“Doğaya sakinleşmek, iyileşmek ve duyularımı düzenlemek için gidiyorum.” – John Burroughs

Bu bahar için mükemmel bir uygulama. Tüm duyularınız filizlenirken alıcı kalın.

Sesleri Alın

Dışarı çıkın. Ayakta durun veya oturun, gözlerinizi kapatın. Kulaklarınıza dokunun. Kulaklarınızdaki kırışıkları ve katmanları hissedin. Kulak kanalının, iç kulağın farkına varın. Seslerin size gelmesine izin verin. Duyuşunuz yumuşak, açık olsun. Herhangi bir sesi tanımlama ihtiyacı hissetmeden onların farkındalığınıza istedikleri gibi gelmelerine izin verin. Kuşlar, böcekler, otomobiller ve yüksekteki uçaklar, hışırdayan çimler, insanların konuşmaları. Gelen her şeyi hoş karşılayın.

Görüntüleri Alın

Gözlerinize dokunun, göz kapağınızı, kirpiklerinizi, gözlerinizin yüzeyini, gözlerin merkezini, göz çukurlarını hissedin. Gözlerinizin açık ve yumuşak olmasını sağlayın. Çevresel görüş ile dünyayı görüntüleyin. Bir geyik ya da kelebek gibi çevrenizdeki dünyaya karşı hassas ve açık olun, tüm renkleri, ışıkları, gölgeleri, şekilleri ve dokuları alın. Özel bir şeye odaklanmadan, dünyanın gözlerinize akmasına izin verin.

Ritminizle Akın

Yürümeye başlayın. Hedefsizce ilerleyin, hiç bir yere gitme hedefi olmadan iç ritminizi takip edin.

Kokuları Alın

Havadaki kokuları fark edin, çevrenizdeki aromaları alın. Kokuları tanımlama ihtiyacı hissetmeden ve onları iyi, kötü gibi etiketlemelerde bulunmadan alın, burnunuz size rehberlik etsin. Sadece kokulara göre yön bulan bir köpek gibi büyük bir burnunuz olduğunu hayal edin. Kokuları daha iyi almak için nesnelere yaklaşabilirsiniz.

İçgörü Alın

Şimdi farkındalığınızı gözlerinizle çevrenizdeki belli bir nesneye odaklanmaya çevirin. Doku, renk veya ilgi çekici şeylere bakın. Üç nesneye teker teker onlara odaklanmak için yaklaşın. Dokularını hissedin, nesneyle elinizde oynayın. Örneğin avcunuza bir kozalak alın, kokusunu koklayın, dokusuna, renklerine bir dakika boyunca detaylı olarak bakın. Sonrasında onu havaya atın! Keşfedin ve oyuncu olun!

Aromaları Alın

Çevrede tadına bakacak bir şeyler bile bulabilirsiniz. Deneyin. Tat dokunuzu devreye sokarken gözlerinizi kapatın ve çok katmanlı aromaları tadın.

20 dakika sonra size ne olduğunu ve bu  ses, görüntü, koku, dokunma, tat ve zaman algısının bu deneyimler nedeniyle ne kadar iyileştiğine bir bakın.