Herkese merhaba! Güneş bakım ürünleri serimizin bir yenisi ile karşınızdayım. Bu seri başladığından itibaren, mutfağımızda bulunan kahve, şeker, tuz gibi malzemeleri aromaterapi yağları ile karıştırdığım, evde yapabileceğiniz çok faydalı cilt bakım ürünleri paylaştım. Bu yazıda da, vücudumuzu minerale ve antioksidanlara doyuracak bir tarif paylaşacağım. Bu tarifi, hem vücudunuzda hem yüzünüzde kullanabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Neden Deniz Tuzu?

Deniz tuzu, kaya tuzundan 70 kat daha fazla mineral içerir. Mineral, vücudumuz için çok önemli. Kanımızın içinde, kemiklerimizde, kaslarımızda ve cildimizin üzerinde mineral var. Bu nedenle, hem sağlığımız hem de cildimizin ışıldaması için çok faydalı. Deniz tuzu ile bir vücut arındırıcısı hazırlamak istedim. 

Neden Matcha?

Matcha, normal yeşil çaydan çok daha üstün bir ürün. Matcha, aslında Japonların yeşil çayı. Çok özel tekniklerle toplayıp, çok özel tekniklerle kurutuyorlar. Mümkünse hiç güneş ve ısıl işlem görmediği için antioksidan miktarı inanılmaz yüksek. Son 10 yılın en gözde ürünlerinden biri. Bu tarif ile, hem mineralce zengin hem de antioksidan özellikli bir karışım hazırlamış oluyoruz. 

Üzüm çekirdeği yağı ve nar çekirdeği yağı da çok ince yapılı ve antioksidan özellikli oldukları için bu tarifte onları da kullanacağım. Biraz kokulandırmak isterseniz, içine biraz greyfurt yağı da ekleyebilirsiniz. Ancak, turunçgiller yağlarını güneş öncesi ürünlerde kullanmıyoruz. Pigmentasyonu hızlandırıyor ve bronzlaştırmayı kolaylaştırsa da bu bizim için çok iyi bir şey değil. Bu nedenle, güneşe çıkarken kullanmamaya çalışın. Bu karışım da, güneş sonrası bir ürün olarak kullanılabilir. 

Nasıl Hazırlanır?

  • 4 tatlı kaşığı deniz tuzu 
  • 1 çay kaşığı matcha
  • 4 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı
  • 4 tatlı kaşığı nar çekirdeği yağı 
  • 6 damla ylang ylang yağı
  • 4 damla paçuli yağı 
  • 20 damla greyfurt yağı 

Malzemeleri bir kasede karıştırın. Vücudunuz kuruyken banyoya girin. Kesenin üzerine yayarak ya da doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Selülit probleminiz varsa, portakal görünümünü gidermek için kullanabilirsiniz. Cildiniz çok hassas olduğu için çok sert uygulamaktan kaçının. 

Tam bir cila! İçerisindeki matcha zaten muazzam. Matcha, özellikle Korelilerin beyaz, pürüzsüz ciltlerinin de sırlarından bir tanesi. Umarım formülümü beğendiniz. Bugünlük benden bu kadar hoşça kalın!