Akıllı telefonunuzu evde bırakın ve kendinizi bir ayağınızı diğerinin önüne atmaktan, arka arkaya nefesler almaktan başka hiç bir şeye odaklanmadan yollara vurun. Tüm bedeniniz doğa ve hareket ile uyum içerisinde olsun. Bu teknikler ile koşunuzu bir hareketli meditasyon haline getirebilirsiniz.

Nefesinizi Ayağınızla Senkronize Edin

Bu zihin için büyük bir çıpadır. Dört adım boyunca nefes alma, dört adım boyunca nefes vermeye çalışın. Bu sırada diğer düşünceler aklınıza geldiğinde, odağınızı tekrar nefes ve adımlara çekin.

Adım Sayın

Bir sayı seçin, örneğin sekiz, ve sekiz adımda sekize kadar sayın ve sonra sekizden geriye sayın, ardından tekrar sekize kadar sayın. Saymaya odaklandığınızda, zihin doğal bir meditasyon durumuna geçecektir ve arkanızda bıraktığınız bitmemiş işinizi düşünüp durmayı bırakacaktır.

Beş Duyunuzu Kullanın

Dikkatinizi görme duyunuza çekin, arazinin renklerini fark edin, bulabildiğiniz yeşil ve mavilerin tonlarına bakın. Duyma duyunuzu harekete geçirin, en uzak sesleri duymaya çalışın, sonra en yakın olanları, sonra da tüm arada kalanları. Cildinizde rüzgar ve güneşi hissedin, havadaki kokulara odaklanın.

Cümle Bitirin

“…’nın farkındayım” veya “…’ı fark ediyorum” gibi cümleleri tamamlayın. Örneğin: “Çiçek açan ağacı fark ettim; oynayan çocuğun farkındayım, terlediğimi fark ediyorum, kalp atışlarımın farkındayım”. Aynı şeyleri tekrar tekrar fark edebilirsiniz ve bu bir sorun değil!

Meditasyon düşüncelerin kesilmesi değildir ama onları fark edip onlarla varolup yükselmelerini ve sonrasında geçip gitmelerini sağlamaktır. Her bir koşu, kendiniz ve çevreniz ile görüş birliği içerisinde olmanız için bir şanstır.