. Bu ise her şeyi doğru bir şekilde başarmak için yoğun bir baskı yaratır ve işin asla gerçekten bitmediğinin, her zaman geliştirilebilecek bir şey olduğunun farkında olunması nedeniyle her zaman hissedilen bir acizlik hissi yaratabilir.

Dünyayı sürekli bir kusur halinde gördüğümüzde bu arketipi gerçek anlamından saptırmış oluruz ve yaşamı şu an olduğu gibi kabul etmeyiz. Başak enerjisi sağlıklı bir şekilde ifade edilmediği zaman insan yaşamımızın günlük deneyimlerinde bulunan ruhsal ve kişisel gelişim fırsatlarını fark etme konusunda başarısız oluruz: Kusurlarımızdaki içsel mükemmelliği, kaostaki içsel düzeni fark edemeyiz.

Hem Başak arketipinin hem de Başak’ın zıt kutbu olan Balık’ın dengeli bir şekilde bütünleşmesi, günlük işlerimize yaklaşma ve özverili bir şekilde çalışma şansımızın olduğunu fark etmeyi içerir. Başak’taki Yeni Ay bizi, günlük rutinlerimizi spititüel ve kişisel evrimimizi engelleyen veya geciktiren bir engel ya da zaman kaybını görmek yerine onları, İlahi olanla bağlantımızın bir parçası olarak görmeye davet ediyor.

Güneş ve Ay, Satürn ile üçgen yaparken Neptün’le karşıt konumda: Mevcut gerçeklikte temellenmek

Yeni Ay gününde gerçekleşen, özellikle de Güneş ve Ay’ın dahil oldukları gezegensel konumlar, her zaman çok önemlidir: Onların enerjisi, Ay döngüsünün geri kalanına etki edecektir.

17 Eylül itibariyle hem Güneş hem de Ay, Oğlak burcundaki Satürn Retrosunda üçgen oluşturuyor. Bu destekleyici hizalanma, kendimize ve fiziksel ihtiyaçlarımıza iyi bakmamız ve sürekli olarak sağlığımızı destekleyen günlük seçimler yapmamız için bize ilham verir.

Başak’taki Güneş ve Ay ile Balık’taki Neptün arasındaki Ay Düğümlerini çevreleyen karşıtlık, kafa karışıklığı yaratabilir: Bu konumlar, ihtiyaçlarımız ve duygularımız ile diğer insanların ihtiyaçları ve duyguları arasında ayrım yapmayı zor kılabilir. Empati ve şefkat kapasitesi arttıkça, net sınırlar koymaya ve korumaya dikkat etmek gerekir.

Ancak neyse ki Dünya ile oluşan üçgen, şimdiki anda temellenmemize, herhangi bir zamanda bize sunulan belli koşulları kabul etmemize ve onlardan en iyi şekilde yararlanmamıza yardımcı olur. Güneş, Ay ve Satürn arasındaki açı, kendimizi içinde bulduğumuz her durumdan en iyi şekilde yararlanmamıza yardımcı olan büyük bir etkidir.

Bu hizalamalar bizi, gerçeklikle olduğu haliyle korkusuz bir şekilde yüzleşmeye ve sorumluluklar ile görevlerden kaçmak yerine işleri daha iyi hale getirmek için elimizden geleni yapmaya teşvik ediyor.

Merkür; Jüpiter, Plüton ve Satürn ile kare yapıyor: Zihnimizi açmak

17 Eylül’de Yeni Ay’ın yöneticisi olan Terazi burcundaki Merkür, Oğlak burcundaki Jüpiter ile tam bir kare oluşturuyor. Mantık, iletişim ve eleştirel düşünme gezegeni olan Merkür aynı zamanda Plüton ve Satürn ile kareler oluşturmaya yaklaşıyor: Gezegenlerin aralarındaki tam konumlar 21 ve 23 Eylül’de gerçekleşecek.

Merkür’ün Jüpiter ile kare yapması, bize gerçeğimizi söylememiz ve gerçek niyetlerimiz ve arzularımız hakkında özgün olmamız gerektiğini hatırlatır: Bu özellik bizi mantığımız ile sezgilerimiz arasında, sağ ve sol beynimiz arasında bir anlaşma yapmaya ve akış bulmaya davet eder.

Merkür’ün Plüton ile kare yapması, düşünme ve başkalarıyla iletişim kurma şeklimizi ve çevremizdeki dünyayı algılama şeklimizin altında yatan temel güç dinamiklerinin sonuçlarının farkına varmanızın gerekliliğini vurgular.

Son olarak Merkür’ün Satürn ile kare yapması ise düşüncelerimizi, fikirlerimizi ve duygularımızı paylaşırken içinde bulunduğumuz sosyal bağlamı dikkate almanın önemine dikkatimizi çeker. Bu geçiş bizi, söylediklerimiz ve düşündüklerimiz için sorumluluk almaya davet ediyor.

Bu hizalanmalar, bizim için mevcut olan koşullara göre her zaman diğer insanlarla iletişim kurmanın yapıcı yollarını bulmamız gerektiğini sembolize eder. Gezegenlerin daveti, sözlerimiz ile düşüncelerimizin gücünün bilincinde olmaktır. Bir sohbete başlarken gerçek motivasyonlarınız ve niyetiniz hakkında emin olun.

Terazi burcundaki Merkür ile Oğlak burcundaki gezegenler arasındaki kareler, bizi zihinlerimizi açmaya ve çevremizdeki dünyayı algılamanın farklı yollarını dikkate almaya teşvik ediyor. Terazi’deki Merkür, bizi denge ve adaleti geliştirmeye, aynı fikirde olmadığımız insanlarlayken bile herkese karşı nazik ve saygılı olmaya davet ediyor: Herkesten bir şeyler öğrenebiliriz.

Başak burcundaki Süper Yeni Ay: Krizden bir şeyler öğrenmek

Evrimin Başak aşaması, devam etmekte olan düzenlemeler ile sınırlamalarımız ve kusurlarımızın farkında olmayı içerir. Evrensel kaosun doğasında var olan düzeni ve anlamı benimsemezsek ve ona güvenmezsek bu durum, bize kolayca egemen olabilecek bir varoluşsal kriz duygusu yaratabilir.

Başak’taki Süper Yeni Ay, dikkatimizi günlük hayatımızın ayrıntılarına çekiyor: Bize, tarihin bu döneminde karşı karşıya kaldığımız zorluklara ve mücadelelere rağmen neyin, nasıl geliştirilebileceğini düşünme ve yapılabilecek olan şeyleri yapma konusunda söz vermek için ilham veriyor.

Başak bize kriz yoluyla öğrenebileceğimizi, zorlukları kucaklayabileceğimizi ve her bir zorlukta büyümek için fırsatlar bulabileceğimizi öğretir. Bu Süper Yeni Ay bizi, engelleri motive edici olarak, karşılaştığımız olumsuzlukları daha derin kişisel farkındalık seviyeleri için basamak taşları olarak ve ortaya çıkabilecek komplikasyonları, seçtiğimiz yola bağlılığımızın derinliğini test etmenin yolları olarak kullanmak için teşvik ediyor.