Bizler, ölçülebilir bir frekansta titreşen enerjinin varlıklarıyız. Bu, tamamen fizikle ilgili bir şeydir.

Bununla birlikte kendinizi “kapalı” hissettiğinizi bilmek için fizik bilimini anlamanıza gerek yok. Kendinizi kötü hissediyorsanız, titreşiminizin yükseltilmesi gerekiyor demektir! Kendinizi kötü hissettiğiniz zaman titreşiminizi kolayca yükseltebilmenin 10 yolunu aşağıda okuyabilirsiniz.

  • Dışarı çıkın

Soğuk ya da yağmurlu olsa bile hava akışı, anında kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Bir ağaca yaslanarak oturun. Gün doğumunu ya da gün batışını izleyin, Ayaklarınızı toprağa basın. Doğaya bağlanmak, iyi hissetmenin en hızlı yollarından bir tanesidir.

  • Yürüyüş yapın

Kalp atış hızınızı yükseltmek, kendinizi iyi hissetmenizin en iyi yollarından biridir. Sadece 10 dakikalık tempolu bir yürüyüş, vücudunuzdaki enerji akışını değiştirecektir. Ayrıca endorfin de bonus olarak gelecektir!

  • Küvete girin (ya da denizde yüzün)

Küveti doldurduktan sonra iki fincan Epsom ya da Himalaya tuzu ekleyin. Sonrasında küvetin içinde en az 20 dakika durun. Mümkünse suya lavanta uçucu yağı da ekleyin. Tuz, auranızı anında temizleyecek ve ağır enerjiyi dağıtmanızda yardımcı olacaktır.

  • Elinize bir kristal alın

Kristaller, topraktan gelir ve duygulardan ya da stresten etkilenmezler. Kristallerin, temizlendikleri sürece saf bir enerjileri vardır. Her kristal, farklı bir enerjiye sahiptir. Ona doğru çekildiğinizi hissettiğiniz kristal hangisi olursa olsun, ona ihtiyacınız olduğuna güvenin. Kristali, önce suyla yıkayarak temizleyin. Sonrasında güneşin altında şarj edin. Ardından elinizde tutun ve kristalden gelen bir enerji hissedip hissetmediğinize dikkat edin.

Benim favori kristallerim selenit, ametist, şeffaf kuvars ve gül kuvars.

  • Müzik açın ve dans edin

Müzik, doğal bir stres gidericidir. Kendinizi kötü hissediyorsanız bazen hareket etmek için kendinizi motive etmeniz zor olabilir. Sizinle olumlu bağı bulunan neşeli bir şarkı açın. İyi anılar sizi harekete geçirerek belki de dans pistine çıkaracaktır. Sadece müzik dinlemek de yardımcı olur ancak kalkıp dans ettiğinizde salgılanan endorfinlerin de faydasından yararlanmış olursunuz!

  • Köpek ya da kedi sevin

İnsanların, hayvanları bu kadar çok sevmelerinin bir nedeni var. Hayvanlar, kayıtsız şartsız severler ve sadece onların yanında olmak bile kendimizi iyi hissettirir. Evcil hayvanınızı kucakladığınızda enerjiniz, onun enerjisiyle hizalandığında titreşiminizde meydana gelen değişime dikkat edin.

  • Derin nefesler alın

Sadece üç kez derin nefes almak, otonom sinir sisteminin sakinleşmesini sağlar. Yani daha basit bir şekilde bu, kendinizi anında daha iyi ve daha az stresli hissettiğiniz anlamına gelir. Burnunuzdan nefes alın ve ağzınızdan sesli bir şekilde nefes verin.

  • Kendinizi beyaz ışıkta yıkayın

Bu basit görselleştirmenin çok büyük iyileştirici faydaları vardır! Beyaz, parlak bir ışığın başınızın üzerinden döküldüğünü ve artık size hizmet etmeyen her şeyi vücudunuzdan alıp Dünya’nın derinliklerine götüren bir duş başlığının altında durduğunuzu hayal edin. Bu görselleştirmeyi duştayken yapabilirseniz daha da iyi olur! Suyun hareketli enerjisiyle imgeleme birleştirildiğinde onu güçlü bir alıştırma haline getirir.

  • Göğsünüze vurun

Timüs bezi, göğsünüzün tam ortasında yer alır. Ona, Tarzan gibi vurduğunuz zaman enerjinizi uyarır, bağışıklığınızı güçlendirir ve stresi serbest bırakırsınız. 15 saniye boyunca bu bölgeye vururken derin bir şekilde nefes alıp verin ve “Her şey güzel” diye tekrar edin.

  • Uyuyun

Bazen, bizi daha iyi hissettirecek olan tek şey dinlenmektir. Uyku yoksunluğu çeken bir toplumda şekerleme yapmak bazen canınızı sıkan şeye en iyi çözümdür. Bu ihtiyacınızı yerine getirin! Kendinizi iyi hissetmeye ihtiyaç duyduğunuzda bu önerileri deneyin. Titreşiminizi yükselttiğinizde kendinizi doğal olarak daha iyi hissedersiniz!