Jüpiter ve Satürn, 21 Aralık’ta kavuşum gerçekleştirecek. 21 Aralık, Kuzey yarımkürede kış gündönümüyken Güney yarımkürede ise yaz gündönümüdür. Bu astrolojik kavuşum her 19-20 yılda bir gerçekleşiyor olsa da bu seferki 1623’ten bu yana bu iki büyük gezegenin gerçekleştirdiği en yakın kavuşum olacak ve 1226’dan bu yana en yakın şekilde gözlemlenebilir olanı olacak (daha iyi bir görmek için teleskop kullanabilirsiniz). O halde bu kavuşumun olağanüstü geçen bir yılın sonunda ve spiritüel olarak önemli bir tarihte gerçekleşecek olmasının, yeni bir çağın işareti gibi hissettirmesi şaşırtıcı değil.

Çoğunlukla “Büyük Kavuşum” olarak adlandırılan bu kavuşum, proaktif olan Kova burcunun birinci derecesinde gerçekleşecek ve 200 yıldan fazla bir süredir ilk defa hava burcunda olacak. Toprak burcundaki Büyük Kavuşumlar döngüsünden çıkan bu kavuşum, doğal kaynaklarımızı fiziksel olarak yeterince inşa ettiğimizi ve kullandığımızı gösteren açık bir işarettir; şimdi başka bir şeye ihtiyacımız var, çok daha zeki ve geleceğe dönük bir şeye.

Büyük Kavuşumun dünya sahnesi üzerindeki etkileri hemen açığa çıkmayabilir; ancak bu kavuşum, önümüzdeki 20 yıl içinde kolektif anlayışımızı kademeli olarak değiştirecektir. Bu büyük kozmik etkinin kişisel düzeyde ise hayatınızda bir patlama yaratmak yerine yavaşça şekillenmesini bekleyin.

Jüpiter-Satürn kavuşumları, aşırılıkları dengelemekle ilgilidir. Jüpiter’in enerjisi coşkulu ve vizyonerdir; daima sınırları zorlar ve ne zaman ve nerede duracağını asla bilemez. Öte yandan Satürn sınırlandırır, sınırlar dayatır, zamanı çağırır ve kısıtlamalar getirir. İki enerjinin her biri, diğerinde eksik olan şeyi sunar; Satürn, Jüpiter’in aşırılığı için yapı ve disiplin sağlarken Jüpiter ise Satürn’ün aşırı otoriter doğasına vizyon, bilgelik ve daha fazla özgürlük sağlar.

Bu iki enerjinin birbiriyle kaynaşma şekli, her iki gezegenin de sunduklarından en iyi şekilde yararlanmamızı ve anlamlı ve uzun vadeli bir değişim yaratmamızı sağlar. Kişisel düzeyde baktığımızda bu işleri değiştiren bir şeydir; dünya sahnesinde, felsefede ve istikamette derin bir değişime işaret edebilir.

Aşağıda, güneş burcunuza göre bu kavuşumdan neler bekleyebileceğinize dair kısa bir genel bakış bulabilirsiniz. Bununla birlikte Büyük Kavuşumdan hissedeceğiniz gerçek etkiler, doğum haritanızda hangi gezegenlerin olduğuna ya da bu gezegenlerin Kova’nın 0-1 derecelerinde olup olmadığına bağlı olacaktır.

Koç

İçinizdeki politik hayvanınızın özgürleşmesine izin verin. Siyaset bilincinizi, parti-siyaset anlamında değil, bunun nasıl işlediğini ve toplumun nasıl yönetilmesi gerektiğini anlama konusunda arttıracaksınız. Siyasi yelpazenin neresinde olursanız olun, insanları ortak bir amaç için bir araya getirme gibi ender bir armağan size verilecek. Siyasetteki sahte “sağ veya sol” ayrımını bildiğimiz şekliyle bir kenara bırakın ve daha iyi bir şeyin yol göstericisi olun; bu, dünyanın şu anda çaresizce ihtiyaç duyduğu bir şeydir.

