Başak ve aslan burçları kendi doğal bilinçleri tarafından yönetilirler ve ideal ilişkilerinin nasıl olması gerektiğine dair bir anlaşmaya varabilirler. Ancak başağın utangaç doğası ve romantik bir eş seçerken biraz geride durması bu ilişkiyi biraz zorlaştırabilir.

Bu burçlar genelde ikisi için de uygun olacak bir aşk dilini tanımlamakta zorluk yaşarlar. Aslan, ona dünyadaki tek kişiymiş gibi hissettirecek bir partner arar ve birisinin ona olduğundan daha güvende hissettirmesini ister, başak ise genelde bunu ona hissettirebilecek insan değildir ve bu da ilişkiyi biraz zorlu hale getirir.

Bu ilişki aslanın tutkulu kişiliği ve bunun başak partnerine korunmasız hissettirebilmesi nedeniyle zorluklar yaşayabilir. Başak aslan kadar kendine güvenli değildir ve genelde yaptığı tercihlerde onaylanmak ister, aslan ise bu durumu anlamakta zorlanır.

Başak Erkeği, Aslan Kadını

İkisinin de sahip olduğu mantıklı doğaları ilişkilerinde zorluk yaratabilir ve birbirleri üzerindeki hakimiyetleri için felsefi bir savaşa dönüşebilir. Bu da ilişkinin bu burçlar arasında gelişmesine engel olabilir. Aslanın sabit bir burç olması pozitif bir faktördür çünkü bu muhafazakar yapı başağa uyar.

Ancak başağın duygusal kapasite yoksunluğu aslan tarafından kabullenilmeyebilir ve bu nedenle yeterince tatmin edici bir duygusal bağ kuramayabilirler. Başak genelde duygularını ifade etmekte zorlanır ve aslan ise sabırlı ve anlayışlı olamazsa ilişkileri gelecekte büyük sorunlar yaşayabilir.

Başağın aslan tarafından ezilmiş hissetmediği ve yakın bir fiziksel bağ kurabilecekleri bazı vakalar var ancak duygusal yakınlık kuramayacak kadar mantıklı ve sebep odaklı olabilirler. 

Güven

Başak erkeği ve aslan kadını aşkta çok az efor sarfederek birbirlerine güvenebilirler. Birbirine güvenme konusunda zorlanacak bir çift değillerdir. İkisinin de birbirine güvenmemek için bir sebebi yok ve doğaları gereği güvenen kişiliklere sahipler.

Ancak aslan kadını biraz üstün olduğunu göstermeye çalıştığında sorunlar ortaya çıkabilir. Başak bu özgüven şovundan rahatsız olur çünkü doğası gereği utangaç ve içe kapalıdır. Bu duruştan dolayı aslanın elde ettiği ilgi başağın rahat olduğu bir konu değildir.

Eğer bu ilişkinin çok başlarında ortaya çıkarsa, başak erkeği aslan kadınına karşı geliştirdiği güveni kaybedebilir ve çok sağlıklı bir iletişimleri olmazsa bunu tekrar kurmak çok zor olur. Ancak aynı bakış açısına sahip olabilirler ve iyi iletişim kurarlarsa, bu sorunu aşabilirler.

İletişim

Aslan kadını ve başak erkeği mantıklı doğalara sahiptirler ve çevrelerinde olan bitenlerin, hayatlarının ve ilişkilerinin farkındadırlar. Bu mantıklı yapı iki burcun da konuşmayı ve iletişim kurmayı oldukça basit bulmasını sağlar. Ancak sorun kaynağı olabilecek diğer farklar var.

Başak erkeği Dünya tarafından yönetilir, aslan ise ateş burcudur. Bu da aslanın tutkulu ve kendine güvenen yapısını açıklar. Aslan tercihleri, görüşleri ve hayatındaki önem verdiği her şeyde çok tutkuludur. Başak ise çok pratiktir ve yapısı gereği mütevazi bir insandır.

Başağın pratik doğası ve mütevazi olması genelde entelektüel görünümüne engel olacak tutkulu ve duygusal tepkilerden kaçınacağı anlamına gelir. İki burcun da birbirine saygılı olması çok önemli. Eğer aslan kadını başak erkeğine karşı saygısızlık yapmaya başlarsa, başak muhtemelen onu bırakıp aşkı başka bir yerde arayacaktır.

Duygular

Başak erkeği ile aslan kadını ilişkisindeki en zorlu noktalardan bir tanesi yakın bir duygusal bağı bulmaktır. Başak hayatındaki ve ilişkisindeki her şeyi rasyonalize etmeye çalışır. Bu çift aralarında samimi bir bağ oluşturmakta zorlanabilir ve bunu yaratmak imkansız olmasa da yoksunluğu ilişkinin eninde sonunda bitmesine sebep olur.

