Tüm gün spiritüel bir insan olmak kolay bir şey değildir.

İş saatleri, çocuklar, yemek hazırlama ve hem evin içinde hem de dışında koşturma derken en çok ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda geliştirmiş olduğunuz spiritüel zihniyetinizi kolayca kaybedebilirsiniz. Üstelik dünyada olanlardan duyduğumuz stresten bahsetmeye bile gerek yok. Stres, kişinin spiritüel, duygusal ve zihinsel anlamda dengesini kaybetmesine yol açabilir. Ancak bunun meydana gelmesi şart değildir.

En stresli zamanlarda bile merkezde kalmak için aşağıdaki sekiz öneriyi uygulayabilirsiniz.

Doğayla topraklanın

Ayakkabılarınızı çimenlerin üstünde çıkarın, dışarıda yürüyün ve birkaç dakikalığına ağaçlara bakın. Hatta mümkünse kendinize zaman ayırarak doğada 10 günlük bir dinlenme gerçekleştirebilirsiniz. Doğaya bağlı olduğunuz süre, kısa ya da uzun olması fark etmeksizin gerçekten önemli olan şeyleri kontrol etmenizi sağlar.

Bir ağacın altında telefonunuz kapalı bir şekilde yalnızca beş dakika durmanız bile mucize gibidir. Ve genellikle şimdiki zamana geri dönmeniz için yapmanız gereken tek şey budur.

Daha yüksek bir perspektiften bakın

Stresli zamanlarda yapabileceğiniz en iyi şeylerden bir tanesi, büyük resmi görmek için kendinize fırsat vermenizdir. Bunu yapmak için size en yakın ve en yüksek olan doğa noktasını bulun ve oraya gidin. Doğada durun ve önünüzdeki manzaraya bakarak sadece nefes alın. Kendinizi hemen iyi hissedeceksiniz.

Yüksek benliğinizle iletişim kurun

Fiziksel bedenlerimiz, ruhlarımıza ev sahipliği yapar. Daha yüksek ve içsel bilgeliğin olduğu yer ruhunuzun içindedir. İçinizdeki bu bilgelik kaynağından rehberlik için istediğiniz zaman faydalanabilirsiniz.

Ruhunuzun en yüksek bilgeliğine ulaşmanın en kolay yolu, modern toplumdan kendinizi geçici olarak ayırmanızdır. Biraz yalnız kalın. Meditasyon yapın. Yürüyüşe çıkın. Sadece kendinizle olun ve kendinize önemli sorularınızı sorun.

Hayvanlarla kaliteli zaman geçirin

Hayvanlar, her zaman neyin önemli olduğunu biliyor gibi görünürler. Teslim tarihleri ve çakışan problemler hakkında asla stres yapmazlar ve diğer evlerdeki köpeklerin, kendileri hakkında ne düşündüğünü merak etmezler. Gerçekten önemli olanla yeniden bağlantı kurmak için kendi evcil hayvanlarınızla zaman geçirin ya da doğaya gidin. Doğada kuşlar, tavşanlar ve küçük hayvanlar görebilir ve onları gözlemleyerek en temel, ancak en önemli gerçeklerden bir kısmıyla yeniden bir araya gelebilirsiniz.

Bir saatliğine elektronik aletlerden uzaklaşın

Stresli durumlar genelde içsel nedenlerden kaynaklanmaz. Stres kaynakları genelde üzerimize yüklenen dış baskılarda bulunur. Stresin nedenini kendinizden ayırın. Yatmadan en az bir saat önce bilgisayarınızı kapatın, telefonunuzu sessize alın ve televizyonunuzun fişini çekin. Bunu yaptığınızda sinirlerinizi yatıştıracak, kendinizi diğer insanların stresinden kurtaracak ve daha kolay uykuya dalacaksınız. Bu yapmanız, zihninizin anda kalmasıyla sonraki günü daha kolay karşılamanızı sağlayacaktır.

Kitap okuyun

Kitaplar, özellikle de spiritüel nitelikte olanlar son derece rahatlatıcı ve topraklayıcıdır. Stresli zamanlarınızda spiritüel doğanızla yeniden bağlantı kurmak için takip ettiğiniz spiritüel nitelikleri tekrar okuyun ve kendinizi yenileyin. En fazla değer verdiğiniz şeyi tekrar gözden geçirmeniz, fırtına boyunca direnç geliştirme yeteneğiniz üzerinde derin bir etkiye sahip olabilir.

Mevlana, Halil Cibran ve Rainer Maria Rilke gibi isimler, kendi kadim ve zamansız spiritüel bilgeliğinizi yenide ziyaret etmeniz ve onunla yeniden bağlantı kurmanız için mükemmel yazarlardır.

Yürüyün

Ruhunuzu rahatlatmak için uzun bir yürüyüş yapmak, koşmak ya da bisiklete binmek gibisi yoktur. Vücudunuzu hareket ettirmek, zihinsel olarak hareket etmenize ve serbest bırakmaya hazır olduğunuz duygu ve düşüncelerinizi işlemenize yardımcı olabilir.

Hareket ettikçe yeni kavramları, fikirleri ve varoluş biçimlerini karşılama konusunda zihninize doğal bir hareket sağlarsınız. Aktif bir hareket alanı yaratmak, sizi stresli zamanlarınızda hem güçlendirecek hem de motive olmanızı sağlayacak yeni düşünceler geliştirecektir.

Uzanın

Son olarak stresli olduğunuz zaman yalnızca rahatlamaktan daha iyi bir şey yoktur. Beş dakikalık bir mola verin ve sırt üstü uzanabileceğiniz bir yer bulun. Yatakta, dışarda yerde ya da oturma odanızın zemininde uzanın. Esneyin, tavana bakın ve nefes alın. Hayattasınız. Her şey güzel olacak.