Boğa 

Büyük Kavuşum, kariyer bölgenize düşüyor; ancak bu etki, başarı veya çalışma hayatınızdaki bir şeyle ilgili değil, bundan daha derin olacak. Hayattaki gerçek ve hakiki hırslarınızı bulmak ve somutlaştırmak için yaşamak adına yaptığınız şeyin ötesine geçmekle ilgili olacak. ‘Başarı’yı çok farklı bir şekilde tanımlamaya başlayacaksınız ve hayattaki hedeflerinizi, geleneksel anlamda başarılı olsanız da olmasanız da çok daha iyi anlayarak ortaya çıkacaksınız.

İkizler

Felsefe ve öğrenme alanınızı harekete geçiren bu Büyük Kavuşum, size öğretmek ve sizin başkalarına öğretmenizi sağlamak için burada olacak. Önümüzdeki yıllarda resmi niteliklerinizi genişletmek isteyeceksiniz, ancak aynı zamanda günlük yaşamda kazandığınız bilgeliğin gücünü de anlayacaksınız. Diğer ruhlar için akıl hocası veya öğretmen olarak davranmaya hazırsınız. Aynı zamanda uluslar, sınırlar ve seyahat kavramlarına dair yeni bir anlayış kazanıyorsunuz; dar bakışlı milliyetçiliği reddedecek ve tüm insanlığı birleştiren daha büyük bir kavrama ulaşacaksınız.

Yengeç

Bu Büyük Kavuşum ister bu yaşamınızdan ister diğer yaşamlarınızdan olsun, geçmişteki deneyimlerinizi harekete geçirecek. Geçmişte deneyimlediğiniz travmalar, şimdi en büyük müttefikiniz haline gelmektedir; çünkü bu acıyı işleyerek yepyeni bir insan olarak ortaya çıkabilirsiniz. Bu, dönüşümden başka bir şey değildir. Sizin için en rahat hissettiren yöntem ne ise onunla geçmişteki sorunlarınız üzerinde çalışmaya odaklanın. Kendi duygusal sorunlarınızın sevdiklerinizi de etkilediğini unutmayın, bu nedenle travmadan kurtulmak ve bu travmayı kendi avantajınıza dönüştürmek için bu fırsatı değerlendirin.

Aslan

Büyük Kavuşumun aşk bölgenizde gerçekleşecek olması, dünyada fark yaratabileceğiniz en yakın ve en kişisel ilişkilerinizden geçtiğine işaret etmektedir. Sorunlu ilişkileri olan başka insanlara yardım etmeye ya da aşk sayesinde kendi yolculuğunuzu paylaşarak başkalarına yazmaya, öğretmeye veya ilham vermeye kendinizi çekiliyor hissedebilirsiniz. Derin kişisel seviyede bu, yakın zamanda tanıştığınız birinin size karmik düzeyde yoğun bir şekilde bağlı olduğunu gösterebilir; ancak ruh eşlerinin bazen birbirlerini çekebildiği gibi itebileceğini de unutmayın.

Başak

Günlük alışkanlıklarınıza ve zamanınızı nasıl geçirdiğinize iyi bir şekilde bakın. Zamanınızın çoğunu boşa harcadığınızı göreceksiniz. Bunu yapmayın! Gününüzün her dakikasını anlamlandırın. Bu, özellikle olağanüstü bir şeye ihtiyacınız olduğu anlamına gelmez; ancak amaçsızca sürüklenmeyi bırakmanız gerekiyor. Aşk hayatınızın, hobilerinizin, geçmiş anılarınızın, işinizin, ailenizin her zaman olduğu gibi tadını çıkarın; ancak bunu daha dikkatli yapın ve her anın bilincinde olun. Eskimiş alışkanlıkları yenileriyle değiştirin ve yeni bir yaşamın tadını çıkarın.

