Ormana mı gidiyorsunuz? Bir kaç basit uygulama ile bu deneyimi derinleştirebilir ve kampınızı sadece eğlenceli bir kaçış eylemi değil, aynı zamanda doğa ve kendinizle, ayrıca yanınızda getirdiğiniz her türden yoldaşla bağ kurabilmek için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz.

Toprakla Nefes Almak

Hedefinize giderken ve sonrasında kamp alanına vardığınızda, durun ve çevrenizdeki havanın kokuları ile kalitesini fark edin. Nefesinizi yavaşlatın ve nefesinizin sizi çevrenizle nasıl bağladığını hissedin. Şu anda dünyadan aldığınız hediyeler için şükran duygunuzu davet edin. Yolculuğunuz boyunca bu uygulamaya dönün.

İlk İnsanları Kavrayın

Nereye giderseniz gidin, hangi toprakları keşfeder ve kamp kurarsanız kurun, yerli insanların burada bir geçmişi var. Keşfettiğim veya rehberliğini yaptığım toprakların orijinal yerlileri hakkında kendimi eğitmeyi bir alışkanlık haline getirdim ve onları isimleri ile öğreniyor, tarihlerini öğreniyorum. Ne kadar mümkün olursa o yörenin insanları tarafından anlatılan tarihi bilgileri dinlemeye çalışıyorum. İlk insanlar hala buradalar ve sahip oldukları toprağa dair kendilerine ait hikayeleri var. Bu tarihin farkında olmak yapılması gereken doğru şey ve güçlü bir eğitim sizi kamp yolculuğunuz için hazırlayabilir.

Gezin

Yıllar içerisinde tempolu yürüyüşüm biraz daha aylak aylak dolanmaya dönüştü. Yavaşça yürümeyi ve görüntüleri, kokuları, sesleri, tatları ve hisleri içime almayı çok etkileyici ve rahatlatıcı buluyorum. Kamp yolculuğunuz sırasında biraz orman banyosu yapın, yani mindful şekilde yürüyün, duyularınızı dünyaya açın. Hatta arkadaşım ve öğretmenim Mark Roule’nin adlandırdığı üzere “ellerle yürüme” uygulamasını bile deneyebilirsiniz. Yani ağaç kabuklarının dokularını, taşların ve yosunların desenlerini ellerinizle hissedin. Farkındalığınızın yaşayan dünyanın güçlü mesajları ile dolmasına izin verin.

Şahit Olun

Kamp alanını keşfederken, size davetkar ve güvenli görünen tenha bir yer seçin. Bu bir ağaç, kaya veya iyi manzaralı bir yamaç olabilir. Bu noktaya yerleşmek için kendinize 15-30 dakikalık bir zaman verin ve önünüzde neler olup bittiğini gözlemleyin. Yapmak yerine varolmayı deneyimleyin. Rüzgarın çimleri nasıl hareket ettirdiğini, uçan kuşları, dünya üzerinde hareket eden ışığın değişen kalitesini gözlemleyin. Gördüğünüz şeylere çok şaşırabilirsiniz.

Ateş Meditasyonu Yapın

Ateş antik zamanlardan beri bir ışık, sıcaklık ve arkadaşlık kaynağı olarak görülüyor. Netflix’ten önce atalarımızın çoğu günü ateşe bakarak son bulurdu. Ayurveda’ya göre içimizde, sindirimimizde ve bilgiyi alma ve asimile etme gücümüzde bir ateş taşırız. Titreşen ateşe baktığımızda, beynimiz düşünme ve farkındalık ile bağlantılı olan beta beyin dalgası modundan çıkar düşünme ve rahat ve yaratıcı bir zihin durumunu ifade eden alfa beyin dalgası moduna geçer. Kamp ateşi kolay bir meditasyon yöntemi sağlar ve ayrıca aydınlık ve karanlık arasındaki doğal döngü ile hizalanmamıza yardımcı olur, böylece uyku tulumumuza geçtiğimizde derin bir dinlenme elde edebiliriz.