Bu burçların duygusal bağ oluşturup duygularını paylaşmaları kolay değildir ve bu özellikle başağın duygusuz yapısından kaynaklanır. Bu da ilişkilerinde büyük sorunlara yol açabilir çünkü henüz ilişkilerinin çok başındayken büyük bir zorlukla karşılaşırlar. Büyük bir ilgi duysalar da duygusal bağ mümkün olmayabilir.

Birbirlerine ne kadar ilgi duyarlarsa duysunlar, iletişimleri ne kadar iyi olursa olsun bu, birbirleriyle en derin duygularını paylaşmalarını sağlayabilecek derin bir bağın doğal yoldan oluşacağı anlamına gelmez. İkisi de bu bağı diğer burçlarla kolayca kurabilirler ancak birbirlerine karşı nadiren bulabilirler.

Değerler

Aslan başak için aşkını tutku, sıcaklık ve enerji ile gösterecektir. Başak ise yapısı gereği utangaç olduğundan bu kendine güvenen bağlılık şovunu algılamakta zorlanacaktır. Başak özen göstererek sevgisini gösterir ve aslan da bunu anlamakta zorlanır. Ancak ikisi de bazı ortak değerlere sahipler.

Hem aslan kadını hem de başak erkeği zeka ve bilgiye saygı duyar. Birbirlerinin zihinlerini kullanma yeteneklerini sevecek ve saygı duyacaklardır. Aslan sadece zekası için birisine aşık olabilir ve başak erkeği de tam olarak bunu sunar. Bu değerler üstüne bir ilişki kurabilirler ama bu her zaman olmaz.

İlişkilerinin diğer kısımlarındaki farklılıkları genelde rasyonalizasyon ve akıl ile çözülemeyecek kadar büyük olabilir. Aslan büyük jestlere ve vurucu eylemlere değer verirken, başağın değerleri çok daha farklıdır. Başak ölçülülük ve nazik, cömert olmaya değer verir.

İlgi Alanları

Başak erkeği ve aslan kadını birlikte çalıştığında, değişen ilgi alanları onlara bir zorluk çıkarmaz. Yapıları çok farklı olabilir ancak birbirlerine yardımcı olarak bunu aşabilirler. Birlikte çalışabilir ve etkili şekilde işbirliği yapabilirler. Ancak başak bazen aslan tarafından kontrol edildiğini hissedebilir.

Bu ilişkide iki burcun da birbirine yeterince saygı geliştirmesi önemli. Eğer aralarında bunu yaratabilirlerse, birlikte neredeyse her şeyi başarabilirler. İlişkilerini gizli tutmaları ve birbirlerinin sırlarını korumaları önemli. Çünkü özellikle başak erkeği hayatını kapalı kapılar ardında özel tutmayı sever.

Aslan hayatında çok fazla utanç duymadığı sürece ilgi merkezi olmayı sever. Başağın böyle bir ilgi ihtiyacı yoktur ve genelde karanlıkta durmayı sever. Başak genelde başarısı için sessizce plan yapar ve çevresindekilerin onu övmesine ihtiyaç duymaz. Aslanın buna saygı duyması çok önemli.

Sık Sorulan Sorular

Aslan ve başak iyi bir eşleşme midir?

Eğer ikisinin uyumlu olup olmadığını merak ediyorsanız, astrolojik doğalarına bakmak gerekli. Sağlıklı bir iletişime ve birbirlerine karşı saygıya sahip olurlarsa sağlıklı ve yapıcı bir ilişkileri olabilir. Bunlar olmazsa uzun sürmez.

Aslan ve başak evlenebilir mi?

Başak erkeği ve aslan kadını ilişkileri süresince yüzleştikleri zorlukların üstesinden gelebilirlerse evlenebilirler. Farklı yapılarının farkında olmaları ve birbirlerine bu konuda saygı duymaları önemli.

Başak kadını ve aslan erkeği ilişkisi yürür mü?

Başak erkeği ve aslan kadını ilişkisi birbirlerinin değerlerine ve arzularına saygı duymanın yolunu buldukları sürece yürür. Aslan genelde ilgiyi ve yüceltilmeyi sever. Başağın gizlilik ve kapalı kapılar ardında sır tutma isteğine saygı duyması önemlidir. 

Başak ve aslan arkadaş olabilir mi?

Hem başak hem de aslan zekaya ve bilgi düzeyine önem verir. Bu da ilginç ve güzel arkadaşlıklar kurmalarını sağlayabilir. Eğer birbirlerini anlar ve saygı duyarlarsa arkadaş olabilirler. Ancak arkadaşlıklarında birbirlerine karşı duygusallık göstermeyebilirler.

Aslan ve başak ruh eşi olabilir mi?

Aslan ve başak ruh eşi olabilir ancak ilişkilerinde üstesinden gelmeleri gereken pek çok sorun olacaktır. Genelde duygusal bir bağ geliştirmekte zorlanırlar. İlgileri ne kadar güçlü olursa olsun bu zorluğu aşamazlarsa uzun vadeli bir ilişkileri olmayacaktır.