Terazi

Büyük Kavuşumun enerjisini çocuklarınız ya da diğer insanların çocukları veya genel olarak gençler ile somutlaştırabilirsiniz. Bu enerji, genç yanınızı ve besleyici doğanızı ortaya çıkarmaktadır. Tutkularınızı ve bilgeliğinizi genç nesillerle paylaşın. Liderlik edin, öğretin, akıl hocası olun, ilham verin. Gelecek neslin ve ondan sonraki neslin, biz ve büyüklerimizin bıraktığı karmaşayla başa çıkmak zorunda kalacağını herkesten daha iyi anlıyorsunuz; bu nedenle zamanınızı onları büyütmek, hazırlamak ve desteklemek için harcayın.

Akrep

Aile hayatınız ve kökleriniz bu Büyük Kavuşumdan büyük ölçüde etkilenecek. Sabit bir burç olarak istikrara değer veriyorsunuz; ancak kavuşumun bozucu etkisi, değişim konusunda evinizden başlayarak daha rahat olmaya zorluyor. Ailenizle daha esnek bir yaklaşım benimseyin ve mevcut evinize veya koşullarınıza olan bağlılığınızı bırakın. Değişim geliyor ve bu değişimi kucakladığınız takdirde seveceksiniz. Gerçekliğiniz değişecek, ancak daha öncesinde sıkışıp kaldığınızı anlayacaksınız. Yeterince cesursanız, yaşayacağınız çok mutluluk olduğunu göreceksiniz.

Yay

Özünüzde bir öğretmen olduğunuzu hep biliyordunuz ve zeka bölgenizde gerçekleşecek olan Büyük Kavuşum sayesinde bildiklerinizi paylaşmaya başlamanızın zamanı geldi. Fark yaratabileceğiniz alanlarda yazın, blog tutun, konuşmalar yapın, gönüllü olun. Bu enerji sayesinde iletişim becerileriniz büyük bir ivme kazanıyor; söylediğiniz şeylere kafaları kendinize çevirebilirsiniz. İnsanlar dinleyecek, bu yüzden evrenin size sunduğu kürsüden yararlanın. Ya şimdi ya da hiç, bu yüzden dünyanın duyması gerektiğini bildiğiniz şeyleri saklamayın.

Oğlak

Bolluk bölgenizde meydana gelecek olan Büyük Kavuşum ile finansal zorlukları sorunsuz bir şekilde halletmeniz lazım. Önümüzdeki yirmi yıl içinde finansal servetinizde büyük dalgalanmalar olması muhtemeldir; önemli olan bunun önemli olmadığını anlamanızdır. Bu, kim olduğunuzu ya da kalbinizde olan şeyleri değiştirmez. Paranız olduğunda paranın tadını çıkarmayı, yoksa daha az parayla idare etmeyi öğrenin. Gerçek nimetlerin, banka hesabınızın çok ötesine geçtiğini anlayarak işe başlayın. Para bir illüzyondur, efendiniz değildir.

Kova

Burcunuzda gerçekleşecek olan Büyük Kavuşum, yaşamınız boyunca son derece önemli bir nokta olacak. Önümüzdeki yıllarda kendi içinizde daha rahat hissetmeye başlayacaksınız; sanki ne beklediğinizi anlamadan bu anı bekliyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz. Henüz açığa vurmadığınız derinlikleriniz ile dünyanın ihtiyacı olan yetenekleriniz var. Önümüzdeki on yıl için ilerlemeci yıldız çocuğusunuz ve bu süreçte liderliğinize bağlı olacağız. Hazır mısınız?

Balık

Spiritüel bölgenizi harekete geçiren bu Büyük Kavuşum, spiritüel gelişiminiz için çok önemlidir. Kollektif bilinçten, giderek daha fazla yararlanabileceksiniz ve hepimizi bağlayan birliği fiziksel olarak hissedeceksiniz. İçtenlikle kucaklamanız gereken spiritüel, psişik ve mistik deneyimlerde ani ve hızlı bir artış bekleyin. Henüz çoğunun sahip olmadığı bir anlayışın anahtarlarını elinizde tutuyorsunuz. Bunları, hazır olduğunuzda bizimle paylaşın.